|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
VF700-AlCu i 9600xt problemi
Frend je kupio Zalman VF700-AlCu za 9600xt jer mu je riko origigi vent. Stavio je malo paste i razmazao ju je kako treba stavio zalmana i kad upali komp pojavljuju se artefakti. Stavi vent na maksimum opet isto. Koji k... bi to mogao biti.
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Može bit da je oštetio jezgru dok je mjenjo cooler
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
S*ebao je jezgru. Nek se pozdravi s grafičkom. EDIT: Kvragu, Mrkonja... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Nije sjebo jezgru. Stavi stari vent koji se jedva okreće i temp je 70C ali nema artefakata. Sad ce opet probati montirati zalmana.
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Provjerite jos jednom jel sve montirano po uputama na grafu i naravno jel sve dobro sjelo.
![]() |
![]() |
#6 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Da ti nije pasta možda radila kakav kratki spoj ili nešto takvog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace vf-a NESMIJES pritegnuti dokle ide vec samo pritegnes toliko da sjedi ok na jezgri i da se nepomice . Tako da to imas na umu ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa sad ... oni držači (clipovi) hladnjaka u koje idu šarafi su sami po sebi elastični ... meni se činilo uredu zašarafit do kraja, možda to ovisi od kartice do kartice. U uputama piše doslovno "priteži ravnomjerno s jedne i druge strane dok clip nije posve pričvšćen na nipple A" Ima i flash animacija na Zalmanovim strancama koja to prikazuje: link Što se tiče 9600XT, mislim da je Zalman bacanje novaca ... VGA Silencer rev. 3 pouzdano ide na tu kartu i drži je ispod 40 C na ful opterećenju. Zadnje izmijenjeno od: stef. 11.01.2006. u 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CyberSky
|
Ja sam kupio silencera i sjebo jezgu na istoj kartici,neznam na koju foru no ajde nek počiva u miru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Takodjer sam sahranio jednu 9600pro sa Silencerom Rev3, jednostavno osla memorija na njoj i artifakata ko u bajci.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
CyberSky
|
Ja sam možda svoju sjebo s komprimiranim zrakom koji ima za kupiti, naime bio sam ju čistio od prašine dok sam stavljao silencera i kako sam nagnuo bocu izašlo mi malo onog plina iznutra i poprskao memu s time pa reko da nije to sjebalo, čisto sumljam al opet! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||||||||
Moderator
|
Ja opet kontam da je kod mene Silencer dotaknuo neke kondenzatore i napravio se kratki spoj i skurilo memu, iako mi nikad nece bit posve jasno al eto dogadja se...
![]() |
![]() |
#14 |
CyberSky
|
Izgleda da je ovaj silencer stvarno smrt pogotovo za 9600 kartice. Sad me ga strah staviti na 9800Pro ako ju skurim biti će veselo,barem ima garanciju ako niš drugo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam sa svoje kartice skido/stavljo Silencera 3-4 puta pa Zalmana pa opet Silencera i nisam ništ sjebo. Treba bit samo pažljiv i strpljiv.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Može bit da kratko spaja nešto il ne nasheda dobro ili nešto drugo. Sa 950/9700/9800 nebi smjelo biti problema s obzirom da je hladnak za njih originalno i rađen. 9600Pro/XT/AIW podrška je došla tek sa revizijom 3. Ja ga imao na 9700Pro, a i drugi ljudi pa nije bilo problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ima sam silencera rev 3 na 9600xt i treba biti oprezan jer one imaju malu jezgru a nemaju HS na njoj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|