![]() |
VF700-AlCu i 9600xt problemi
Frend je kupio Zalman VF700-AlCu za
9600xt jer mu je riko origigi vent. Stavio je malo paste i razmazao ju je kako treba stavio zalmana i kad upali komp pojavljuju se artefakti. Stavi vent na maksimum opet isto. Koji k... bi to mogao biti. |
Može bit da je oštetio jezgru dok je mjenjo cooler
|
S*ebao je jezgru. Nek se pozdravi s grafičkom.
EDIT: Kvragu, Mrkonja... :D |
Nije sjebo jezgru.
Stavi stari vent koji se jedva okreće i temp je 70C ali nema artefakata. Sad ce opet probati montirati zalmana. |
Provjerite jos jednom jel sve montirano po uputama na grafu i naravno jel sve dobro sjelo.
|
Da ti nije pasta možda radila kakav kratki spoj ili nešto takvog?
|
inace vf-a NESMIJES pritegnuti dokle ide vec samo pritegnes toliko da sjedi ok na jezgri i da se nepomice .
Tako da to imas na umu :) i past jaaaako malo stavi ;) |
Pa sad ... oni držači (clipovi) hladnjaka u koje idu šarafi su sami po sebi elastični ... meni se činilo uredu zašarafit do kraja, možda to ovisi od kartice do kartice. U uputama piše doslovno "priteži ravnomjerno s jedne i druge strane dok clip nije posve pričvšćen na nipple A"
Ima i flash animacija na Zalmanovim strancama koja to prikazuje: link Što se tiče 9600XT, mislim da je Zalman bacanje novaca ... VGA Silencer rev. 3 pouzdano ide na tu kartu i drži je ispod 40 C na ful opterećenju. |
Ja sam kupio silencera i sjebo jezgu na istoj kartici,neznam na koju foru no ajde nek počiva u miru!
|
Citiraj:
Takodjer sam sahranio jednu 9600pro sa Silencerom Rev3, jednostavno osla memorija na njoj i artifakata ko u bajci. |
Ja sam možda svoju sjebo s komprimiranim zrakom koji ima za kupiti, naime bio sam ju čistio od prašine dok sam stavljao silencera i kako sam nagnuo bocu izašlo mi malo onog plina iznutra i poprskao memu s time pa reko da nije to sjebalo, čisto sumljam al opet!:rambo:
|
Ja opet kontam da je kod mene Silencer dotaknuo neke kondenzatore i napravio se kratki spoj i skurilo memu, iako mi nikad nece bit posve jasno al eto dogadja se...
|
nevjerovatno
meni je isto graf (9600XT) riknula kad sam isao oscistiti prasinu sa silencera i promjeniti pastu a prije toga sve radilo noramlno godinu dana... :confused: |
Izgleda da je ovaj silencer stvarno smrt pogotovo za 9600 kartice.
Sad me ga strah staviti na 9800Pro ako ju skurim biti će veselo,barem ima garanciju ako niš drugo!:rolleyes: |
Ja sam sa svoje kartice skido/stavljo Silencera 3-4 puta pa Zalmana pa opet Silencera i nisam ništ sjebo. Treba bit samo pažljiv i strpljiv.
|
Može bit da kratko spaja nešto il ne nasheda dobro ili nešto drugo. Sa 950/9700/9800 nebi smjelo biti problema s obzirom da je hladnak za njih originalno i rađen. 9600Pro/XT/AIW podrška je došla tek sa revizijom 3.
Ja ga imao na 9700Pro, a i drugi ljudi pa nije bilo problema. |
ima sam silencera rev 3 na 9600xt i treba biti oprezan jer one imaju malu jezgru a nemaju HS na njoj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |