|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
koji barton je najklokabilniji
imam ploču Abit NF7-S2 (NVIDIA nForce2 ). koji da polovni barton uzmem da ga mogu kloknit. zadnje sto znam da su 2500 radile normalno na 3200 ...jeli se sta tu mjenjalo itd... tnx unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Danas postoje mobilci ![]() Al sumnjam da ces danas naci nekojeg klokabilnog nemobilca...najbolje ti je onda kupiti polovnog, od nekog ko zna kako radi...vazno je da je otkljucan!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
i mislio sam polovnjaka uzeti...al me zanima ..dal se recimo 2800 ili 2700 il već koji ..može isto klokati kao i sa 2500 sto je bilo bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
2500 serija se pokazala kao najbolja, uglavnom su svi primjerci išli dobro. 2.5-2.6 GHz je mogao skoro svaki potegnuti. Bilo je 2600 serija koje su išle i više, ali su to rijeđi primjerci. S 2500 najmanje riskiraš. Imaš negdje na forumu najbolje serije, po serijskim brojevima pa potraži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
ok. i ajmo jos malo onda o cijeni..koliko bi bila pristojna cijena jednog mobilca 2500. da me netko nebi shebo za cijenu hehe. i jos please koliko netko moze traziti za obicnog bartonca 2500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
mislim da je definitivno najbolji izbor 2500+ mobile, jel kao sto je receno vecina ide bez beda na 2500mhz, ali backup varijanta ti je klasicni barton 2500+ posto su mobilci rjedji za nabavit. Ja doma imam jednog klasicnog bartona 2500+ i prakticki od prvog dana radi na 3200+ (2200mhz) bez ikakvih problema, jedino se malo vise grije jel je i voltaza podignuta, ali nema nikakvih nestabilnosti i slicno. Doduse, ne ide puno preko toga, ali mozda bi trebalo konkretnije hladjenje, ipak je sada hladjen vulgaris gotovo box-verzijom kulera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
500kn za mobilca i 300-400max za običnog 2500+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ništa od mobilca na toj ploči.... Ploča nema mogućnost mjenjat množitelje pa će ti ak se nevaram stavit x5 po defaultu i hebi se.... Uzmi nekog normalnog bartona i piči po FSB-u.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
znači najbolja varijanta sa tom pločom uzeti bartona 2500 i nakurit mu fsb na 400 i onda bude 3200 ako se ne varam, podići mu core voltage malo i dat šud du it. + advanced kuling hehe. čudi me da se na toj ploči nemere mjenjati multiplier...ni sa novim biosom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ja sam googlo 2 meseca, i kažu da je hardwareski ograničena ploča, nema štelanja množitelja, nema moddanih BIOS-a... A ja se ponado kad sam dobio ploču.... P.S. moj thorton 2000+ radi na 2.5 GHz....12.5 x 200 FSB-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ako mu treba max 1.75 OK, sve preko toga nije baš pametno sa nekim normalnim hlađenjem.
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kolko mene pamcenje sluzi, semproni za soc. A i nisu klokabilni nesto... dok ovi za soc.754 i 939 su jako klokabilni...
![]() |
#19 |
Premium
|
moj thorton 2400 ima stepping AQYHA, i uspjevam ga drzat na 2.3 bez dizanja voltaze, dok na 2.4 mora bit 1.7, a ploca mi undervolta... danas 15min prime je radio na 55C, sasvim solidno, sad me zanima otkljucavanje L2 cachea i ako je moguce mnozitelja jer me jako koci fsb.. i da, zanima me koliko se daju clockat semproni 2500.. ima slican mnozitelj ko barton 2500, mrvicu je slabiji zbog cachea, koja je jezgra u njemu? t-bred b? jel ko klokao to cudo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
prcknedl
|
jel mislis da imas najoverclockabilniji socketA sempron ili najveci k... ![]() inace, thx. bar sam nekaj saznal! :clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|