![]() |
koji barton je najklokabilniji
imam ploču Abit NF7-S2 (NVIDIA nForce2 ). koji da polovni barton uzmem da ga mogu kloknit. zadnje sto znam da su 2500 radile normalno na 3200 ...jeli se sta tu mjenjalo itd...
tnx unaprijed |
Danas postoje mobilci:)
Al sumnjam da ces danas naci nekojeg klokabilnog nemobilca...najbolje ti je onda kupiti polovnog, od nekog ko zna kako radi...vazno je da je otkljucan! |
i mislio sam polovnjaka uzeti...al me zanima ..dal se recimo 2800 ili 2700 il već koji ..može isto klokati kao i sa 2500 sto je bilo bez problema
|
2500 serija se pokazala kao najbolja, uglavnom su svi primjerci išli dobro. 2.5-2.6 GHz je mogao skoro svaki potegnuti. Bilo je 2600 serija koje su išle i više, ali su to rijeđi primjerci. S 2500 najmanje riskiraš. Imaš negdje na forumu najbolje serije, po serijskim brojevima pa potraži.
|
mobilca si nadji, sve ostalo je jedan veliki ?
|
Citiraj:
Iako, prve obične serije 2500 otključane su isto išle fino. |
ok. i ajmo jos malo onda o cijeni..koliko bi bila pristojna cijena jednog mobilca 2500. da me netko nebi shebo za cijenu hehe. i jos please koliko netko moze traziti za obicnog bartonca 2500
|
mislim da je definitivno najbolji izbor 2500+ mobile, jel kao sto je receno vecina ide bez beda na 2500mhz, ali backup varijanta ti je klasicni barton 2500+ posto su mobilci rjedji za nabavit. Ja doma imam jednog klasicnog bartona 2500+ i prakticki od prvog dana radi na 3200+ (2200mhz) bez ikakvih problema, jedino se malo vise grije jel je i voltaza podignuta, ali nema nikakvih nestabilnosti i slicno. Doduse, ne ide puno preko toga, ali mozda bi trebalo konkretnije hladjenje, ipak je sada hladjen vulgaris gotovo box-verzijom kulera.
|
500kn za mobilca i 300-400max za običnog 2500+
|
Ništa od mobilca na toj ploči....
Ploča nema mogućnost mjenjat množitelje pa će ti ak se nevaram stavit x5 po defaultu i hebi se.... Uzmi nekog normalnog bartona i piči po FSB-u.... |
znači najbolja varijanta sa tom pločom uzeti bartona 2500 i nakurit mu fsb na 400 i onda bude 3200 ako se ne varam, podići mu core voltage malo i dat šud du it. + advanced kuling hehe. čudi me da se na toj ploči nemere mjenjati multiplier...ni sa novim biosom??
|
ako mislis proc drzat na 2.2ghz ne moras uopce mijenjat voltazu...
|
Ja sam googlo 2 meseca, i kažu da je hardwareski ograničena ploča, nema štelanja množitelja, nema moddanih BIOS-a...
A ja se ponado kad sam dobio ploču.... P.S. moj thorton 2000+ radi na 2.5 GHz....12.5 x 200 FSB-a :) |
Citiraj:
Ako mu treba max 1.75 OK, sve preko toga nije baš pametno sa nekim normalnim hlađenjem. |
A jesu li semproni 2500 clockabilni?
|
Kolko mene pamcenje sluzi, semproni za soc. A i nisu klokabilni nesto...
dok ovi za soc.754 i 939 su jako klokabilni... |
losa je strana i to kaj imaju malo cachea, al im je radni napon svega 1.5 volt...sto je dobro
|
ja imam nf7-s 2.0 i mogu mjenati i biose i mnozitelje..jedino sto moj athlon 1800+ se rushi cim ga klonknem..:( bar mislim da je tako.:(dodje do 2100+ i rusi se:( btw:ima ko bartona za prodat?
|
moj thorton 2400 ima stepping AQYHA, i uspjevam ga drzat na 2.3 bez dizanja voltaze, dok na 2.4 mora bit 1.7, a ploca mi undervolta... danas 15min prime je radio na 55C, sasvim solidno, sad me zanima otkljucavanje L2 cachea i ako je moguce mnozitelja jer me jako koci fsb.. i da, zanima me koliko se daju clockat semproni 2500.. ima slican mnozitelj ko barton 2500, mrvicu je slabiji zbog cachea, koja je jezgra u njemu? t-bred b? jel ko klokao to cudo?
|
Citiraj:
|
pa ima iznimaka....:)
Jel se ti to bunis:D |
Moj je najveći :D
|
jel mislis da imas najoverclockabilniji socketA sempron ili najveci k...:D
inace, thx. bar sam nekaj saznal! :clap: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:48. |