|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Problem sa HDD
Imam problem sa IBM hard diskom.... Umetnem ga u komp i pokrenem ga...Izbaci poruku "Boot from CD, OS not found". Mislim si O.K., promijenim jumpere i onda izbaci poruku "Disc read error". Nekako mi sve upućuje da hard ne radi,a kad ga uključim u novi komp i kaže za IBM hard: S.M.A.R.T. status-O.K. Tko me tu zeza???
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Pogledaj BIOS starog računala, kako je podešen redosljed bootanja. Koliko je velik taj IBM, ima li više od jedne particije? Provjeri ispravnost IDE kabela na starom računalu. Skini s IBM-ovog site-a raspored jumpera za taj disk, možda postoji neka kombinacija koja nije dokumentirana na disku - tipa "size crop" koja mu omogućava da se predstavi kao manji disk i radi na starijim računalima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ili je jednostavno to dedstar seriaj i krepo je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel imaš koji SATA disk na kompu gdje ne radi taj IBM?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Nema SATA diska na kompu gdje ne radi.Osim toga nema SATA diska ni na novom kompu i ne želi bootati Win XP... Probao sam sa slave jumper settingsima i uključio ga u isti kabel WD (tj. harda koji mi je u sigu), ali od bootanja ništa... BIOS je rekao status O.K. za WD i IBM hard. Zatim sam IBM hard uključio na PATA kablove od pržilica i opet se nije htio bootati. Komp ne izbaci poruku "no OS found" nego dođe do onog BIOS screena i ne ide dalje. Na sreću u BIOS mogu ući, gdje sam stavio boot priority ovako:C,A,D i opet neće... ![]() ![]() Na starom se pokrene i kaže "no OS found" + "Warning:no SPD found at DIMM(s) 3" Eto to su moje muke.... BTW IBM hard je DTTA-351010, ako to išta pomaže.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 05.07.2009. u 08:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Degustator
Datum registracije: Nov 2005
|
Samo malo.Instaliro si Win na jednom kompu pa sa njega uzeo disk i pokušavaš te Win podič na drugom kompu. Ne znam jesam li razumio ali ako je ovako onda nije problem ni u disku ni u jumperima več Win ne prepoznaje konfiguraciju.Čudan neki OS.:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Komp1 (iz njega je uzet hdd sa Win 98) i stavljen je u Komp2 sa XP= neće bootati, a trebao bi barem reći "For security reasons windows will not boot" ili tako nešto slično, a BIOS screen tamo stoji cijelu vječnost. Komp1 hdd (slave mode) sa XP hardom=Ništa se ne događa, opet BIOS screen stoji i muku muči sa prepoznavanjem IBM-a Komp3 hdd (slave mode) Win 95 stavljen u Komp2 sa XP=boota se Win XP i mogu ući u hard sa 95 Komp3 hdd stavljen u Komp2 bez Win XP harda=Win 95 se boota Posuđeni hard iz Kompa4 sa Win 98 u Komp2 bez XP harda=boota se, izbacuje poruku "For security reasons,bla,bla" Komp1 (originalna konfa hdda sa Win 98)= "No OS found, please insert and boot from CD"
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium moderator
|
R.I.P.
**bemu, druga komponenta koja je crkla u mjesec dana ![]() ![]() Kad upalim komp IBM hard se oglasi "klikovima smrti" ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
|
Nisam ga tukao, toliko zločest nisam....premda sam ga htio malo tukiti ![]() BIOS ga više ne prepoznaje, nema ništa prikopčanog na IDE, kaže on, dok hdd ispušta čudne zvukove.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
well...that's all folks i can say. disk je dao svoje, klik-klak znaci i by bye. srecom da nisi imao podataka na njemu. zapali svijecu, stavi ga u vodokotlic, i odaj mu posljednje pocasti.
![]() |
#12 |
Premium moderator
|
Još ću mu dati jedno umjetno disanje, možda oživi ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|