|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Topi se 220 kabel na napajanju
Frendu se otopila se 2 kabela od 220 na kompu. Jedan njegov, pa je zvao frenda da mu posudi pa mu se otopilo i taj za 1-2 h. Pin od faze u napajanju je totalno izgorio. Bili su kod mene, ja nisam ni htio staviti novi kabel, nego sam drito promjenio napajanje i radi, ne smrdi, nema pregrijavanja utičnice u napajanju ni pinova. Sad mene zanima, koji su mogući uzroci toga? Spoj pina na utičnici u napajanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Topljenje kabla+izgoreni pin od faze ukazuje na preveliku struju (A). Uzrok tome moze biti neki kratki spoj ili random kvar ![]() Nisam akuzio, ali napajanje normalno radi dok se usput kabal topi? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
moguće i da je točka spoja na starom napajanju jako mala, a ne standrdno velika površina(zbog npr iskrivljenog pina), te se energija nemože u potpunosti prenjet na napajanje pa zagrijava sama točka spoja ili okolni zrak, jer se mora negdje ispraznit al nemoj mene držat za rič nemam ja neko elektrotehničko znaje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
To sam i ja mislio kad sam vidio kako je skurena, deformirana. Vidjet ćemo, ali mislim da je to to. Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako imaš skurenih / neispravnih napajanja onda sa njih prebaci odgovarajuću ac utičnicu na ovo problematično napajanje. Usput provjeri: - spojeve nakon lemljenja - ako ima onaj emi/rfi filtar odmah na ulazu, možda je "probio / platio" |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Mogao bi. Dugo mi lemilica stoji nekorištena, pa da je upogonim :-) |
![]() |
![]() |
|
|