Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2013., 18:00   #1
CruXx
Premium
Moj komp

CruXx's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
HDD glasan, PC prespor

Dosta je star Maxtor 120 GB pata. Preglasan kao mlinac za kavu.
Da li je gotov, spreman za kantu ili?
I jos jedan problem kod cijelog kompa je sto je brat bratu prespor.
To je od staraca komp. Athlon XP 1600+, Epox neka matična, 1.5 GB DDR, Ati radeon 9550 AGP.

Sve što otvara treba mu barem minuta, yt video je ne moguće gledati, čak i surfanje je presporo.
DA li netko ima kakvu ideju?
Defrag sam napravio, očistio viruse, novi XP stavio.
CruXx je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2013., 18:12   #2
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Taj disk je odradio svoje, stari diskovi su inače preglasni i neupotrebljivi.
Zbog diska ti je vrlo vjerovatno usporen i cijeli komp., a nisu mu ni druge komponente nešto bajno.

Ali ok, ako je PC potreban za osnovne stvari može poslužiti, samo ubaci noviji disk.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2013., 18:27   #3
CruXx
Premium
Moj komp

CruXx's Avatar

Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Taj disk je odradio svoje, stari diskovi su inače preglasni i neupotrebljivi.
Zbog diska ti je vrlo vjerovatno usporen i cijeli komp., a nisu mu ni druge komponente nešto bajno.

Ali ok, ako je PC potreban za osnovne stvari može poslužiti, samo ubaci noviji disk.
Znas sta je stvar, ubacivao sam vec jednom u njega iz laptopa hard novi i jedan veliki hard jos prije ali opet nije bas neko ubrzanje bilo osim sto se nije nista culo :P

Ma najrađe bi sve bacio u smeće kad mu treba da otvori google ko prije 15 godina.
Staro 02.02.2013., 19:57   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor DadoEsbe Pregled postova
Dosta je star Maxtor 120 GB pata. Preglasan kao mlinac za kavu.
Da li je gotov, spreman za kantu ili?
I jos jedan problem kod cijelog kompa je sto je brat bratu prespor.
To je od staraca komp. Athlon XP 1600+, Epox neka matična, 1.5 GB DDR, Ati radeon 9550 AGP.

Sve što otvara treba mu barem minuta, yt video je ne moguće gledati, čak i surfanje je presporo.
DA li netko ima kakvu ideju?
Defrag sam napravio, očistio viruse, novi XP stavio.
tja. ja imam spremne dvije bas socket A konfe za rjesiti, jedna je cak starija (podrzava samo 133MHz FSB, tj 100 i 133), te je na njemu athlon 2400+ (2000MHz "pravih")) sa 512MB i 40GB hard diskom na 7200 okretaja. i da, mx4000, a ovo je najslabija karika cijele konfe .

znam, jer je bila 9600 atijevka unutra, ono, cist cist ok komp. cak bi se covjek iznenadio kako na ploci staroj 12 godina sve radi fluidno i dobro. neko vrijeme sam iz zafrkancije stavio 1GB rama na tu plocu, islo jos ljepse.......

tako da tebe prvenstveno pati slab procesor. ovih 2000MHz na athlonu je ono, sve otvara cist ok kroz mozillu, jubito ide ok dok nije full screen (cpu na nekih 80-90% opterecenja, 360p standard). drugi amd ima vec athlona 2500+ (barton), 768 rama i 9100 radeona. ovaj radi vise nego ok, za filmove (mkv ide fluidno kroz kmplayer), jubito sljaka i kroz full screen....... bolja konfa.

tako da pogledaj koja je tocno ploca, tj do koliko FSB-a ide. nade se dobar cpu za 30-40 kuna, steta tih rama i graficke. moze se sloziti ok konfa za surfanje, znam, jer stalno petljam sa ovakvim konficama.

i da, flash je postao nenormalno zahtjevan, to ti mora biti jasno. sve ispod 2GHz cistog takta na procesoru ili HD graficke je novije graficke je stekanje, u to sam se uvjerio bezbroj puta. nazalost, nisam jos nasao rjesenja osim promjene komponenti ili cijele konfe........ jer masa masa ljudi ima komp za pogledat dnevne novine, otic poslusat nesto na jubito (ovdje je problem) i mozda otvoriti koji word......

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2013., 20:22   #5
CruXx
Premium
Moj komp

CruXx's Avatar

Procesor je bio na 1 Ghz, clockao sam ga na 1.5 ništa puno , ali malo se bolje ponaša. Iako je stalno na chromeu na 100%.
matična je ova
Staro 02.02.2013., 20:26   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
mah, cim sam vidio 400FSB, to je to. nforce 2....... .

ganjaj athlona 2500+ - http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD...2500DKV4D.html

klokni ga barem malo i vidjet ces itekako poboljsanja . za pocetak dobar upgrade.
takoder ako je hard u klincu, nekakav koji se vrti na 7200 je ok. wd ili hitachija bi osobno ganjao, iako je sve to isti vrag .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2013., 23:06   #7
DragonSlayer
Premium
Moj komp

DragonSlayer's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Ja sam u starom kompu imao Athlona 2800+,pa ako oš dogovorimo se.
Komp ti je spor zbog skoro svega.
DragonSlayer je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2013., 23:26   #8
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor DragonSlayer Pregled postova
Ja sam u starom kompu imao Athlona 2800+,pa ako oš dogovorimo se.
Komp ti je spor zbog skoro svega.
On je banani ako ne vidiš :S
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke