|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
ASRock N68C-S UCC ne isključuje CPU ventilator nakon shut down-a
Pozdrav ekipa, novi sam ovdje i imam jedan problem, bio bi vam jako zahvalan ako mi uspijete pomoci. Naime danas sam kupio novu plocu asrock n68c-s ucc i ubacio u racunalo. gore mi je amd x2 4200+, 2GB ddr2 i dignem ja win7 32bit. i sve super sljaka, zadnji driveri gore, instaliram sve programe, restarto ga nekoliko puta svre radi ok i idem ja njega ugasit i sve se pogasi i ekran i hdd al ono najzanimljivije cooler od proca ostaje radit i svjetli lampica kao da je komp upaljen. dignem novi bios, opet isto... probam sa drugom memorijom opet isto, izvadim graficku idem preko onboard grafe isti slucaj, googlam. kazu u biosu onu opciju acpi treba ukljucit.. pokusao i to... sve moguce kombinacije u biosu. i jednostavno ne gasi cooler. kad mu iskljucim prekidac ozada na napajanju sve se pogasi i upalim ponovo ko da nista nije bilo. upalis ga i on radi... idem na ugasi racunalo opet ostaje samo ventilator upaljen.. jednostavno nece da ga ugasi. nemam vise ideje pa ako ko ima kaku ideju bio bi jako zahvalan. LP Zvonimir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Samo malo, dal se gasi napajanje ili ne? Napiši konkretnije od kojih svih komponenata se sastoji komp, s naglaskom na napajanje. Grafička - onboard ili zasebna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pokusaj clear cmos napraviti pa onda bez diranja opcija u biosu pokusati ugasiti.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Graficka ima i onboard i zasebna, probano i sa jednom i sa drugom, probao i sa tri napajanja, clear cmos ne pomaze. memoriju sam vadio, stavljao svoju .. dakle probao sa 4 razlicite plocice, jedino sto nisam probao je dici ponowo windowse, da nije sta krivo podignuto. a iskreno to mi se bas i neda... vjerujem da postoji neko rijesenje ili ploca ima gresku. Hvala sto se trudite |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ventilator na napajanju radi i dalje (ono što te pitao ShanTech)? Ako da, računalo se uopće ne isključuje. Ubaci neku live linux distru na USB (recimo Slax) i pogledaj što će se s njime dogoditi.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
da i napajanje ostaje upaljeno.. morat cu skinit nesta takvo, imao sam negdje backtrack al nznm sad di mi je evo ja digao ponovo windowse, isto se desava i bez drivera i sa njima. hmh... bit ce red plocu nosit na reklamaciju. Zadnje izmijenjeno od: nino. 15.02.2012. u 22:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Iscupaj sve nebitno s maticne (ostavi samo miš ili tipkovnicu), pa probaj onda gasiti. Takodjer poigraj se sa power i sl. opcijama u biosu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|