![]() |
ASRock N68C-S UCC ne isključuje CPU ventilator nakon shut down-a
Pozdrav ekipa, novi sam ovdje i imam jedan problem, bio bi vam jako zahvalan ako mi uspijete pomoci.
Naime danas sam kupio novu plocu asrock n68c-s ucc i ubacio u racunalo. gore mi je amd x2 4200+, 2GB ddr2 i dignem ja win7 32bit. i sve super sljaka, zadnji driveri gore, instaliram sve programe, restarto ga nekoliko puta svre radi ok i idem ja njega ugasit i sve se pogasi i ekran i hdd al ono najzanimljivije cooler od proca ostaje radit i svjetli lampica kao da je komp upaljen. dignem novi bios, opet isto... probam sa drugom memorijom opet isto, izvadim graficku idem preko onboard grafe isti slucaj, googlam. kazu u biosu onu opciju acpi treba ukljucit.. pokusao i to... sve moguce kombinacije u biosu. i jednostavno ne gasi cooler. kad mu iskljucim prekidac ozada na napajanju sve se pogasi i upalim ponovo ko da nista nije bilo. upalis ga i on radi... idem na ugasi racunalo opet ostaje samo ventilator upaljen.. jednostavno nece da ga ugasi. nemam vise ideje pa ako ko ima kaku ideju bio bi jako zahvalan. LP Zvonimir |
Samo malo, dal se gasi napajanje ili ne?
Napiši konkretnije od kojih svih komponenata se sastoji komp, s naglaskom na napajanje. Grafička - onboard ili zasebna? |
Pokusaj clear cmos napraviti pa onda bez diranja opcija u biosu pokusati ugasiti.
|
Graficka ima i onboard i zasebna, probano i sa jednom i sa drugom, probao i sa tri napajanja, clear cmos ne pomaze. memoriju sam vadio, stavljao svoju .. dakle probao sa 4 razlicite plocice, jedino sto nisam probao je dici ponowo windowse, da nije sta krivo podignuto. a iskreno to mi se bas i neda... vjerujem da postoji neko rijesenje ili ploca ima gresku.
Hvala sto se trudite |
Ventilator na napajanju radi i dalje (ono što te pitao ShanTech)? Ako da, računalo se uopće ne isključuje.
Ubaci neku live linux distru na USB (recimo Slax) i pogledaj što će se s njime dogoditi. |
da i napajanje ostaje upaljeno.. morat cu skinit nesta takvo, imao sam negdje backtrack al nznm sad di mi je
evo ja digao ponovo windowse, isto se desava i bez drivera i sa njima. hmh... bit ce red plocu nosit na reklamaciju. |
Iscupaj sve nebitno s maticne (ostavi samo miš ili tipkovnicu), pa probaj onda gasiti. Takodjer poigraj se sa power i sl. opcijama u biosu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:52. |