|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Provjera stabilnosti OC-a grafe?
Kolko dugo treba vrtiti neki 3D mark (ili neki drugi prog.->koji??) na max postavkama da bi se za OC reklo da je uspjesan tj. da je grafa stabilna? Naravno, nakon toga je najbolje provjeriti u igrama...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
pa dosta bi trebalo nekoliko puta da vidiš da nema artifact-a. ja bi prije zna instalirat 53.03 omega drivere zbog artifact testera u njima, nije loš - prilično je točan.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Ma meni je atitool teski shit ova grafulja po njemu radi bez artefakata tek kad joj je GPU oko 200MHz, a memorija ispod 300... Laze ko pas...bar sto se mene tice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ukljućiš AA i AF na full u postavkama i u 3dmarku 05 i staviš da se izvrti 15ak puta i svako malo baciš oko ako ima artefakata. To ti je definitivno najveće zagrijavanje za grafu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Inace, ova moja grafa je dobar clocker, prosla je bez artefakata 3dmark2003 10 puta sa Full AA i AF na 535 GPU i 960 memorija...vise mi coolbits neda, kao javlja gresku pri testiranju...morat cu probat nes vise sa nekim drugim programom... Fala svima na odgovorima...
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
2005 više opterečuje grafu. Probaj OCat sa riva tunerom. Možda ti ponudi višlje freqve
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Funkcionalnost prije svega, zar ne? Zavrtit 3-4 sata mrežne tarapane, pa ak je sve u redu, onda je OC stabilan, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Evo, instalirao 3d 2005 i sve radi normal na 530/950...ni coolbits ni Riva mi nedaju vise... je*emu, powerstrip mi se neda skidati sad u 3 u noci... @Sam Fisher - 600/1000 !? Si ti momak lud ![]() ![]()
![]() |
#13 |
od LemilicE
|
Ako ti ti programi nedaju više, onda flashaj modani bios...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Cim mi netko spomene flasanje necega meni padne mrak na oci...ne znam zakaj al nisam za flasanje, probat cu sa power stripo, pa javim rezultate... Pozdrav svima
![]() |
#15 |
Moderator
|
nakon mnogo testiranja, max. OC je ipak 520/930... skuzio sam da na 535/950 3dmark daje slabije rezultate jer se smanjila brzina GPU (na 377 iako sam ja narihtao na 535, pretpostavljam da je rijec o onom throtlingu kojeg je netko spominjao...) Sve u svemu ja zadovoljan, s obzirom da hladjenje nisam dirao i da mi se memorija grijala ko sam vrag ![]() Jos malo, pa istice garancija, pa cu onda mijenjati hladjenje-mozda cu sam nekaj zmisliti ili baciti Silencera (sam kaj mi je on nekak preskup, NV3 dodje 180kn!!!) Imali li mozda neko jeftinije gotovo hladjenje za ovu moju graficku? EDIT: Zalosno je to sto mi ni na 535/950 se ne pokazuju artefakti, znaci da moze vise...A bas sam se nabrijao na Sam Fischerovih 600/1000 ![]() EDIT2 ![]() ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 22.06.2005. u 03:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Kakve vveze ima garancija s hlađenjem. Kupi odmah Silencera, a stock cooler sačuvvaj u ladici tak da ak se nekaj desi se može monitriat na grfau. Prijedlozi za hlađenje Zalman ZM-80C HP, nV silencer nemora bit 5. možeš zet i 3 ili AC VAG silencer rev 3
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ma znam, al imao sam neke zamisli da stavim na jezgru GPU-a hladnjak od proca...kupim neku dobru a jeftinu bazu (neko je spominjao glacialtechovu 7200), ispoliram (moram to jednom sam pokusati ![]() Gledao sam nekaj u linksu i tam je za moju grafu pisalo da se moze staviti samo NV sil. 3, al to mi je malo preskupo (184kn)... Kolka je razlika u tom silenceru i ovim ostalim koje si nabrojao?
![]() |
#19 |
Moderator
|
ma necu se zafrkavati s ovima u ve-milu, zadnji put su me 20 dana zezali za maticnu, skoro pa mi ju nisu ni zamjenili kad je crkla...moral sam se praviti takvim idijotom iako nisam bio kriv... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|