![]() |
Provjera stabilnosti OC-a grafe?
Kolko dugo treba vrtiti neki 3D mark (ili neki drugi prog.->koji??) na max postavkama da bi se za OC reklo da je uspjesan tj. da je grafa stabilna?
Naravno, nakon toga je najbolje provjeriti u igrama... |
pa dosta bi trebalo nekoliko puta da vidiš da nema artifact-a. ja bi prije zna instalirat 53.03 omega drivere zbog artifact testera u njima, nije loš - prilično je točan.
|
Meni je atitools odličan. Funkcionira mi i na 6600gt, provjereno.
Našso grešku za 5 minuta:mad: |
ja isto koristim ati tools al on mi nađe artifacte več na 500/650 a meni igre i 3dmark rade normalno na 530/687:clap:
|
Ma meni je atitool teski shit ova grafulja po njemu radi bez artefakata tek kad joj je GPU oko 200MHz, a memorija ispod 300...
Laze ko pas...bar sto se mene tice:) |
Ukljućiš AA i AF na full u postavkama i u 3dmarku 05 i staviš da se izvrti 15ak puta i svako malo baciš oko ako ima artefakata.
To ti je definitivno najveće zagrijavanje za grafu |
Inace, ova moja grafa je dobar clocker, prosla je bez artefakata 3dmark2003 10 puta sa Full AA i AF na 535 GPU i 960 memorija...vise mi coolbits neda, kao javlja gresku pri testiranju...morat cu probat nes vise sa nekim drugim programom...
Fala svima na odgovorima... |
2005 više opterečuje grafu.
Probaj OCat sa riva tunerom. Možda ti ponudi višlje freqve |
hm...a dal je moj strah da cu skuriti grafu na tim frekvama opravdan?
mislim, hladjenje nisam mjenjao... |
Citiraj:
|
Funkcionalnost prije svega, zar ne?
Zavrtit 3-4 sata mrežne tarapane, pa ak je sve u redu, onda je OC stabilan, zar ne? |
Evo, instalirao 3d 2005 i sve radi normal na 530/950...ni coolbits ni Riva mi nedaju vise...
je*emu, powerstrip mi se neda skidati sad u 3 u noci... @Sam Fisher - 600/1000 !? Si ti momak lud:D? Al ajde, ako uspijem, mada sumnjam bum postao ekran:beer: |
Ako ti ti programi nedaju više, onda flashaj modani bios...
|
Cim mi netko spomene flasanje necega meni padne mrak na oci...ne znam zakaj al nisam za flasanje, probat cu sa power stripo, pa javim rezultate...
Pozdrav svima |
nakon mnogo testiranja, max. OC je ipak 520/930... skuzio sam da na 535/950 3dmark daje slabije rezultate jer se smanjila brzina GPU (na 377 iako sam ja narihtao na 535, pretpostavljam da je rijec o onom throtlingu kojeg je netko spominjao...)
Sve u svemu ja zadovoljan, s obzirom da hladjenje nisam dirao i da mi se memorija grijala ko sam vrag:fuming: Jos malo, pa istice garancija, pa cu onda mijenjati hladjenje-mozda cu sam nekaj zmisliti ili baciti Silencera (sam kaj mi je on nekak preskup, NV3 dodje 180kn!!!) Imali li mozda neko jeftinije gotovo hladjenje za ovu moju graficku? EDIT: Zalosno je to sto mi ni na 535/950 se ne pokazuju artefakti, znaci da moze vise...A bas sam se nabrijao na Sam Fischerovih 600/1000 :rolleyes: EDIT2:D:Jel itko uspio skinuti pasivce sa memorijen na doticnoj grafi? Tak me zanima koja je... al pasivci kao da su zalemljeni na memoriju:D |
Kakve vveze ima garancija s hlađenjem. Kupi odmah Silencera, a stock cooler sačuvvaj u ladici tak da ak se nekaj desi se može monitriat na grfau.
Prijedlozi za hlađenje Zalman ZM-80C HP, nV silencer nemora bit 5. možeš zet i 3 ili AC VAG silencer rev 3 |
Ma znam, al imao sam neke zamisli da stavim na jezgru GPU-a hladnjak od proca...kupim neku dobru a jeftinu bazu (neko je spominjao glacialtechovu 7200), ispoliram (moram to jednom sam pokusati:D) i nekak zasarafim na grafu...dok jos garancija vrijedi necu nis delat da nes ne ostetim (jezgru GPU-a npr.)
Gledao sam nekaj u linksu i tam je za moju grafu pisalo da se moze staviti samo NV sil. 3, al to mi je malo preskupo (184kn)... Kolka je razlika u tom silenceru i ovim ostalim koje si nabrojao? |
pa sad i trebaš mrdat i hebavat po njoj dok još imaš garanciju.Ako i smrdaš probaš APP :D
|
ma necu se zafrkavati s ovima u ve-milu, zadnji put su me 20 dana zezali za maticnu, skoro pa mi ju nisu ni zamjenili kad je crkla...moral sam se praviti takvim idijotom iako nisam bio kriv...:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |