Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2012., 19:52   #1
antonio342
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Nema slike na monitoru

Neznam sta bih moglo biti imam par stvari koje mogu biti da nevaljaju,pa ovako kada upalim pc on noramlno se upali ali nema slike na monitoru monitor valja provjeravao sam ima kontakt s grafickom jer nepise "no signal",ventilator od graficke vrti,hladnjak od procesora isto radi,hdd isto se cuje da se ukljuci.i led lampice od hdd svijetle obadvije(zelena i crvena) dok je radio zelena je stalno a crvena onak blicala nekad,nisam siguran sta je ram,procesor,maticna ili mozda hard disk. jos nesta kada upalim pc na tipkovnici isto svijetle sve lampice caps lock i ostale,kondenzatori su svi pravilni nisu napuhani.sve je pravilno spojeno par puta provjereno,dali mozda treba novi ram,procesor,graficka,
Maticna ploca:soltek nforce2 ultra 400
Graficka:radeon 9550xt
i kartica za gledanje televizijskog programa msi
Procesor:AMD Sempron 2400+

Zadnje izmijenjeno od: antonio342. 16.10.2012. u 20:41.
antonio342 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2012., 19:54   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2012., 20:16   #3
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
A konfiguracija? Napisati od kojih komponenata se sastoji.

Što je probano od ovog? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223008
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2012., 22:01   #4
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ako ti računalo inače beepa tj. znaš da je zvučnik dobro spojen. Izvadi grafičku i upali ga trebao bi dati signal da fali grafička . Onda može biti memorija pa ako imaš više modula ostaviti samo jedan itd.

Ali prije svega ovoga odgovori na gornje pitanje i popuni konfiguraciju i clear cmosa vole se računala blesirat nekad .
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2012., 22:24   #5
antonio342
Registered User
Moj komp

Question

beep se necuje,cuje se samo beep kad se hdd upali,na koji nacin bi trebo dati znak da nema graficke,kad monitor nije prikopcan na grafiku onda pokaze no signal.imam samo jedan ram,sta jos za konfiguraciju,i clear cmos to neznam sta je
Staro 16.10.2012., 23:16   #6
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor antonio342 Pregled postova
i clear cmos to neznam sta je
vidi tu KLIK
Staro 17.10.2012., 00:08   #7
Forace
Premium
Moj komp

Citiraj:
beep se necuje,cuje se samo beep kad se hdd upali,na koji nacin bi trebo dati znak da nema graficke,kad monitor nije prikopcan na grafiku onda pokaze no signal.imam samo jedan ram,sta jos za konfiguraciju,i clear cmos to neznam sta je
Prije mog dva posta sa linkovima na ovaj forum. Prvi ti je sa pravilima - ne bi trebao preskakat al ajd ak si preskočio ALI dru sadrži osnovne korake u dijagnostici. Prvi korak upravo objašnjava šta je clear cmos. Nema čak ni potrebe google koristiti za to (što je prijedlog u postu prije ovog).

Inače negdje po pravilima ti piše kako u profil upisat svoje komponente tako ako budeš imao još problema u budućnosti da ti se može pomoć, osim ako nisi u prolazu.

Javi što je od onih svih koraka napravljeno ili bar kad napraviš prvi .
Staro 17.10.2012., 10:26   #8
antonio342
Registered User
Moj komp

ovako gravicka kolko znam radi,procesor sam stavljao u drugi pc upalio se normalno sto znaci da ram radi a ako beep nema rekli su da moze biti maticna.radio sam clear cmos i nista

Zadnje izmijenjeno od: antonio342. 17.10.2012. u 10:54.
Staro 17.10.2012., 12:18   #9
Forace
Premium
Moj komp

Kako znaš da grafička radi? Koje napajanje imaš u kompu? Znači kad ga upališ sa svim napravi beep ali nemaš slike (ako sam dobro shvatio?). Probaj ga upalit bez rama. Ali prije svega provjeri napajanje te po mogućnosti posudi odnekud neko koje je ispravno te probaj s njim.

Rezime: ako napravi beep ali na daje sliku znači da je vjerojatno prošao POST. Nakon toga da li možeš palit i gasit ledice na tipkovnici (znači caps lock, num lock itd?).

Ako ne napravi beep (kad je sve uštekano) probaj sa nekim drugim napajanjem.

I ištekaj svu periferiju (HDD, CD-rom izvadi tu karticu za gledanje televizijskog programa). Znači kad probavaš samo osnovno ostavi CPU+RAM+MBO+PSU te miš, tipkovnica i monitor. Ostalo se odpaja.
Staro 17.10.2012., 13:59   #10
antonio342
Registered User
Moj komp

prijatelj ju je provjerio ii rekao je da valja, napajanje je 400W staro 4do5 mjeseci,beepa uopce nema a spojen je dobro zvucnik,pc kad upalim nema beep samo se upali crn ekran led na tipkovnici se upale na seukndu i ugase sta god stiskao nista nece da se upale

Zadnje izmijenjeno od: antonio342. 17.10.2012. u 14:19.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2012., 15:31   #11
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Greška je najvjerojatnije u matičnoj ploči. Malo nejasno pišeš, kako može biti da ako si testirao proc u drugom kompu to znači da je memorija ispravna?

Testiraj sve komponente koje trebaš (RAM, CPU, GPU, PSU) na drugom računalu, ako nije ništa od toga, ostaje ploča. A i ovako sve smrdi na nju. I ispuni više taj "moj komp" da ljudi znaju o čemu je riječ.
Staro 17.10.2012., 16:15   #12
antonio342
Registered User
Moj komp

memorija je ispravna,moze biti ploca jer se necuje beep
Staro 17.10.2012., 18:55   #13
Forace
Premium
Moj komp

Gle jednako ti se ponaša ploča ako je napajanje otišlo. Imo nedavno takav slučaj upali se komp ali ni bu ni mu od njega - ispalo napajanje.

U pravilu može biti ploča ali bih ipak na tvom mjestu provjerio napajanje ili od nekog posudio napajanje pa provjerio.
Staro 17.10.2012., 19:21   #14
antonio342
Registered User
Moj komp

napajanje je novo nije koristeno ni 10 min sve ukupno sve se upali sve ide slike nigdje,imo sam i slabije napajanje pa je radilo bez problema
Staro 17.10.2012., 19:26   #15
Forace
Premium
Moj komp

Citiraj:
prijatelj ju je provjerio ii rekao je da valja, napajanje je 400W staro 4do5 mjeseci,beepa uopce nema a spojen je dobro zvucnik,pc kad upalim nema beep samo se upali crn ekran led na tipkovnici se upale na seukndu i ugase sta god stiskao nista nece da se upale
Citiraj:
napajanje je novo nije koristeno ni 10 min sve ukupno sve se upali sve ide slike nigdje,imo sam i slabije napajanje pa je radilo bez problema

I sad pretpostavljam da si probao drugo napajanje ili nisi? Jesu to ista napajanja?

Zaista nerazumljivo pišeš .... (u najmanju ruku).
Staro 17.10.2012., 19:31   #16
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Izvadi ram, treba ploca beepat, ako ne, ploca je rikavela.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2012., 19:34   #17
antonio342
Registered User
Moj komp

prijatelj je provjerio graficku rekao je da valja,napajanje sam imao od 300w kad je pregorjelo kupio sam novo napajanje od 400w,trebalo bi raditi s jacim napajanjem ako je problem u napajanju,drugo napajenje nisam probo ovo je dosad najjace napajanje koje je stavljano u pc.

Tako su mi rekli i na drugom forumu da je ili MBO ili CPU, isto nema beepa ni kad izvadim ram.
Staro 17.10.2012., 22:16   #18
Forace
Premium
Moj komp

Dobro da nacrtam:

Ako napajanje krepa može sprjecit plocu da prođe POST (bar sam imao takav slucaj) napajanje je palilo plocu i sve ostalo ali ploca nije dolazila do POSTa ... promjenio napajanje komp radi normalno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno