|
![]() |
#1 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Kako skuriti dva HDD-a u 5 minuta
Dakle, slažem na stolu neku staru PIII konfiguracijicu i kako to ide već - problem, za koji naravno, nisam siguran što uzrokuje. Sve spojeno, palim komp učitavam BIOS, sve posložim, izađem reboot, prepoznaje RAM, HDD i izgleda sve OK. Gasim konfu jer sam zaboravio spojiti CD uređaj. Spojim palim natrag i tu počne zajebavati. Ne prepoznaje niti HDD niti CD ROM. Opet gasim, prespajam, jumpere slažem u sve moguće i nemoguće kombinacije - ništa. Onda gasim sve, vadim van CD ROM i spajam opet i sad ne prepoznaje niti HDD. Zaključujem da je iz nekog razloga riknuo disk pa stavljam drugug. I opet isti postupak i opet isto sranje. Otišao izgleda i drugi HDD. Ili možda ja tu nešto krivo radim ili mi vi recite u čemu je problem ili ... Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 15.11.2010. u 12:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
pa jesi provjerio hardove na drugom kompu? pojma nemam, mozda su otisao IDE kontroler na ovoj P3 ploci? drugi kablovi, kakvi su naponi napajanja? da nije netko zamjenio crvenu i zutu na molexu?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Oppa Gangbang Style
|
HDD je definitivno gecrknuo, a kako mi izgleda, upravo je i jedan CD ROM otegnuo papke. Disk sam isprobao u drugom kompu. Uopće se ne "pali", nema nikakvog zvuka od njega a inače se čuo malo jače. u čemu je "fora"? Napajanje možda ili ploča u bananku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ajd izvadi to napajanje sa ploce pa vidi kakvi su naponi kad spojis zelenu i crnu na 20/24 pinskom konektoru. naravno, ja ocekujem da imas multimetar, inace ne znam kako ces izmjeriti......... a da je ploca preko IDE kanala skurila hard ili optiku, to jos iskreno nisam cuo. mislim, tko zna, mozda je i to moguce jer cudni su putevi struje ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Multimetar ti košta oko 45 Kn u prvom Getro/Pevec/Chipoteka/Sve Za Po Doma blizu tebe. Nije precizan u mV, ali ni ne treba ti za profesionalnu upotrebu. U svakom slučaju je jeftiniji od 20 Kg spaljenih komponenti. Kad ga kupiš, prati upute koje ti je dao Burko.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Matrix storage manager mi iskočio sa porukom da jedan disk u raid0 polju odlazi i idući restart je bio dim iz toga diska te kurenje preko kabela sata kontrolera, drugog diska pa čak i pržilice. Da nisam vidio, ne bi vjerovao.
![]() |
![]() |
#8 |
Oppa Gangbang Style
|
Evo da zaključimo ovu temu. Napajanje ispravno. Neispravni IDE kontroler je kriv za kurenje diskova i optike. Provjereno kod ljudi kojima se događalo isto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|