Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.10.2010., 14:40   #1
Nidjo89
Ovisnik o nikotinu
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Gigabyte ga965p ds4 ne radi uopće

Dakle, stvar je sljedeća...

Pred par dana mi se desilo da se komp iz čistog mira restarta. Nije bilo nikakvog BSOD-a, niti ništa, ko da je struje nestalo. Prilikom restarta primjetio sam kod POST-a da je prebacio na stariju verziju biosa (s F12 na F3) i normalno nakon toga bootao, ušao u winse i sve. Par sati nakon toga, ista stvar, ali tada nije htio ni POST-ati komp, nego je jednostavno crni ekran, i svi ventovi se vrte na max. Nakon bezbroj isprobavanja, kad uspijem ući u winse, neovisno o tome kaj radim (film, igranje, visual studio, idle) nakon nekog vremena komp se restarta.

Poslije bezbroj vađenja baterije uspio danas odvrtiti memtest. Prvi stick 1600 i nešt errora, reko ok, u banani je, ugasim komp, vadim bateriju na 5 minuta, stavim drugi stick kad opet neće ni POST-ati, samo ventovi se vrte na max.

Pa sad više nisam pametan kaj napraviti pa ako imate koji savjet ili je matična ošla u vječna lovišta? Lud sam više, taman dok komp treba za faks on odluči sve poslat u tri vražje...

EDIT:
e da, nije bilo klokano ni ništa, sve default.

Zadnje izmijenjeno od: Nidjo89. 13.10.2010. u 14:44. Razlog: dopuna posta...
Nidjo89 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2010., 14:50   #2
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
probaj s novom, 100% ispravno plocicom memorije. samo jedno novu stavi u komp i probaj...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2010., 15:27   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Možda BIOS baterija rikava.
Staro 13.10.2010., 17:10   #4
iNoob
Game Collector
Moj komp

iNoob's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Imao sličan problem, riješio zamjenom zagorenog 12V P4 konektora, ploča je poznata da vuče malo previše preko tog konektora
iNoob je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2010., 19:35   #5
Nidjo89
Ovisnik o nikotinu
Moj komp

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
probaj s novom, 100% ispravno plocicom memorije. samo jedno novu stavi u komp i probaj...
budem, posudit ću od frenda, samo se nadam da nije nešt s utorima pa da i njemu ode memorija...

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Možda BIOS baterija rikava.
išao danas do urara prije faksa kad ono, pljuska, radi do 13h, sutra kupujem novu bateriju, nadam se da je samo to.

Citiraj:
Autor iNoob Pregled postova
Imao sličan problem, riješio zamjenom zagorenog 12V P4 konektora, ploča je poznata da vuče malo previše preko tog konektora
pametno, budem i to pogledao, znači konektor bi trebao bi biti malo "zapečen" a? to onaj od napajanja ili na matičnoj baš?

hvala na savjetima ako se sjetite još nečeg samo dajte.
Staro 13.10.2010., 20:12   #6
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
za pocetak pokusaj flashati bios na f12. dok se meni vratil na "defaultni" komp mi nije radil s vise od 2 plocice rama

mozda se nesto slicno i tebi dogodilo
domis je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 11:11   #7
Nidjo89
Ovisnik o nikotinu
Moj komp

Konektor je ok, isprobao napajanje na drugoj konfi. Stavio staro chieftek napajanje, uspio bootat i odvrtiti memtest i na drugoj pločici, pun k errora već od 8. megabajta nadalje. Nakon toga vratio seasonica i mogu bootat Hirenov cd, BIOS se vratio na F12 natrag. Ko će ga znat kaj je bilo...

U srijedu nosim frendu da isprobamo s ispravnim RAMom, nadam se da će to biti to, da je bilo samo nešt u prolazu... :S
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno