PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Gigabyte ga965p ds4 ne radi uopće (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200328)

Nidjo89 13.10.2010. 14:40

Gigabyte ga965p ds4 ne radi uopće

Dakle, stvar je sljedeća...

Pred par dana mi se desilo da se komp iz čistog mira restarta. Nije bilo nikakvog BSOD-a, niti ništa, ko da je struje nestalo. Prilikom restarta primjetio sam kod POST-a da je prebacio na stariju verziju biosa (s F12 na F3) i normalno nakon toga bootao, ušao u winse i sve. Par sati nakon toga, ista stvar, ali tada nije htio ni POST-ati komp, nego je jednostavno crni ekran, i svi ventovi se vrte na max. Nakon bezbroj isprobavanja, kad uspijem ući u winse, neovisno o tome kaj radim (film, igranje, visual studio, idle) nakon nekog vremena komp se restarta.

Poslije bezbroj vađenja baterije uspio danas odvrtiti memtest. Prvi stick 1600 i nešt errora, reko ok, u banani je, ugasim komp, vadim bateriju na 5 minuta, stavim drugi stick kad opet neće ni POST-ati, samo ventovi se vrte na max.

Pa sad više nisam pametan kaj napraviti pa ako imate koji savjet ili je matična ošla u vječna lovišta? Lud sam više, taman dok komp treba za faks on odluči sve poslat u tri vražje...:fuming:

EDIT:
e da, nije bilo klokano ni ništa, sve default.

alengrosevic 13.10.2010. 14:50

probaj s novom, 100% ispravno plocicom memorije. samo jedno novu stavi u komp i probaj...

coconut 13.10.2010. 15:27

Možda BIOS baterija rikava.

iNoob 13.10.2010. 17:10

Imao sličan problem, riješio zamjenom zagorenog 12V P4 konektora, ploča je poznata da vuče malo previše preko tog konektora

Nidjo89 13.10.2010. 19:35

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1752222)
probaj s novom, 100% ispravno plocicom memorije. samo jedno novu stavi u komp i probaj...

budem, posudit ću od frenda, samo se nadam da nije nešt s utorima pa da i njemu ode memorija...

Citiraj:

Autor coconut (Post 1752237)
Možda BIOS baterija rikava.

išao danas do urara prije faksa kad ono, pljuska, radi do 13h, sutra kupujem novu bateriju, nadam se da je samo to. :)

Citiraj:

Autor iNoob (Post 1752288)
Imao sličan problem, riješio zamjenom zagorenog 12V P4 konektora, ploča je poznata da vuče malo previše preko tog konektora

pametno, budem i to pogledao, znači konektor bi trebao bi biti malo "zapečen" a? to onaj od napajanja ili na matičnoj baš?

hvala na savjetima ako se sjetite još nečeg samo dajte.

domis 13.10.2010. 20:12

za pocetak pokusaj flashati bios na f12. dok se meni vratil na "defaultni" komp mi nije radil s vise od 2 plocice rama

mozda se nesto slicno i tebi dogodilo

Nidjo89 18.10.2010. 11:11

Konektor je ok, isprobao napajanje na drugoj konfi. Stavio staro chieftek napajanje, uspio bootat i odvrtiti memtest i na drugoj pločici, pun k errora već od 8. megabajta nadalje. Nakon toga vratio seasonica i mogu bootat Hirenov cd, BIOS se vratio na F12 natrag. Ko će ga znat kaj je bilo...

U srijedu nosim frendu da isprobamo s ispravnim RAMom, nadam se da će to biti to, da je bilo samo nešt u prolazu... :S

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:36.