|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
Intel P4 ili AMD 64???
Kupujem kompjuter i mislim puno para uložiti u njega oko 10000kn. Radim sa softwerima poput AutoCada i ArcGisa ako ste čuli i molio bih ako je netko radio sa tim softwerima da li se bolje vrte sa Intelovom konfiguracijom (P4 550 ili 660) ili AMDovom (4000+) naravno uz najbolju ploču i memoriju (DDR 400 vs DDR2 533) i grafičkom karticom nVidia GeForce 6800 Ultra PCIe. Posebno me zanima znači vrtnja 3d model objekata na digitalnoj ortofoto karti i snimanje leta kamere. Ako netko zna molim vas za pomoć, ili je imao prilike raditi na obje konfiguracije pa i sam vidjeti razliku svojim okom. Hvala. : giljotin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
za te stvari mislim da je intel ipak bolji |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Intel P4 ili AMD 64???
Citiraj:
No sve u svemu, za 10k kn, zaista ti je sasvim svejedno.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
MBO DFI LAN PARTY nF4 SLI-DR, DDR, zvuk, S-ATA, FW, 2xG-LAN, PCI-E, s. 939 1775 kn AMD Athlon64 4000+ BOX (64-bit, integ. mem. kontr., 1MB L2 on-chip cache), Socket 939 4200 kn RAM PC-3700, 1024MB, DDR, OCZ, KIT, Platinum EL, DDR 466 MHz, 2 x 512MB 2515 kn 6800 Ultra oko 4000 kn Jos ti treba hard disk, eventualno koji ventilator, neki opticki uredjaj, modem... i vec si na kojih 15000kn... I sve to bez monitora... Tak da... malo si se preracunao... nije ti 10000kn dosta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
- ja kliknem 3 puta a ono ništa.....
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Za profi komp ti je 6800ultra jednostavno nepotrebna, vjerujem da bi unutra korisnija bila neka od 3dlabsa nego to... šta se tiče ostatka, neki intel sa dobrom pločom(supermicro, tyan, pitaj bubbu i ekipu oni su dobro potkovani u tome) i 2gb rama bi radili posao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hard disk i ostale stvari kučište, napajanje, monitor, ventilator itd. nisam uračunao u cijenu jer već nešto od toga imam. Gledao sam na netu (20 dana ubijanja i kopanja) jedno 30 testova sam odgledao izmedju P4 nove serije i AMDa 64, ovi ih jednostavno kolju. Jedina razlika je u multimediji al ako je ta razlika, da Intel radi 27 min (bio je test valjda fajl mpeg 2.2 gb pretvarao u mpeg4) a ovaj u 30min, a u svim ostalim testovima je AMD ispred, još ako uzmemo u obzir da se manje zagrijava neznam zašto se još uvijek govori da je Intel bolji. Uzeo bih konfiguraciju Gigabyte k8nxp-9, ako nadjem u italiji ili negdje OCZ gold dual channel 2 gb, cpu znači AMD 64 4000+ i nvidiju GeForce 6800 Ultra jer gledao sam rastura baš u Open GLu, a radeonove nove x800-x850 su više za igrice. Znam za Wildcats ali sama kartica košta oko 10000kn, a da ne pričam o konfiguraciji Silicona 60000kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Slobodno kreni sa AMD konfiguracijom, brzina procesora ti nije važna jer ćeš kasnije (vjerojatno) lako moć preć na dual core procesor. Sačekaj par dana jer su vani cijene memorije drastično pale, oko 25%, pa uzmi koliko ti treba.
![]() |
#13 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Organima unutrasnjih poslova sve je ravno do Kosova. Ali kad stignu do Kosova stvar se mjenja iz osnova. Nacelno, ovo je jedno vrlo nezgodno razdoblje za uzimati (relativno) profesionalno racunalo. Primjera radi, WildCat VP880Pro kosta smijesnih 2500kn, sto je upola manje od Realizma 100, no VP je AGP kartica, sto ce reci da sve novije platforme ispadaju iz te kombinacije. Realizam 100 kosta 5k kn, sto uz Supermicro X6DAL-XG i 2.8GHz Noconu te gigabajt ECC Registrated memorije predstavlja izvrstan osnov za nadogradjivanje, otvarajuci prostora za postojece Irwindaleove i buduce Dempseye, te razne druge mogucnosti nadogradnje diskovnih i ostalih sustava. U tom slucaju, iako je 10k kn za kombinaciju ploce, procesora, memorije i graficke u svrhu CADa prilicno limitiran budjet, pitanje je s kakvim kucistem i napajanjem, diskovnim podsustavom, monitorima i slicnim stvarima trenutacno raspolazes, i je li uopce mudro davati ovoliki novac jos neko vrijeme ili se suociti s cinjenicom da je vrlo vjerojatno da ces postojeci budjet, ukoliko planiras kupiti te stvari odmah, morati ozbiljno povecati.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Imam 4 hard diska od 80gb i valjda nije big nego srednji tower, yama 21inch jedino napajanje trebam novo. Mislim kad kažem 10k to je da zaokružim neka je i 12k al zašto misliš da se ne bi isplatilo ili barem ne sada. To me najviše brine??? ''i je li uopce mudro davati ovoliki novac jos neko vrijeme'' ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
i kaj ces s njim? sporiji je od 3.6 ghz p4 (naravno 32 bit),intel nije bas najbolje sredio arhitekturu ![]() slazem se s intelom ponajvise s xeonom ili ak bas os brzinu daj pikni si dula cpu plocu i 2 intela gore i vozi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Jedno najmanje mjesec dana sam svaki dan kopao i tražio testove AMDovih i Intelovih procesora, dal to bili 64 bitni od 3.2 do FX-55 AMDa ili Intela od 550 do ovih novih isto 64 bitnih najjači je 660. Zanimljujuće je primijetiti da ako uzmemo u obzir da Intelove ploče rade na više megaherza 533 na dalje kao i nova DDR2 memorija koja ih prati dok AMDeove ploče rade na 400 megaherza i ne podržavaju DDR2 memoriju koja je brža od DDRa, AMDovi procesori su u svim testovima brži od Intelovih. Ne pričam samo o testovima koji su bazirani na bazi igrica nego i o profesionalnim 3d grafičkim i Open GL testovima. Jedina razlika kojom se i dalje hvali Intel samo neznam dali je to zbog umornog stalnoga praćanja pre brzog razvoja tehnike ili čista budalaština je multimedija (znači muzika i filmovi). Opet testovi su pokazali da ni u muzici (to neko dekodiranje i enkodiranje mp3 ili već čega Lame ili tako nešto) AMD je opet brži dok u prebacivanju jednog filma od 2.2 GB iz mpega u mpeg4 Intelu je trebalo 27 min dok AMDu 30min. Molim vas lijepo zar radi jednog testa gdje se Intel pokazao bržim (ej u pola sata 3 min) treba razmišljati o njegovoj kupnji uz to još znanje da se zagrijava gotovo dvostruko više od AMDa i znanje da što će tek biti kad i AMDeove ploče počnu podržavati DDR2 memoriju, bogme ne, ustvari za sada nikad. Činjenica je da je Intel na ovoj komercionalnoj razini kupnje PCa totalno propao, AMD ga je u kratkim riječima pojeo. Opstao je samo još onaj njihov serverski čip što ga koristi i Silicone Graphics XEON ali i tu je AMD počeo pokazivati zube sa novim OPTERONOM. Šta više reći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|