|
![]() |
#1 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Komp se resetira prilikom početka instalacije Winsa
Konfiguracija je sljedeća: MBO: PC Chips M950 v3.3 aka šrot ![]() RAM: 512 MB DDR400 Kingmax CPU: P4 1.6 GHz wily Eh sad, od ostatka konfiguracije sam sve mijenjao, ali i dalje se događa ista stvar. Komp se uredno boota, dođe do "press any key..." i nakon što se loadaju driveri komp se restarta. Čak je u par prilika došao do onog dijela s izborom diska itd. i čim bi stisnuo enter da se formatira disk opet restart. Što sam probao: - flashati najnoviji BIOS (tj. ima samo inicijalno izdanje, koje sam flashao ponovo) - isključiti sve integrirane stvari na matičnoj osim nužnih - PS/2 miš i tastaturu i USB miš i tastaturu - AGP i PCI grafičke - drugi procesor - drugi RAM - drugi HDD - druge IDE kablove - drugu optiku - drugi PSU - razne verzije WinXP, čak sam i Win98 probao (ista stvar) Uglavnom, sve što sam probao je rezultiralo restartom opet. Pošto ploča načelno nije neispravna, zanima me što bi moglo uzrokovati restart?
Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 28.03.2010. u 18:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Mozda glupo ali ja bi to spoio sve izvan kucista (na stolu), napravio ccmos i probao sa drugim PSU-om? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Kod mene je bio slučaj ista ploča pravila problem sa usb konekcijom bilo koji usb uređaj koji se priključi na ploču rezltiralo je smrzavanje sistema, i samo restart je pomogao i vađenje usb uređaja iz porta. Sve sam odradio kao i ti sve mjenjao (i Bios) ali lijeka nije bilo i sad radi ok ali bez bilo kojeg usb uređaja na njoj. To je moj slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Dec 2009
|
jednostavno instaliraj windowse preko drugog kompa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|