![]() |
Komp se resetira prilikom početka instalacije Winsa
Konfiguracija je sljedeća:
MBO: PC Chips M950 v3.3 aka šrot :) RAM: 512 MB DDR400 Kingmax CPU: P4 1.6 GHz wily Eh sad, od ostatka konfiguracije sam sve mijenjao, ali i dalje se događa ista stvar. Komp se uredno boota, dođe do "press any key..." i nakon što se loadaju driveri komp se restarta. Čak je u par prilika došao do onog dijela s izborom diska itd. i čim bi stisnuo enter da se formatira disk opet restart. Što sam probao: - flashati najnoviji BIOS (tj. ima samo inicijalno izdanje, koje sam flashao ponovo) - isključiti sve integrirane stvari na matičnoj osim nužnih - PS/2 miš i tastaturu i USB miš i tastaturu - AGP i PCI grafičke - drugi procesor - drugi RAM - drugi HDD - druge IDE kablove - drugu optiku - drugi PSU - razne verzije WinXP, čak sam i Win98 probao (ista stvar) Uglavnom, sve što sam probao je rezultiralo restartom opet. Pošto ploča načelno nije neispravna, zanima me što bi moglo uzrokovati restart? |
Mozda glupo ali ja bi to spoio sve izvan kucista (na stolu), napravio ccmos i probao sa drugim PSU-om?
|
Zaboravio napomenuti da sam probao i drugi PSU, ista stvar. I da, bilo je spojeno vani na podu dok sam pokušavao sve te razno razne kombinacije :D
|
Citiraj:
|
Zaboravio i to napomenuti :D
Mislim da sam probao sve moguće... Gotovo sam siguran da je problem u ploči jer su svi drugi faktori isključeni. |
jesi li isproba instalirati Linux?
|
Kod mene je bio slučaj ista ploča pravila problem sa usb konekcijom bilo koji usb uređaj koji se priključi na ploču rezltiralo je smrzavanje sistema, i samo restart je pomogao i vađenje usb uređaja iz porta. Sve sam odradio kao i ti sve mjenjao (i Bios) ali lijeka nije bilo i sad radi ok ali bez bilo kojeg usb uređaja na njoj. To je moj slučaj.
|
Probao sam i samo sa PS/2 uređajima i ista stvar. Probat ću još potpuno isključiti USB u BIOS-u.
|
jednostavno instaliraj windowse preko drugog kompa :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32. |