|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
D-link dsl-2641b i konekcija na net
pozdrav svima. kupio sam doticni i iskonfigurirao ga zajedno sa gigasetom. sve radi savrseno za sada, ali sam primjetio da kada nestane struje na momenat ili ga ja iskljucim sa struje, nece da se spoji vise na net sve dok ga softverski ne rebootam. cak ni onaj connect u njegovom menu ne spoji. jel znate zasto je to, jer je malo bed zbog ostalih ukucana ako nestane struje, a mene nema doma da ga rebootam. jel mu treba neko odredeno vrijeme? stari d-linkovi su mi se uredno spajali. pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako se kužiš u elektriku / elektroniku probaj sa drugim odgovarajućim ispravljačem. Ako ga isključiš (na prekidač) ili izvučeš / vratiš napajanje i tada radi istu grešku onda uređaj neradi kako treba. U tom slućaju provjeri jel ima noviji fw (u potrazi pazi da je za adsl Annex B), nakon fw update obavezno napravi factory reset pa tek onda cijeli konfig sa Save and Reboot na kraju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ciao. firm je EU_4.01. na netu nisam uspio naci noviji od toga. naravno sa d-linkom sam uvjek imao problema sa doticnim jer treba trazit pod njemackim stranicama, a njemacni neznam beknut. nakon koliko vremena bi se po defaultu trebo spojit na net opet? govorimo o sekundama ili minutama? a cuj novi je, radi tek tjedan dana. nevjerujem da je napajanje jer on inace radi sve ispravno 24/7 jedino sam primjetio ovu gresku da se ne rekonektira automatski. nisam pokusavao bas previse puta tako da je mozda slucajno, ali me zanimalo ta to nije issue snjime? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:28. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Nikako ne kužim zašto se forsira Always On tip konekcije kad Connect On Demand sasvim fino radi i uspostavalja konekciju kada treba. U ovom uređaju Always On se postavlja sa Idle Time Out=0, pa provjeri jeli tako postavljeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
OK, treba detektirat kakvo je operativno stanje uređaja u tom momentu: - jel zabloka skroz - jel mu se može pristupit web konfigu - jel izađe na režim i sam se spoji kada ga ugasiš / upališ na botun zada Jesi isprobao druge štoseve poznate sa drugih uređaja, npr. postavi mu manualno IP adrese DNS servera (prema ISP - u, vidi Sticky) U krajnjoj situaciji isprobaj drugi router (posudi negdje na par dana) podesi i vidi rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
- ne zablokira on uopce, radi sasvim normalno osim sto se nece spojit na net u nekom kracem roku bez reboota. nocas sam timer namjestio da mu prekine struju oko 1 ujutro i da ga spoji oko 6 ujutro i nasao sam ga ujutro da je spojen i sve radi uredno sto znaci da se spaja on, ali mu ocito treba nesto duze vremena. nemam pojma zasto. -radi web config bez greske -sve adrese "stalnih" usera su namjestene na static sa ukljucenim DHCP-om, DNS i sve ostale slicne postavke su na manual. -sto se tice drugih routera, imam 2 doma D-link 584 i D-link 684 koji su me poceli prcat, zato sam i kupio novi (u ducanu). ovi su bili kupljeni polovni i radili bi jedno vrijeme kako treba, a onda bi poceli problemi, tipa diskonektiranja itd. probavao sam i reflashanja i rebootanja, ali svako toliko ista stvar. po meni ili su se pregrijavali ili su jednostavno dali svoje iako bi mi bilo draze da krepaju skroz nego da ovako "zavlace" ;-). sad sam ih bacio sastrane za rezervu. vjerovatno bi na on demand i sa jednim userom radili ok, ali ako ih pustim da vrte 24/7 to je uzas. pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:30. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Za detektiranje ovakvih bisera pomaže praćenje i analiza logova, pa pogledaj malo šta tamo piše kad je sve ok i kad zapne reconect - usporedba jednog i drugog niza događaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
s time nemam iskustva bas. spojio sam se remotly sad na router pa gledam. nije aktiviran log uopce po defaultu pa neznam sta da stavim. ima za namjestit "log level" i "display level"? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:30. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Upotrebi malo logike: - uključi logove, po defaultu su isklj. jer mogu brzo potrošit memoriju uređaja pogotovo ako je odabrano detaljno praćenje - Log level je nivo događaja koji će se pratit - Display level je nivo šta će se prikazivat - Mode ostavi Local jer ćeš logove gledat kroz web konfig routera, najjednostavnije Otvori User manual i vidi detalje. Rekoh gore, usporedbom kad je sve ok i kad zapne ćemo znati šta se događa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
budem probao. hm, jedno pitanje, sta se desava sa uredajem kad se mem popuni? jel pocne stekat? e sad je pitanje dali g584 i g684 po defaultu drze log na ON jer ako da onda je moguce da je to razlog sto su stekali jer te opcije nisam nikada provjeravao niti dirao? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:31. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Da, počne "štekat", sve zavisi kako radi rutina koja se brine o mem uređaja, uključenim funkcijama i sl. Za 584 je poznato da ima problema u Router modu rada, a za oba (584 i 684) imaš kuharicu na forumu kako stavit origigi fw s kojim rade puno stabilnije i po potrebi može se podesit MaxTv (dovoljno na jednom Lan portu). O svemu tome ima info na forumu, samo treba tražit iskustva i dokumentirano. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.04.2010. u 14:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
prelazio sam ja masu puta sve vec o tome, ali ponekad jednostavno ne stignem jer toga ima na kile, a slobodnog vremena na zalost malo. oba routera su od prvog dana flashana na origigi firm. ne zelim onaj t-koma firm u njima ![]() pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:27. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
update: evo jutros se probudio u 7 i na routeru sve 4 port lampice normalno svjetle zeleno i osim njih samo power lampica svjetli crveno ![]() upalio sam sada taj log (log level:debugging; display level:error) pa cu vidjet sljedecih par dana. btw stavljan mi je na produzni na kojem su spojeni router i gigaset A580IP, timer i namjestio sam da se u 1 ujutro ugasi i u 6 ujutro upali tako da se router resetira svaki dan i da ne trosim struju i opremu. ocito se ta greska jutros javila prilikom ponovnog pokretanja. pozdrav. update2: sad upravo skuzio da je resetirao vrijeme na routeru, nemam pojma kad. sad sam mu ukljucio da se sinhronizira sa onim serverom preko neta jer ocito ako namjestim lokalni sat, se "izgubi". Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:27. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Normalno je da se sat "izgubi", routeri (barem ove kućne verzije) nemaju bateriju i kad ih resetiraš krenu sa nekim defaultom dok ne odrade sinhronizaciju. Također probaj izbacit "iz igre" taj timer i ostavi normalno spojeno na napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
nisam znao to sa satom. zasto da izbacim ovo sa timerom? to sam namjerno stavio da se jednom dnevno resetira, i da ne vrti bezveze troseci struju i hardver po noci dok ga nitko ne koristi, mislis da je losa ideja? cutting the costs all the way ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:26. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ako je na tom tajmeru router i telefon nećeš nešto značajno ušparat (cca 10 - 20 W, ako i toliko) a vidiš da pravi problem routeru u inicijalizaciji. Ako baš hoćeš, samo router prebaci direktno na napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
hm, ajd ostavim jos par dana pa onda ako bude problema skinem. nije mi samo zbog struje vec mislim da ta oprema nije nesto, odnosno da nakon duzeg perioda konstantnog rada pocne stekat. mozda je to razlog za ostala 2 routera koji su me poceli zezat, mozda. btw gdje se moze potrazit novi firm za ovaj router? na netu sam uspio naci samo stariji i to na onoj stranici od d-linka sto je objavljena jos davno ovdje na forumu (ftp://ftp.d-link.de/dsl/). verzija tamo je 4.00 ako sam dobro skuzio, a ova kod mene origigi je EU_4.01 pa da nije mozda u tome problem, da nije to neki "lokalni" firm kao sto T-koma stavlja. na eng stranica nema ovog routera vec samo 2640. hvala. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.04.2010. u 11:24. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Ovo sa fw sam i ja vidio kad si nekidan otvorio temu. Kod D-Linka (a i drugih proizvođača) je štos sa različitim proizvodima / verzijama ovisno o ciljanom tržištu. Kako u eng. nitko ne koristi ADSL Annex B tako ovog uređaja nema kod njih na tržištu i supportu. Još nešto, netreba ti quote za prethodni post kad se nije nitko "ubacio". |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Ostavi za sada i prati šta se dešava, pogotovo šta te EU_4.01 još nema za dl. jer ako napraviš downgrade na 4.00 nemožeš se "vratit". |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
pozdrav. evo jutros opet ista stvar. gori crvena lampica od power i samo port lampice. istekam ga iz struje, ustekam nakon minute i sve se normalno pokrene. u log-u pise sljedece (log sam aktivirao jucer ujutro, sat je bio u komi dok nisam skuzio pa ga namjestio): Jan 1 00:00:21 user crit kernel: eth0 Link UP. Jan 1 00:00:21 user crit kernel: ADSL G.994 training Jan 1 00:00:21 user crit kernel: ADSL G.992 started Jan 1 00:00:21 user crit kernel: ADSL G.992 channel analysis Jan 1 00:00:21 user crit kernel: ADSL G.992 message exchange Jan 1 00:00:21 user crit kernel: ADSL link up, fast, us=320, ds=4704 Jan 1 00:00:02 daemon crit pppd[564]: PPP server detected. Jan 1 00:00:02 daemon crit pppd[564]: PPP session established. Jan 1 00:00:02 daemon crit pppd[564]: PPP LCP UP. Jan 1 00:00:04 daemon err pppd[564]: User name and password authentication failed. Jan 1 00:00:07 daemon crit pppd[564]: PPP server detected. Jan 1 00:00:08 daemon crit pppd[564]: PPP session established. Jan 1 00:00:08 daemon crit pppd[564]: PPP LCP UP. Jan 1 00:00:10 daemon err pppd[564]: User name and password authentication failed. Jan 1 00:00:13 daemon crit pppd[564]: PPP server detected. Jan 1 00:00:14 daemon crit pppd[564]: PPP session established. Jan 1 00:00:14 daemon crit pppd[564]: PPP LCP UP. Jan 1 00:00:16 daemon err pppd[564]: User name and password authentication failed. Jan 1 00:00:19 daemon crit pppd[564]: PPP server detected. Jan 1 00:00:20 daemon crit pppd[564]: PPP session established. Jan 1 00:00:20 daemon crit pppd[564]: PPP LCP UP. Jan 1 00:00:22 daemon err pppd[564]: User name and password authentication failed. Jan 1 00:00:25 daemon crit pppd[564]: PPP server detected. Jan 1 00:00:26 daemon crit pppd[564]: PPP session established. Jan 1 00:00:26 daemon crit pppd[564]: PPP LCP UP. Jan 1 00:00:28 daemon err pppd[564]: User name and password authentication failed. Jan 1 00:00:31 daemon crit pppd[564]: PPP server detected. Jan 1 00:00:32 daemon crit pppd[564]: PPP session established. Jan 1 00:00:32 daemon crit pppd[564]: PPP LCP UP. Jan 1 00:00:32 daemon crit pppd[564]: Received valid IP address from server. Connection UP. Apr 20 07:36:51 daemon err user: No client certificate found Apr 20 07:36:51 daemon err user: No server certificate found. Skip checking on certificate. Apr 20 07:37:01 daemon err user: tr69c: Unable to retrieve attributes in scratch PAD Apr 20 07:37:01 daemon err user: Stored Parameter Attribute data is corrupt or missing BTW, ako sam dobro shvatio, ako zelim da mi prikaze sve, a ne samo errore, trebo bi na display levell ukljucit "informational" umjesto "error"? kako doci do log-a koji on "snima"? sta to moze samo tako da mi ga posalje na meil kad je pun ili ako koristim remote/both? kako resetirat/ispraznit log, sta napravim disable/reboot, enable/reboot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Nađi full manual, tamo bi trebalo biti više detalja tj. objašnjeno. Prebaci na info verziju da možeš (mo) usporedit dobar i loš slućaj. Ako nema opcije za brisanje / pražnjenje loga, reboot će to sigurno napravit. POWER gori crveno ? Jesi prebacio router direktno na napajanje (ne preko timera) ? Ako nisi, prebaci. Dodatak: - Manualno unesi DNS servere, Use following DNS server adress, 195.29.150.3, 195.29.166.116 - Provjeri da je isključen Remote managment (makni kvačicu) Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.04.2010. u 11:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
nisam jos skidao timer. sta mislis da bi on mogao nesto "krivo" radit, sta nije to samo on/off kao kad ja napravim manualno (radi se o onom digitalnom)? DNS servere sam podesio na manual, ali su stavljeni: 195.29.166.119 / 195.29.166.118. idem sad resetirat log i podesit ga. i stavit cu DNS koji si naveo pa cemo vidjet. probat cu se poigrat malo stime kad dodem doma. btw jutros kad sam ga rucno isklj/uklj napravio sam to preko timera. nesto mi se sve vise cini da ovdje igra ulogu vrijeme koje je on iskljucen. jer kad ga ja na momenat iskljucim (ili preko timera ili njegovog prekidaca) sve proradi bez beda, ali kada je 6 sati neaktivan dogodi se ovo. zasto da iskljucim remote managment? to mi treba da mogu pristupit routeru kao sto sada radim sa posla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Za Remote managment sam gore vidio da je aktivan a mislio sam ako ga ne koristiš da ga ugasiš (ono, pogasiš sve šta netreba ili pravi probleme). Ti DNS - ovi su neki novi ? Ima i Sticky - ju koje znam(o), ako nisu skoro šta mjenjali. Dobro bi bilo otkrit razlog / rješenje, ali i dalje mislim kako se neisplati s tim zezat > spoji direkt na napajanje, podesi, negasi i zaboravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
danas ujutro opet isto, crvena lampica na power i nista ne radi. on/off i sve proradi. nemam ideja vise, cini mi se da je to nesto vezano sa satom i vremenom jer je log zabiljezio hrpu toga sa datumom 01/01 i satom na 00:00. skidam ovaj tajmer. pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
pozdrav. eto valjda se moralo i to desiti ![]() jutros pogledam, gori crvena lampica od power i zeleno od portova i nista ne reagira. probao iskljucit/ukljucit struju, resetirat ga iza na RESET, nista. jednostavno kao da je mrtav ![]() neznam vise sta cu. u ponedjeljak ga nosim u links na reklamaciju, ali ovdje se nesto cudno definitivno desava. dajte neki savjet. jel moguce da ga spliter nekako unisti, jel moguce da ga napon brzo unisti ako varira previse... jel zna netko kako to funkcionira sad kad ga reklamiram, sta cu morat cekat tjedan do dva na novi ili... hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
Nema druge, nosi na servis (zajedno sa ispravljačem), objasni tamo da je vjerojatno polu - ispravan tj. da se blesira poslje nekog vremena raada. Zapiši negdje ser. br. i fw. ver. koja je u njemu sada pa ćeš po tome znati jel ti vraćaju istog ili drugog. Splitter je jeftino pasivno govance, nabavi drugi ako u njega sumljaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
evo sutra ga nosim. pogledat cu podatke sa njega, u njega nemogu vise uopce uci tako da iz njega nista :-(. sto se tice splittera zamjenit cu ga, imam jos jedan. mene strah da se tu radi o napajanju u kuci nesto, da nisu preveliki peakovi, a ova oprema je cisti shit pa jednostavno skvikne. neznam, sad sam na starom routeru i cekam da pocne stekat. pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
Koji je "stari router" i javi kako se ponaša. |
![]() |
![]() |
|
|