|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Problem sa standbyom i WLAN-om
Imam tosibin p300d-13j laptop koji radi sa windows XP i kad laptop stavim u stand by i kad ga opet pokrenem wlan mi ne radi. Pokazuje mi da sam spojen na ruter a ponase se ko da nisam(ne mogu surfat ne mogu pingat ruter). probo sam svasta od postaviki stand by-a, iskljucivanje fierwalla, cackanja bo biosu, stopirat wireless zero configuration pa ponovno pokrenit. jedino sto pali je da resetiram komp. pa ako ima neko kakvu ideju o cem se radi neka pomogne. Ispricavam se ako sam pogrijesio podforum al stvarno nisam znao gdje da stavim ovaj problem. Hvala! edit: kartica je Atheros AR9281 Wireless Network Adapter Zadnje izmijenjeno od: babarroga. 18.08.2009. u 14:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Problem je u loše "napisanom" drajveru koji se ne inicijalizira pri vraćanju iz stand-by. Jedino šta možeš je tražit drugi drajver za tu wireless karticu. Napiši točnu oznaku i o kojem se OS - u radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
operativni sustav windows xp wifi kartica Atheros AR9281 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ako je XP x32 onda probaj ovaj drajver: xp3264-7.7.0.329-whql.zip, to je goli drajver (hint. Driver Update kroz Device Manager). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala ovo je pomoglo... cak mi se i signal pojaco... ![]() EDIT: ispravak djelomicno mi je pomoglo. kad komp ode u stand by i kad se opet digne otvorene stranice u browseru mogu ponovno ocitavat i otvarat(npr otvoren mi je monitor.hr i warez.bb) na njima mogu normalo surfat a sve ostalo ne mogu... sta god upisem ne mogu otvorit stranicu... mislim da to ima neke veze s portovima ili tako nesto. pa ako se neko kuzi nek da prjedlog. EDIT: probo sam s operom, ie, Firefox-om. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.08.2009. u 17:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Prvo šta si naveo je normalno jer "čitaš" iz cache - a browsera šta je prije već dl. Jesi probao pri povratku iz stand-by napravit Disable - Enable kartice? Navedi šta si i kako instalirao pri dizanju XP - a? Vezano uz tvoj blem jel ima kakav dodatak / update za Power Manager i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
to sam probo napravit medu prvim starima.... Citiraj:
probo sam to i na cistim windowsima dok nisam instaliro nikakve programe i sve po starom.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
U tom slućaju štos je šta nisi. Često je potrebno na laptopima instalirat Power Manager i slične drajvere (izdane od proizvođača) a služe baš da se izbjegnu / poprave ovakvi nedostaci. Gledao sam origigi support stranice za taj model & XP i čini mi se da ima sve potrebno (od BIOS - a pa nadalje). Pravilan raspored instalacije je više puta objašnjavan tu na forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Postoji li novi BIOS koji bi možda ispravio taj bug?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|