PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem sa standbyom i WLAN-om (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=156446)

babarroga 18.08.2009. 13:12

Problem sa standbyom i WLAN-om

Imam tosibin p300d-13j laptop koji radi sa windows XP i kad laptop stavim u stand by i kad ga opet pokrenem wlan mi ne radi. Pokazuje mi da sam spojen na ruter a ponase se ko da nisam(ne mogu surfat ne mogu pingat ruter). probo sam svasta od postaviki stand by-a, iskljucivanje fierwalla, cackanja bo biosu, stopirat wireless zero configuration pa ponovno pokrenit. jedino sto pali je da resetiram komp.

pa ako ima neko kakvu ideju o cem se radi neka pomogne.

Ispricavam se ako sam pogrijesio podforum al stvarno nisam znao gdje da stavim ovaj problem.

Hvala!

edit: kartica je Atheros AR9281 Wireless Network Adapter

Nikky 18.08.2009. 14:33

Problem je u loše "napisanom" drajveru koji se ne inicijalizira pri vraćanju iz stand-by.
Jedino šta možeš je tražit drugi drajver za tu wireless karticu.
Napiši točnu oznaku i o kojem se OS - u radi.

babarroga 18.08.2009. 14:47

operativni sustav windows xp
wifi kartica Atheros AR9281

thopok 18.08.2009. 14:47

Allow the computer to turn off this device to save power?

Nikky 18.08.2009. 15:29

Ako je XP x32 onda probaj ovaj drajver: xp3264-7.7.0.329-whql.zip, to je goli drajver (hint. Driver Update kroz Device Manager).

babarroga 18.08.2009. 17:06

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1409676)
Ako je XP x32 onda probaj ovaj drajver: xp3264-7.7.0.329-whql.zip, to je goli drajver (hint. Driver Update kroz Device Manager).

hvala ovo je pomoglo... cak mi se i signal pojaco...

:fala:

EDIT:

ispravak djelomicno mi je pomoglo. kad komp ode u stand by i kad se opet digne
otvorene stranice u browseru mogu ponovno ocitavat i otvarat(npr otvoren mi je monitor.hr i warez.bb) na njima mogu normalo surfat a sve ostalo ne mogu... sta god upisem ne mogu otvorit stranicu... mislim da to ima neke veze s portovima ili tako nesto. pa ako se neko kuzi nek da prjedlog.

EDIT:

probo sam s operom, ie, Firefox-om.

Nikky 18.08.2009. 17:56

Prvo šta si naveo je normalno jer "čitaš" iz cache - a browsera šta je prije već dl.
Jesi probao pri povratku iz stand-by napravit Disable - Enable kartice?
Navedi šta si i kako instalirao pri dizanju XP - a? Vezano uz tvoj blem jel ima kakav dodatak / update za Power Manager i sl.

babarroga 18.08.2009. 19:21

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1409811)
Jesi probao pri povratku iz stand-by napravit Disable - Enable kartice?

to sam probo napravit medu prvim starima....

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1409811)
Navedi šta si i kako instalirao pri dizanju XP - a? Vezano uz tvoj blem jel ima kakav dodatak / update za Power Manager i sl.

nista nisam instaliro sto bi moglo utjecat na power manager...

probo sam to i na cistim windowsima dok nisam instaliro nikakve programe i sve po starom....

Nikky 18.08.2009. 20:06

U tom slućaju štos je šta nisi. Često je potrebno na laptopima instalirat Power Manager i slične drajvere (izdane od proizvođača) a služe baš da se izbjegnu / poprave ovakvi nedostaci.
Gledao sam origigi support stranice za taj model & XP i čini mi se da ima sve potrebno (od BIOS - a pa nadalje). Pravilan raspored instalacije je više puta objašnjavan tu na forumu.

domy_os 18.08.2009. 22:38

Postoji li novi BIOS koji bi možda ispravio taj bug?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:06.