|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
(riješeno) Paljenje kompa
1. Za vrijeme formatiranja hdd-a novi monitor mi se gasio sam od sebe, pa iz razloga što dugo nije bilo otvarano - otvorih kućište da malo pročistim komponente jer se nakupilo prašine i čegane. 2. Nakon čišćenja coolera, usisavanja itd. nakon paljenja se događa slijedeće: Kada se uključi napajanje gori crvena ledica na matičnoj kao indikator da ima struje. Nakon paljenja kompa na sekundu se upali zelena ledica na matičnoj i svi cooleri se zavrte i onda sve stane sa radom. Više se ne želi upaliti sve dok ne isključim i ponovo uključim napajanje, onda opet napravi isto, proradi na sekundu i sve stane. U čemu problem je? Matična ošla? Nešto nije sjelo dobro? Napajanje? Napominjem da komp radi cik cak već 3 godine :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi skidao cooler pa nisi dobro vratio (odnosno niije dobro sjeo)? Pregledaj (iskljuci/ukljuci) ponovo sve kablove na ploci pa probaj palit! PS.I bilo bi jako dobro i ljepo od tebe da popunis opciju "Moj komp" http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 Zadnje izmijenjeno od: Joke. 26.07.2009. u 02:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Dakle, kao što kolega kaže pregledaj sve kablove, da li je sve uštekano, ako je, napravi clear CMOS, izvadi bateriju os biosa s matične na minutu i vrati ju pa onda probaj upaliti komp i naravno ispuni opciju Moj komp ![]()
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
rastavi cijeli komp i sastavi ga opet. najvjerovatnije nesto negdje ne nalijeze kako treba, ili negdje je kratki spoj pa ploca ima zastitu. i da, zamijeni si ledice na front panelu, zelena ti treba biti za power, crvena za hdd aktivnost (tebi je sada obrnuto koliko sam skuzio).
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Burko, krivo si skopčao - čovjek govori o ledicama na PLOČI. Meni problem 'smrdi' na napajanje. POsudi od frenda drugo i onda pokušaj upaliti. I ispuni 'Moj komp' već jednom.
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
thnx, istina. nisam uopce razmisljao o ledici na ploci, nisam uopce razmisljao (pogledaj vrijeme posta ![]() svejedno, autor teme je itekako trebao navesti detaljnije koje su komponente u pitanju.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
vrisnila grafulja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|