|
![]() |
#1 |
...Rage against...
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() Rijec je o kulerima i hladnjacima za graficku karticu.Bas sam gledao reviewe i svugdje su se zalili na moj model zbog neadekvatnog i neucinkovitog kulera....Zato sam odlucio uzeti novi hladnjak za graficku karticu.Imam 3 modela koja mi se svidjaju.Kartica je ASUS x800.Kasnije ce mi i kuler trebat jer cu je malo klokati,ma da to i nije potrebno.Evo ako imate iskustva i ako znate ponesto o tome molim vas da to misljenje podjelite samnom ![]() E ovako: 1. hladnjak arctic-cooling za grafičku karticu, ati 4 silencer 2.hladnjak thermaltake extreme giant iii za grafičku karticu 3.hladnjak zalman zm80d-hp, za grafičku karticu nekako mi je ovaj thermaltake zapao za oko...sto vi mislite?sto je najisplativije?
ABIT AG8 uGURU 915INTEL LGA775 Intel Pentium 4HT 3,2GHz @ 2,8GHz Jebes Intel kad mi hladnjak cvili i probija usi kad upalim wmp... 2 x DDR KingMax Hardcore Series 512mb ASUS ATi X800xt 256MB GDDR3 @ 535/1120MHz (6100+ 3dMarks 05) 2x120gb raid0 maxtor Nec dvd rw dual layer +/- Channell Well 550W Kuciste ThermalTake xaser3 Logitech Media Desktop Bluetooth Sony LCD 12ms 19" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Thermalteka nemoj ni u ludilu,to ti je jaaaaako bučno,ko 100 vragova,a od ova dva ne znam,oba su dobra,nek ti kaže netko tko je imao iskustva s njima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Uzmi Arctic Cooling, laksi je od zalmana, lakse ga se montira, a topli zrak izbacuje van kucista, dok ce ti za zalman trebati dodatni vent koji ce topli zrak sa pasivca siriti po cijelom kucistu i grijati komponente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Ako ti je kartica clockabilna i sa stock coolerom mozes dosta clockati. U mom sigu ti je rezultat clockanja X800PRO sa stock coolerom, a imam osjecaj da bi jos isla i kada nadjem vremena potrazit cu limit kartice. Za poboljsano hladjenje sam napravio slijedece: - na bocnoj stranici kucista je jedan 80mm Papst koji upuhuje zrak direktno na karticu - u ATiToolu sam podesio da se brzina ventilatora ranije povecava. Naime, kod moje kartice se po defaultu ventilator vrti sa 43% brzine sve do 70'C kada se povecava na 54%, a 100% vrtnje postize tek na 90'C. Ja sam podesio da vec na 45'C dize brzinu na 54%, a vec preko 65'C ventilator radi sa 100% brzine. Kartica rijetko kada predje 50-52'C (preko 50'C vrti se na 67% brzine), i dalje nije glasna i vjerovatno se zbog povecane brzine ventilatora (i tako poboljsanog hladjenja) odlicno clocka. Stoga prvo pokusaj sta mozes sa stock coolerom postici, a tek onda idi na mijenjanje coolera.
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...jedno pitanje vezano za ati tool,jeli ova fora sa ventilatorom (odredjivanje brzine) vrijedi i za starije ati kartice npr 9700 ili ovo vrijedi za novije modele..malo off topic ali se nadam da nece nitko zamjerit |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
...Rage against...
|
Citiraj:
Sto je sa ati silencerom 4?on je dizajniran za x800? Kako ce ici sa njim? Ajde molim vas odgovorite ![]() ![]()
ABIT AG8 uGURU 915INTEL LGA775 Intel Pentium 4HT 3,2GHz @ 2,8GHz Jebes Intel kad mi hladnjak cvili i probija usi kad upalim wmp... 2 x DDR KingMax Hardcore Series 512mb ASUS ATi X800xt 256MB GDDR3 @ 535/1120MHz (6100+ 3dMarks 05) 2x120gb raid0 maxtor Nec dvd rw dual layer +/- Channell Well 550W Kuciste ThermalTake xaser3 Logitech Media Desktop Bluetooth Sony LCD 12ms 19" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
U glavnom screenu stisnes na Settings. U onim gore padajucim menu-ima odaberes Fan Control. Kada udjes u Fan Control checkiras opcije "Override fan speeds" i "Dynamic based on GPU temperature". Nakon toga samo podesis temperature i postotke vrtnje i stisnes apply. Da bi ti sve opcije uvijek bile ucitane kod bootanja u Miscellanous meniu odaberes da se ucitava prilikom bootanja Windowsa (biras nacin, meni je preko Reg Key i da se nakon loadanja ugasi. Napomena: nakon svakog reinstala drivera graficke sve te postavke moras ponovo podesiti. Ajde probaj, pa javi da li ti je uspjelo...
![]() |
![]() |
#8 |
...Rage against...
|
HMM...nemam fan controle nigdje....cemu moze biti uzrok tomu?
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Citiraj:
Jedino sto mi pada na pamet je da tvoja kartica ne podrzava promjenu brzine ventilatora S druge strane u mojoj verziji nema ovog catalyst AI level kao u tvojoj...:confused:
![]() |
![]() |
#10 |
|
Evo kako to izgleda: EDIT: nesto me o ovoj poruci zaje... attachment
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
...Rage against...
|
cudno,bas cudno... ali dobro,...sta je tu je...hvala ![]() i jos kad si daj mi reci koje drivere imas i koliko imas 3dmarka 03 sa klokanom x800pro...
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
Sada imam Omegu 2.5.97, ali nemam instalirane Markove da probam (reinstalirao Windowse)...
![]() |
![]() |
#15 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo i ja bih se nadovezao što se tiče hlađenja, ali za 9600XT. Mislim uzeti VGA Sillencer-sad mi grafa ide sasvim stabilno 600/660 na 1.6V, e da i pasivce za memoriju. Hoću li imati kakve koristi od tog hlađenja, mislim na veći OC? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
...Rage against...
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Po meni Vga silencer je najbolja kombinacija, hladi grafu i kučište, nije grdosija, tih. Ako baš hoćeš thermaltake uzmi usisavać, stavi ga na stol od kompa pa igraj pa reci kako ti je. Znam iz iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Moje seljacko rjesenje za 9600XT. Kupio sam od Zalmana heatsink za NB (mislim da je oko 20kn). Namonitirao ga na GPU i dao da na njega puse tihi 120mm vent (iz smjera floppya prema otvorima na straznjoj stranici) . Temperatura grafe je 35C idle i 50 C full load. (pc mi radi non stop). U 3Dmark05 imam 1623 (Omega 2.5.90)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|