|
![]() |
#1 |
guts and glory.
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Pozdrav, ekipa imam opciju kupit ovu grafu; ATI Radeon HD 4870 1GB GDDR5 HDMI & DVI 100259-1GL preko e-Baya za 210 $ (+50 $ shipping). Dakle, 1450 kn za zvijer. Slična zvijer kod nas u HRV košta cca 2000 kn. E sad, interesira me slijedeće; imam Samsunga 226BW, 4 GB RAM-a i E4500 (OC-an!). Koliko ću ja realno osjetit razliku ako uzmem gore navedenu zvijerku s 1 GB RAM ili pak "običnu" verziju sa 512 MB (Golden Sample, Gainward) koju bi našao za 150-ak $? Podsjećam, riječ je o 22" monitoru, rezolucija 1680 x 1050. I da, gamer sam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Nebi osjetio razliku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja cu ti samo savjetovat da ne kupujes graficku preko ebaya, jer pazi situaciju. XFX hd4870 512mb ddr5 kod istog prodavaca kao i ona sto si ti naveo kosta ~1450kn + 22% pdv + carine koliko obracunaju, nekih 5% vjerojatno. znaci oko 1900kn te ispadne. Ista takva u ADM npr. dode 1878.81kn. Dakle sto se cijene tice, na istom si. Ne moras cekat da ti dode iz amerike i grist nokte bojeci se hoce li uopce doci, a tu je i reklamacija kao ne bas minoran faktor. Znaci NE, ne isplati se |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne bih se ja kockao sa 1500kn unaprijed uplacenih pa taman i da seller ima 300K pozitivnih feedbacka ![]() Obrati paznju na posljednje negative ![]() Negative feedback rating Negative 21 80 129 Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ovo sa zadnjim fidbekivima ti je jedna od vaznijih stavki, jer neki nabiru dobre da bih kasnije mogli zaje. nekog...pa se pazi ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
I tako nema osiguranja ako dođe mrtvo,a i pitanje hoće li ti ili ne ocarinit paket tih gabarita pa da piše sveti gral na njemu. Kupovina tako velikog paketa,pogotovo matične i grafičke,preko ebaya,graniči jako tankom linijom s glupošću.Eventualno se RAM ili CPU u posebnim prilikama može uzet,ali tolika vrijednost,ebay 0 bodova. Zanimljivo kako od šume nitko ne vidi drvo-tržnica je doslovno preplavljena s dotičnom karticom tako da će ga ovaj manevar bez korištenja sive tvari izać daleko daleko skuplje,a na poklon dobije i nedostatak garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Da vecinom pisu,al nekad ne treba se raspitat...A ono gore ko je naveo da maticna,graficka ...nema nikakve veze(pise pero peric),kao da ja frendu u njemacku saljem svoju grafu zapakiranu i umotanu..Vrijednost napisu 15eura i bok Nakon par posiljki treba biti oprezan(jer nisu ni oni glupi da netko dobiva razno razne darove) A sad ako se zagubi sto...bad luck... i trece..Oprez s kupovinom i od kog se kupuje..Posebno zaboravite garancije i slicno(jer se placa posiljka nazad po svome trosku tako da je totalno neisplativno)..ja sam vracao paket cca par tisuca kn,i uredno su mi poslali novi(al po mom trosku postarine). I neisplati ti se ici s grafickom zezat(ak ti i crkne nes) pa tramak vamo tamo...neisplati se radi tih 200kn razlike zezat..to da su paketi gdje je razlikapuno veca ili slicno onda da |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
I onda nemaš osiguranja ako dođe krepano,a platio si 1000+kn na eBay. ![]() Ergo,u tom slučaju ni sveti petar i pavle ti neće moć vratit pare. Znači,u ovoj priči vidim dva bezumlja: Prvo je ovo što ti predlažeš,a drugo je potreba za komplikacijama kada se za manje para na tržnici PCE to daleko jednostavnije i elegantnije riješi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Smiju li oni to napraviti, smiju li mi tući porez na nešto što je naznačeno kao dar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Mislim da ima još neki uvjet osim toga da je dar. Ako se ne varam, radi se o tome da cijena tog "dara" ne smije biti preko 300 kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
krivo ti govore ovak ide ( (cijena + poštarina)*carina(minimum 10%) ) *1,22(pdv) PDV ide na cijenu poštarinu i carinu!!! tak da nije baš tak bajno kak zgleda. a ovo o garanciji su ti dečki već sve naveli.. a paket ti se bude na carini 100% otvaral jer je povelik
![]() |
#21 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Pun mi je vise kurac bio sarafcigera i mijenjanja komponenti, korist nikakva. Ovako imam stroj po mjeri i elegantnu pijanku za sjecanje ![]() Usput na eBayu se uvijek kupuje od jakih sellera sa velikim feedbackom jer oni vracaju pare za eventualan "gubitak u posti", tj.ako se paket izgubi, naravno to se dogadja kad udje u HR teritorij. Tim sellerima je jako stalo da imaju pozitivan feedback jer im samo 1 negativan unistava podosta trgovine i odbija musterije sto 99% kupaca na eBayu gleda. Meni je lik neki dan bez pogovora uplatio 150kn za izgubljene LEGO kocke i jos mi se ispricavao na kilometre, iako je imao tracking number preko PayPala za postu i ipak je posiljka nestala, dakle nije njegova krivica. Ali mu je ipak stalo da mu ljudi ne ostavljaju negativne feedbacke i zato mu se bolje isplati progutati tih par sto kuna zbog trgovine u buducnosti. Nasi trgovci su jos miljama daleko od te svijesti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
guts and glory.
|
OK, OK... Neću preko e-Baya. Nego, sad ona druga stavka; koji model da uzmem; ima na Diskontu 24 model FORCE3D VC sa 512 MB RAM-a za 1400kn, i isti model ali s gigom memorije za 1600 kn. Ima netko iskustva s navedenim modelima, preporuke ili slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
3.14zda ®
|
Mislim da ti je HD4870 trenutno totalno neisplatljiva kupnja, bar nova kartica. Ja bih bolje gadjao neku polovnu 9800GTX+ ili ostao na tom Radajneru HD3870. Ali tvoj izbor, ovako ti ostane jos dosta love za dobru pijanku s ekipom i stipkanje mladih curica za guzice, pa da imate o cemu pricati osim o geekastim OC debilanama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Drone
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Strpljen - spašen! ![]() EDIT: Ovdje se već nešto kuha: http://www.crunchgear.com/2009/03/06...b-150-shipped/ EDIT2: auuuu, kasnim ko puž, obavijesti su već u 4800 topicu ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Banned
|
Citiraj:
Na ovaj dio makar,pošto od štipkanja za mene ništa pored ženke,preostaje jedino pričanje o debilanama šnjome ![]() Koliko sam se spasio što jesenas nisam kupio HD4870,onda dok je pod utjecajem američkih laži diljem bespuća interneta i HD4850 bila brža od pola kartica,uključujući i ovu moju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Radim u Tnt Global expressu u Zagrebu tako da ti mozes napisati bilo sta i mozes u proformi napisati i 10 usd ali ta ti posta sva koja dolazu izvana ide prvo u carinu i 80% posiljaka na proforomama se otvara,a kartica nije mala i uska da nebi upala u oko cariniku.A jos da ti nepricam koliko se vrece i paketi protresu i polome dok nedodu do primatelja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
guts and glory.
|
Hvala, zoki003. Tako sam i mislio. Inicijalno JEST jeftinije, ali u globalu je puuuno veći rizik, a i skuplje. Uzet ću ovu Force3D sa 512 RAM-a, pojeftinila je na 1350kn. Do slijedećeg mjeseca će još past cijena... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|