![]() |
isplativost 4870, e-Bay?
Pozdrav, ekipa
imam opciju kupit ovu grafu; ATI Radeon HD 4870 1GB GDDR5 HDMI & DVI 100259-1GL preko e-Baya za 210 $ (+50 $ shipping). Dakle, 1450 kn za zvijer. Slična zvijer kod nas u HRV košta cca 2000 kn. E sad, interesira me slijedeće; imam Samsunga 226BW, 4 GB RAM-a i E4500 (OC-an!). Koliko ću ja realno osjetit razliku ako uzmem gore navedenu zvijerku s 1 GB RAM ili pak "običnu" verziju sa 512 MB (Golden Sample, Gainward) koju bi našao za 150-ak $? Podsjećam, riječ je o 22" monitoru, rezolucija 1680 x 1050. I da, gamer sam. :chears: |
Nebi osjetio razliku.
|
Može malo objašnjenje?
|
Jesi uzeo u obzir davanja na carini?
|
razlika ti je 5fps na rezama >1680x1050
|
Citiraj:
Količina memorije ne igra presudnu ulogu. |
Čak i sa carinom me dođe jeftinije 500-ak kn.
Ergo, mislite da je bolje uzeti ovo od 512, s nekim dobrim hlađenjem? Npr, koji model točno? |
Ja cu ti samo savjetovat da ne kupujes graficku preko ebaya, jer pazi situaciju.
XFX hd4870 512mb ddr5 kod istog prodavaca kao i ona sto si ti naveo kosta ~1450kn + 22% pdv + carine koliko obracunaju, nekih 5% vjerojatno. znaci oko 1900kn te ispadne. Ista takva u ADM npr. dode 1878.81kn. Dakle sto se cijene tice, na istom si. Ne moras cekat da ti dode iz amerike i grist nokte bojeci se hoce li uopce doci, a tu je i reklamacija kao ne bas minoran faktor. Znaci NE, ne isplati se |
Hvala, uzet ću u obzir pri donošenju odluke.
|
Ne bih se ja kockao sa 1500kn unaprijed uplacenih pa taman i da seller ima 300K pozitivnih feedbacka :D
Obrati paznju na posljednje negative ;) Negative feedback rating Negative 21 80 129 Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo sa zadnjim fidbekivima ti je jedna od vaznijih stavki, jer neki nabiru dobre da bih kasnije mogli zaje. nekog...pa se pazi:chears: |
ovisi...mogu mu poslat paket kao dar(npr salje Pero peric)..i na to neide ni porez ni carina..
Kupovao razne uredjaje tako(samo se drukcije zapakira)..a sad ako te netko zezne tamo moze te doc skuplje |
I tako nema osiguranja ako dođe mrtvo,a i pitanje hoće li ti ili ne ocarinit paket tih gabarita pa da piše sveti gral na njemu.
Kupovina tako velikog paketa,pogotovo matične i grafičke,preko ebaya,graniči jako tankom linijom s glupošću.Eventualno se RAM ili CPU u posebnim prilikama može uzet,ali tolika vrijednost,ebay 0 bodova. Zanimljivo kako od šume nitko ne vidi drvo-tržnica je doslovno preplavljena s dotičnom karticom tako da će ga ovaj manevar bez korištenja sive tvari izać daleko daleko skuplje,a na poklon dobije i nedostatak garancije. |
Vecinom pisu "Gift", ali sto ti to vrijedi ako se kao "Slucajno izgubi u posti"...
|
Da vecinom pisu,al nekad ne treba se raspitat...A ono gore ko je naveo da maticna,graficka ...nema nikakve veze(pise pero peric),kao da ja frendu u njemacku saljem svoju grafu zapakiranu i umotanu..Vrijednost napisu 15eura i bok
Nakon par posiljki treba biti oprezan(jer nisu ni oni glupi da netko dobiva razno razne darove) A sad ako se zagubi sto...bad luck... i trece..Oprez s kupovinom i od kog se kupuje..Posebno zaboravite garancije i slicno(jer se placa posiljka nazad po svome trosku tako da je totalno neisplativno)..ja sam vracao paket cca par tisuca kn,i uredno su mi poslali novi(al po mom trosku postarine). I neisplati ti se ici s grafickom zezat(ak ti i crkne nes) pa tramak vamo tamo...neisplati se radi tih 200kn razlike zezat..to da su paketi gdje je razlikapuno veca ili slicno onda da |
I onda nemaš osiguranja ako dođe krepano,a platio si 1000+kn na eBay. :)
Ergo,u tom slučaju ni sveti petar i pavle ti neće moć vratit pare. Znači,u ovoj priči vidim dva bezumlja: Prvo je ovo što ti predlažeš,a drugo je potreba za komplikacijama kada se za manje para na tržnici PCE to daleko jednostavnije i elegantnije riješi. |
Citiraj:
Smiju li oni to napraviti, smiju li mi tući porez na nešto što je naznačeno kao dar |
Citiraj:
Mislim da ima još neki uvjet osim toga da je dar. Ako se ne varam, radi se o tome da cijena tog "dara" ne smije biti preko 300 kn. |
krivo ti govore ovak ide
( (cijena + poštarina)*carina(minimum 10%) ) *1,22(pdv) PDV ide na cijenu poštarinu i carinu!!! tak da nije baš tak bajno kak zgleda. a ovo o garanciji su ti dečki već sve naveli.. a paket ti se bude na carini 100% otvaral jer je povelik |
a otvore paket s ubuntu gratis Cdima, kako nece kutiju od grafe :)
btw, Dizel kako mozes pricati nekome o kockanju parama za komponentu nakon sto si svoju kantu zapio u birtiji? :D |
Citiraj:
Pun mi je vise kurac bio sarafcigera i mijenjanja komponenti, korist nikakva. Ovako imam stroj po mjeri i elegantnu pijanku za sjecanje :D Usput na eBayu se uvijek kupuje od jakih sellera sa velikim feedbackom jer oni vracaju pare za eventualan "gubitak u posti", tj.ako se paket izgubi, naravno to se dogadja kad udje u HR teritorij. Tim sellerima je jako stalo da imaju pozitivan feedback jer im samo 1 negativan unistava podosta trgovine i odbija musterije sto 99% kupaca na eBayu gleda. Meni je lik neki dan bez pogovora uplatio 150kn za izgubljene LEGO kocke i jos mi se ispricavao na kilometre, iako je imao tracking number preko PayPala za postu i ipak je posiljka nestala, dakle nije njegova krivica. Ali mu je ipak stalo da mu ljudi ne ostavljaju negativne feedbacke i zato mu se bolje isplati progutati tih par sto kuna zbog trgovine u buducnosti. Nasi trgovci su jos miljama daleko od te svijesti. |
OK, OK...
Neću preko e-Baya. Nego, sad ona druga stavka; koji model da uzmem; ima na Diskontu 24 model FORCE3D VC sa 512 MB RAM-a za 1400kn, i isti model ali s gigom memorije za 1600 kn. Ima netko iskustva s navedenim modelima, preporuke ili slično? |
Mislim da ti je HD4870 trenutno totalno neisplatljiva kupnja, bar nova kartica. Ja bih bolje gadjao neku polovnu 9800GTX+ ili ostao na tom Radajneru HD3870. Ali tvoj izbor, ovako ti ostane jos dosta love za dobru pijanku s ekipom i stipkanje mladih curica za guzice, pa da imate o cemu pricati osim o geekastim OC debilanama :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Strpljen - spašen! :zdero: EDIT: Ovdje se već nešto kuha: http://www.crunchgear.com/2009/03/06...b-150-shipped/ EDIT2: auuuu, kasnim ko puž, obavijesti su već u 4800 topicu :sweating: |
Citiraj:
Na ovaj dio makar,pošto od štipkanja za mene ništa pored ženke,preostaje jedino pričanje o debilanama šnjome :D Koliko sam se spasio što jesenas nisam kupio HD4870,onda dok je pod utjecajem američkih laži diljem bespuća interneta i HD4850 bila brža od pola kartica,uključujući i ovu moju :no2drug: |
Do monitora od 24" ne osjeti se razlika između 512Mb i 1Gb GDDR-a.
|
1GB grafa se vise grije i nema boljih perfomansa, imas review na pcekspertu razlika je max 1fps lol.
|
Radim u Tnt Global expressu u Zagrebu tako da ti mozes napisati bilo sta i mozes u proformi napisati i 10 usd ali ta ti posta sva koja dolazu izvana ide prvo u carinu i 80% posiljaka na proforomama se otvara,a kartica nije mala i uska da nebi upala u oko cariniku.A jos da ti nepricam koliko se vrece i paketi protresu i polome dok nedodu do primatelja.
|
Hvala, zoki003. Tako sam i mislio. Inicijalno JEST jeftinije, ali u globalu je puuuno veći rizik, a i skuplje. Uzet ću ovu Force3D sa 512 RAM-a, pojeftinila je na 1350kn. Do slijedećeg mjeseca će još past cijena...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:31. |