|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Thomson Speedtouch i otvaranje portova
Dobio sam novi ruter Thomson Speedtouch 780, uključen mi je DHCP, a imam par kompova koji se prek njega spajaju bežično na net i svaki put on tim kompovima dodjeljuje različitu IP adresu. E sad je problem kad želim otvorit portove za razne softvere tipa emule jer se portovi mogu dodjeliti isključivo IP adresi kompa koje nisu stalne zbog DHCPa, a ne dozvoljava mi odlokat port pomoću MAC adrese. Htio bih u svakom slučaju zadržati DHCP pa mi nije jasno kak to sredit i jel moguće napraviti da dodjeljuje uvijek isti IP nekom kompu? Do sad sam imao 2 rutera i mogao sam odlokat portove i pomoću MAC adrese i pomoću imena kompa na listi spojenih računala, ali ovdje također imam tu listu koja se svaki dan promjeni zbog DHCPa, a mogućnost unosa MAC adrese nemam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Odeš u Home pa pod Home network klikneš na onog tko je spojen i tamo imaš pod configuration da uvjek tom korisniku dodjeljuje istu adresu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
hm to mi već jedan kolega rekao, al ja nemam tu opciju configuration... gore desno imam samo overview i help evo tu je screenshot http://www4.speedyshare.com/data/421...516950/asd.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |