Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.09.2008., 21:55   #91
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,421
Citiraj:
Autor cromen Pregled postova
kazu da ge intenzivno testiraju i da je thomson prelazno razdoblje(rijesavanja zaliha)
AFAIK biti ce paralelno oba... (ne mozes biti samo na jednom tipu CPE-a, ovisis onda o samo jednom vendoru sto nije nikad dobro)
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2008., 02:08   #92
Gmaz
Home Brewer
Moj komp
 
Gmaz's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Lekenik
Postovi: 204
dobro, jel zna neko zakaj na ovom smeću ne mogu promijenit ip adresu u subnet 10.x.x.x ?
Gmaz je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2008., 03:49   #93
Valg
Guest
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: City
Postovi: 1,404
Vjerovatno zato što je zaključan...
Ime:user
Pass:admin

Uglavnom,ne možeš se logirati kao:
Ime:admin
Pass:0000 ili admin ili 1234

Vjerovatno zato... T-Com nas pokušava srediti...
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2008., 08:42   #94
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,968
User: Administrator
Pass: !M1PhoIAD2
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 19:57   #95
cromen
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 103
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
AFAIK biti ce paralelno oba... (ne mozes biti samo na jednom tipu CPE-a, ovisis onda o samo jednom vendoru sto nije nikad dobro)
navodno da su nabavili 50000 thomsona racunajuci da ce uvesti voip,
sad im se izjalovilo to sa voipom navodno zbog toga sto radi stanja mreze
gotovo nitko od korisnika usluga adsl-a + maxtv nebi mogao koristiti voip uslugu bes smetnji,pa su voip prolongirali za optiku i thomsoni su im ostali visak
pa dok ih ne podjele nacekati ces se jedno vrijeme do novih modema.

p.s mada moram priznati da nakon pocetnih teskoca,i time sto je t-com dao user i pass modem se bar kod mene pokazao vrlo dobrim,ali i cinjenica je da je ostao zakljucan da bi bio u bananisto je vjerojatno i razlog koliko sam trazio po netu osim tele2 u austriji 1 provajdera u nizozemskoj i 2 španjolskoj(za njih nisam siguran mislim da nude samo podrsku)nitko drugi u zapadnoj europi nenudi nista iz thomsonove ponude za svoje korisnike

p.s2 odluka vjeca za telekomunikacije je kao i sve kod nas mazanje ociju da nije t-comu vazniji maxtv i da su umogucnosti pruzati triple ...
ovako nam je ko kazano da vjece ima moc
cromen je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 16:36   #96
mali david
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 72
VOIP

Evo, danas mi je dosao u zamjenu za krrepani d-link i ugledam voip i odmah na forum, korisno je da ima master user i pass (mislim ovdje na forumu)
Otvorim expert opcije za voip i unesem od voipdiscounta i radi.

Dakle, kada se zove (sa telefona) ide preko voipa, a ako se ukuca prvo *40 u telefon, onda poziv ide normalnom telefonskom linijom.

Taman sam planirao kupiti neki od SIP uredjaja, ali eto t-com me spasio

Postovanje forumu
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 16:57   #97
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,707
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
User: Administrator
Pass: !M1PhoIAD2

User: administrator
Pass: !M1PhoIAD2
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 20:04   #98
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,421
Citiraj:
Autor cromen Pregled postova
p.s mada moram priznati da nakon pocetnih teskoca,i time sto je t-com dao user i pass modem se bar kod mene pokazao vrlo dobrim,ali i cinjenica je da je ostao zakljucan da bi bio u bananisto je vjerojatno i razlog koliko sam trazio po netu osim tele2 u austriji 1 provajdera u nizozemskoj i 2 španjolskoj(za njih nisam siguran mislim da nude samo podrsku)nitko drugi u zapadnoj europi nenudi nista iz thomsonove ponude za svoje korisnike
Osim British Telecoma Vjeruj mi, thomsoni se koriste i to jako...
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2008., 05:02   #99
cromen
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 103
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Osim British Telecoma Vjeruj mi, thomsoni se koriste i to jako...
British Telecoma sam zaboravio upisati ali kod njih je firmware na slobodnom downloadu,znam da su gotovo svi prije koristili thomsone,li vremena se mjenjaju,sudeci po speedtouchforumu ovaj nas model i nije neki,u thomsonovoj paleti modema
cromen je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2008., 17:21   #100
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,421
Citiraj:
Autor cromen Pregled postova
British Telecoma sam zaboravio upisati ali kod njih je firmware na slobodnom downloadu,znam da su gotovo svi prije koristili thomsone,li vremena se mjenjaju,sudeci po speedtouchforumu ovaj nas model i nije neki,u thomsonovoj paleti modema
Pa ne znam koji su imali bolji? 780 se sredinom godine prestao proizvoditi, sad se svi rjesavaju zaliha, ima novih sa kewl featurima...
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2008., 22:31   #101
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Sudeći po ovom Siemens SX763 manual - u, to je ljepa zvjerka. Zadržane sve osobine SE555 +
- kroz firmware podržano da radi kao WAN router (bez adsla, isključuje modem)
- integriran VoIp
- integrirana mini tel. centala (prebacivanje između 2 "fiksna" telefona i VoiP - a (u svim kombinacijama)
- kroz firmware podržano više konekcija = IpTv tj. MaxTv
- USB 2.0
- WEP/WPA/WPA2/WPA-PSK,Atheros Super G (108 Mbit/s)
Čini se da je to pomoću CLI-a moguće napravit i kod ovog(odnosno, pitanje je kako radi kao router, no nekakav WAN port se dobije).
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 00:51   #102
tech
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,685
pozz,

Trebam hitno pomoc, ovako nakon jebanja sa doticnim routerom i rekonektanjem po par puta na dan, updejtao sam firmware, međutim sada nema Triple play konfiguracije, da budem precizniji-nema MaxTV-a...pa me zanima kako to rjesiti?
EDIT: BI išlo kada bi vratio na staru verziju firmware i stavio user.ini i ostale fajle sa t-com firma?

LP

Zadnje izmijenjeno od: tech. 02.10.2008. u 01:28.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 16:01   #103
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Jedno od mogućih rješenja:
THOMSON SpeedTouch 780(WL)(i) i MaxTV
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 01:34   #104
cromen
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 103
za maxtv je mislim ipak najelegantnije resenje sa user.ini filom sa t-comovog firmwarea
cromen je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 16:39   #105
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,988
Imam jedan čudan problem. Danas sam tipu instalirao Thompsona i kako ima lap (neki Asus) aktiviran sam mu wlan. Komp nađe mrežu, signal max, spoji se s njom (zaštićena 64-bitnim WEP ključem), ali neće na net. Mijenjao sam ime mreže, kanale i ne znam šta sve ne, ali neće na net ni da ga ubiješ. Sa žicom nema frke, ali bežično ni pod razno.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 17:00   #106
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
In the Network Connections window, examine the status of your network adapter

Da ipak bude povezano s temom: možda taj user.ini ima potencijalno neželjene postavke? Kompatibilnost tog ini-a između različitih verzija firmwarea(možda to u ovom slučaju nije problem, nego s verzijom 7)?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 13:28   #107
Dule
Premium
Moj komp
 
Dule's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb, Sesvetski Kraljevec
Postovi: 494
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
User: administrator
Pass: !M1PhoIAD2
ovo je sigurnosni propust. bilo tko tko ima ovaj ruter i nezna za ovo ce koristiti username "user" i na njemu promjeniti password. u slucaju da ostavi nezasticenu mrezu, ili mu neko probije wep enkripciju, taj netko ima slobodan pristup ruteru
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 13:42   #108
SilentException
Premium
Moj komp
 
SilentException's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: RI-KR
Postovi: 789
onaj tko ostavi nezasticenu mrezu ili wep enkripciju ne brine previse tko ima slobodan pristup routeru. in my experience...
__________________

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |


| TBA |


| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |


| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |


| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |


| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 22:07   #109
cromen
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 103
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Imam jedan čudan problem. Danas sam tipu instalirao Thompsona i kako ima lap (neki Asus) aktiviran sam mu wlan. Komp nađe mrežu, signal max, spoji se s njom (zaštićena 64-bitnim WEP ključem), ali neće na net. Mijenjao sam ime mreže, kanale i ne znam šta sve ne, ali neće na net ni da ga ubiješ. Sa žicom nema frke, ali bežično ni pod razno.
ako je vista u pitanju onda moras network sharing ukljuciti na lapu
+ dobronamjerni savjet ukljuci wpa2 zastitu umjesto wep,wep je skoro
pa koda da nema zastitu
cromen je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 18:55   #110
django
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 2
ruter nije loš ako uđeš u konfiguriranje kao administrator
umjesto user/0000
upiši administrator/!M1PhoIAD2
napomena samo ako znaš što radiš

naime ruter je iskonfiguriran kod T-coma odnosno njihov server fila ruter sa parametrima za običnog korisnika je to bolje za naprednog baš i nije
django je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 19:00   #111
django
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 2
zato jer se preko te adrese vrši nadogradnja firmwrea naravno preko t-coma
django je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 23:03   #112
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 5,300
Evo i ja postal vlasnik ovog routera,pošto imam laptop prek wlan-a,kak podesit da mi se nakon određenog vremena ak je veza neaktivna gasi net?znam da sam na zyxelu imal onaj connect on demand il always connect....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 23:13   #113
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
U ovom slučaju "obični" user(a ni bilo koji drugi) ne može mijenjat Connection Mode pomoću web interface-a.
Isto tako, taj user ne može koristit ni bridging kod dotičnog ISP-a(tako je bar zamišljeno).
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 23:19   #114
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 5,300
Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
U ovom slučaju "obični" user(a ni bilo koji drugi) ne može mijenjat Connection Mode pomoću web interface-a.

šit,pa kaj ne postoji neka opcija,mislim ono....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 23:32   #115
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Zapravo, ako taj user prijeđe Easy Setup(Home > SpeedTouch > Pick a task...)možda u opcijama i dobije takvu mogućnost.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 23:55   #116
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 5,300
Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
Zapravo, ako taj user prijeđe Easy Setup(Home > SpeedTouch > Pick a task...)možda u opcijama i dobije takvu mogućnost.

hmmm,zapravo ima opcija,ali pod set up opcije jedino ak idem na PPP conection mode,al onda mi poništava gledanje max tv-a...3play,2play,PPP conection mode,ova zadnja opcija ima connection on demand,al pretpostavljam da niš onda od max tv-a...
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2008., 00:18   #117
Dule
Premium
Moj komp
 
Dule's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb, Sesvetski Kraljevec
Postovi: 494
jel netko ima problema sa ovim ruterom i joinanjem u battle.net igre koje sadrze vise od 2 igraca? dropovi, lagovi, crashovi itd. cim krene igra.. ako ja kreiram sve je ok (port je forwardan).

jos jedna stvar.. imam osjecaj da ovaj ruter ne podnosi dobro torrente jer veza postane nefunkcionalna nakon jedva 15 otvorenih konekcija :/
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2008., 15:43   #118
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
pod set up opcije jedino ak idem na PPP conection mode,al onda mi poništava gledanje max tv-a...3play,2play,PPP conection mode,ova zadnja opcija ima connection on demand,al pretpostavljam da niš onda od max tv-a...
Ne bi smjelo, ali uvijek se prije može napravit Backup current configuration(Home > SpeedTouch > Configuration > Backup & Restore).
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 00:06   #119
Zmaj000
Neradnik
Moj komp
 
Zmaj000's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Slav.Brod
Postovi: 1,252
E di se tocno ide u ovom cudu da dodjem do dijela i mi pisu db i ostale sheme?
Zmaj000 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 00:33   #120
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 5,300
Citiraj:
Autor Zmaj000 Pregled postova
E di se tocno ide u ovom cudu da dodjem do dijela i mi pisu db i ostale sheme?
home/broadban connection/dsl conection/details
zvonac je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na