|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Novi proc: 64 ili 32 bita ?
Imam otprilike 2500 Kn i razmišljam o kupovini nove matične ploče i procesora. I sad sam u dilemi: Da li da kupim 64 bit athlon ili stari barton ? Ako idem na 64 bit platformu onda bih uzeo Epox 8KDA3J (ne treba mi bolje) i Athlon 64 3000+ Ako bih ostao na 32 bit platformi onda bih kupio Abitovu AN7 (primjetio sam da su cijene socket a ploca dosta pale) i Athlon XP 3000+ Trenutna konfiguracija je: Duron 1600 512 Mb Ram (DDR 400) Radeon 9600 Pro PC-Chips 817lmr ![]() ... Racunalo koristim pretezno za posao (iako tu i tamo volim i odigrati pokoju noviju igru). Molim vase misljenje i prijedloge! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Novi proc: 64 ili 32 bita ?
Citiraj:
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da su ovakva pitanja postala suvišna. Ako imaš para i hočeš baš sada kupiti proc, MBO, ili cijelu konfu onda kupi 64 i to je kraj priče. Ak nemaš love onda ili čekaj dok ne skupiš ili kupi 32-vojku i ne mjenjaj konfu još barem 8 mj...Jednostavno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
uz još dvije napomene onom ko je pitao ak ideš na Bartona odnosno XP onda obavezno uzmi mobile verziju ak ideš na A64 uzmi bolju ploču od one Epoxice dakle asus ili abit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
čuj, ne treba svakome mobile, pogotovo ne nekome ko neće clockat, a takvih ima daleko više nego nas "clockera"... kao ni ploče koje su namijenjene posebno za OC... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
a) abit nema nforce3 250 ploče b) asusova se nije baš pokazala stabilnom i ima dosta memorija koje jednostavno nevoli po meni : 1. EPOX 8KDA3 J ili + 2. Gigabyte K8NS Pro 3. Chaintech VNF3-250 (ili ZNF3-250 kad stigne) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
64 iako ak nije hitnja, pričekaj Socket 939
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ok, vidim da je vecina za 64 bita (nekako sam i ja preferirao 64 bita). Muci me samo jedno pitanje: Koja je razlika (odnosno ce biti razlika) izmedju procesora na 'standardnom' socketu 754 i socketu 939 (940 ?) ? I usput da li bi mi netko mogao dati link na nekakvu stranicu ili article sa testovima athlona 64 i opcenito o 64 bitnim athlonima. Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
b) to je apsolutno netočno ne znam na čemu i kojim iskustvima baziraš svoju tvrdnju i na koju ploču asusovu misliš ali sam imam doma K8V i isprobao sam tri različite vrste memorije sve je radilo bez frke da ne spominjem da mi je to najstabilnije ploča dosad kaj sam imao po meni kaj se tiče ploča još uvijek abit ili asus |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
a) neznam zašto abit nema nforce 250 ploču (čuo svakakve GLASINE npr: da čekaju DFI, da su se "posvađali" sa nvidijom ) ,ali sigurno nije zbog toga što je nforce3 250 loš čipset VIA i nvidija su se podosta izjednačili otkad je VIA stavila AGP/PCI lock,ali po onome što sam čitao na stranim forumima nvidija još uvijek vodi glavnu riječ što se "power usera" tiče ![]() b)pričam o nforce3 250 ploči (K8N čini mi se) koja je uz MSI najpopljuvanija ploča od strane usera na netu ma toliko su se svi izjednačili da sa abitom,asusom,epoxom,dfi-em ziher nemožeš pogriješiti ako ideš na stock frekvencije....a i chaintech,gigabyte i shuttle (još uvijek najjača s754 OC ploča...čeka se DFI) imaju opake ploče za a64.....sve su to postale slatke brige ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
kak to misliš izjednačili? K8t800 je po svemu bio bolji chipset od nF 3 150 pa je nvidija morala stizat VIA-u sad su tu negde s tim da je po meni K8T800pro bolji i što je najvažnije stabilniji a to da su se svi izjednačili to možeš si mačku za rep objesit ( baj d vej mislim da bi jelc tak rekel ![]() velike su to još uvijek razlike a isprobao sam hrpu ploča zadnje vrijeme tak mi nekakav chaintech ili shutlle ne bi nikad došao u obzir |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
|
Citiraj:
nforce-icu.Nisma uopće u tom trenutku mogao.Sad imam viau.Super sam zadovoljan!S obzirom da sve koriste HT, a mem k je na cpu, razlike u perf se svode više na drivere i slično, nego na neku stvarnu razliku među čipsetima.Imaju tu i udio MBO makersi koji još "tweakaju".Mislim da razlike u performansama praktično da i NEMA.Nvidia ima firewall, a via sada ima i lock.Uzeo bi nvidiju da sam mogao, ali ne mogu reći da sam sada nešto izgubio prebitno... ![]()
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
|
kud i svi tam i ja ![]() ja imam via-u...a frend 150-ku....i meni s emanje ruse programi ![]() (ok ljudi koji kt800 ima lock(koja maticna/e)...i dal su konacno uveli dual chanel?)jer ak nf 250 bude stabilan bar blizu ko kt 800 sam isti tren na nf3-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ok, onda da rezimiramo: 32 bita: bilo bi najbolje kupiti nekakvu Abiticu sa nForce2 Ultra chipsetom, Mobile Barton XP2500+ i Zalmanov 7000A hladnjak, OC-at ga. 64 bita: Asusovu plocu sa viakt800 chipsetom athlon64 3000+ (napomena gornja granica je oko 2200 kn) Mozda ce biti cudno, ali u ovom trenutku preferiram 32 bita. Da to argumentiram - naime na tržištu ne postoji još nijedan "pravi" 64 bitni os, niti jedan compiler koji ce optimizirati kod za 64bitne procesore i 64 bitni procesori u vecini testova (ne sintetickih) dobivaju manje rezultate od bartona (osim s939 procova). Mislim da se ipak vise isplati pricekati 8mj do godinu dana na 64bitne winxp i da malo padnu cijene s939 athlona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
DFI ploče samo što nisu stigle ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
Kolko vidim A64 je goli kurac (zasad) i povlastica je nekolicine lovasa. Treba pricekat bar jos godinu do godinu i pol dok padnu cijene athlona fx i postanu i dostupni smrtnicima. i dok bill ne izda windoze xp 64 ocel zalman 7000a hladit ocani barton mobile (planiram dic na 2500 mhz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Caught Somewhere In Time
|
[QUOTE]Originally posted by Nammoth [B]Kolko vidim A64 je goli kurac ti si očigledno slijep a i ne znaš se pristojno izražavat |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
[QUOTE]Originally posted by pinsla [B] Citiraj:
![]() @nammoth nebih se baš složio oko "povlastica lovaša" pogledaj cijenu nforce2+mobilac i nforce3/via K8T800pro + 2800+ .....IMHO isplati se dati 200-400KN za 64bit varijantu zalman 7000 će ODLIČNO (i tiho) ohladiti mobilca |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
btw, hvala svima bili ste od OGROMNE pomoci. |
|
![]() |