|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Gigaset SE 555 WLAN dsl problem?!
Problem se pojavio prije tjedan-dva, a to je da je do tad sve normalno radilo i odjednom se ne moze ostvarit konekcija na net...kad se upali modem svijetli zelena led diodica od power...i Lan 1,2,3,4...u dno ekrana pise "network cable unplugged...i to je to...koristi se samo jedan kompjuter za net...eventualno laptop...sve je normalno spojeno i sve je radilo kako treba..u cemu bi mogao bit problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nejasno si napisao, kad upališ uređaj i izađe na režim svjetle sve 4 lan led - ice a priključen samo jedan komp? Bojim se da je na putu za vječna lovišta (minimalno neradi / crkao interni switch). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Da, upravo tako...al bez obzira...upalim ga i bez komp,ista stvar se dogadja...imam i Kasdu a na njoj na koji ulaz je spojen komp. ta led-ica svijetli...normalno i power...dsl...act...a na gigasetu samo power..i sve 4 Lan led-ice.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako mu mozes pristupit preko wirelessa i sve radi preko istog dobro, a preko LAN-a neće onda ti je najvjerojatnije crkao switch u njemu kao što je i kolega Nikky...događa se, već sam se susreto s tim kvarom.
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Dal postoji kakva mogucnost popravka? Inace nije bas jeftin u t-comu http://www.t-com.hr/privatni/interne...ji/wlan555.asp ili sam osudjen na kupovinu novog posto je ovome istekla garancija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Teško ćeš kvar popravit (teško dobavljiv čip Marvell 88E6060, smd "stonoga"), jedino prebacivanje sa drugog uređaja kojem je crklo nešto drugo. Preostaje tržnica ili novo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako imas garu u t-com-u, javi im da ti ne radi i trebali bi ti dati novi router. Ili kupi polovni na trznici ili negdje. Ne mora biti SE555. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Ja nisam vise na T-comu u potpunosti. DSL promet placam Amisu, a liniju (pretplatu shit comu). Prijavio sam kvar na SE555 (pucala mi je veza)i doso stricek iz T-coma i dao mi novi router! Naravno da za stari nemam vise garanciju, kod njih sam bio do isteka ugovora i jos nesto preko. Po ovom se cini da oni osim splitera i router smatraju svojim vlasnistvom koje su nama iznajmili, iako to nije slucaj. Pise u ugovoru da je uredjaj tvoj (natjerao ja tetu shit comu da nadje i procita stavku! ![]() Pa sad, vrijedi probati po onoj APP.... Ja dobio brand new Speedtouch..... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
A neznam, sve mi se to cini komplicirano, najbolji, najjednostavniji i najbrzi nacin je uzet neki novi jeftiniji bar za neko vrijeme (tip-a d-link 300-tinjak kuna) cak i ne mora bit bezicni...ipak hvala na savjetima...samo mi je ipak to malo cudno da to tek tako se moze pokvarit (kao kvalitetniji i skuplji, a na kraju ispada da to bas i nije tako)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
Novo? Linksys WAG200G, pazi na Annex verziju (za T-Koma = B), 500 Kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš na Tržnici polovnih D-Linkova, Zyxella, Siemensa,... kao i po oglasnicima. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118729 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117591 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118239
![]() |
#14 |
Registered User
|
Ok..Hvala na savjetima...uspio sam sredit sve nabavkom D-Link 584 i novom mreznom karticom posto na ploci ni jedna od dvije Lan kartice ne daje znakove zivota pa iskljucivanjem doticnih u BIOS-u i montiranjem Micronet Lan kartice tako da je sad sve ok, naravno uz minimalne troskove...(uf..mora da se nesto strasno dogodilo kad je sprzilo router, a i lan kartice na ploci..pretpostavljam pad napona..grom..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
I najbolja oprema prdekne kad po telekomunikacijskim, mrežnim ili elektro vodovima šeta pražnjenje groma. Negdje krajem prošle zime kad je bilo ono nevrime pocrkavalo gomila toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|