|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() Ja sam nov u overclockingu pa bi vas molio za malu pomoć . Ovo je moja konfa : P4 2.4C GHz Zalman 7000A Cu ( sa Artic Silver 5 ) MSI 865PE NEO2 LS 2 X 512 Mb Kingmax Superram 433 MHz Codegen 480W Želio bi dignuti procesor na 3 GHz bez dizanja napona . Kakav bi trebao staviti omjer memorije 5:4 ILI koji već ? Sabirnicu bi trebao staviti na 250 Mhz je tako ? ************************************************** Može li mi neko napisati DETALJNE UPUTE kako da ga dignem na 3 GHz jer kao što sam već rekao ja sam nov u overclockingu !!! PLIZZZ... ************************************************** :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
nek me neko ispravi ak sam u krivu ali čini mi se da se na MSI baš i nemreš overklokirati , tj. dal u biosu uopče imaš za mjenjanje FSB-a , ili imaš kakve jumpere na matičnoj ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo sad sam vidio i imaš 2 načina : možeš klokat iz BIOSA ili s njihovim programom Core Center . Želio bih DETALJNE upute jer mi je ovo PRVI put da clockam !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Nakon šta utakmica završi odi u bios i stavi fsb na 250, memoriju na omjer 5:4 i ako boota( a trebao bi) pokreni super pi ili tako nešto (pokreni 2 puta super pi, tako da mu osiguraš 100% zauzeće procesora),i mbm5 ili tako nešto da mu provjeravaš temperaturu, i ako 1h bude bez grešaka na max temperaturi onda ti je stabilan i imaš 3ghz procesor. Još onda za svaki slučaj poigraj par sati ut2k4 @ice Sad misliš kad si nabavio abiticu da nijedna druga nemre clockati aaa? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() ma ne , mislil sam da MSI se neda baš overklokirati jer kad sam bil gledal njihove matične baš se nigde nisu falili ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ali
Negdje sam pročitao da treba zaključati pci / agp ? Je to istina ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Imaš na MSI matičnima puno postavka za clockanje. AGP/PCI uvijek neka ti je namješteno na 66.67/33.33(tako uglavnom piše) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
pomoć
Zna li netko kako se na msi 865 Neo2 LS namjesta 5:4 za fsb:ram. |
![]() |
![]() |
|