|
![]() |
#1 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Zabrana nedopuštenog ulaska u sheranu particiju
Imam server koji je povezan sa više kompjutera u mreži i svi mogu pristupit njemu.Particije na njemu su Download i Backup,i sad mene zanima Download particiju sam normalno sherao i njoj svi pristupaju,ali Backup particiju oću isto sherat ali samo da ja mogu ući unutra recimo koda se traži password prilikom ulaska u Backup particiju,e sad mene zanima kak to izvest,preko nekog programa ili šta.Win Xp SP2 je gore ![]()
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Permissions. Ostavi samo "Administrator" (ili koji vec acc imas za pristup) i ove sistemske da mogu full control, ostale pobrisi. -->
Sharing and security-->Permissions. Ostavi samo "Administrator" (ili koji vec acc imas za pristup) i ove sistemske da mogu full control, ostale pobrisi.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Prvo moraš ugasiti Simple file sharing...
To share a folder or a drive with other users, follow these steps:
I pod permissions dodas samo svoj komp na mreži ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
Da li je mreža na domeni ili workgroup? Ako je domena morat ćeš dodat svoje računalo u domenu, jer inače je često slučaj da vidiš sve kompove u mreži te možeš pristupit internetu, znači prolaziš na ruter, ali nemaš pristup serveru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
|
Workgroup je,samo eto sad se zezam oko toga i otišao sam na Permissions i uopće ne vidim ni jedan drugi komp osim servera,a sve je normalno sherano,jel treba još šta podesit?
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
U Permissions neka ti ostane samo SERVER\Administrator (ili s kojim se vec usernameom spajas) i neka on ima full control. Sve ostalo pobrisi. Tako imam ja rijeseno na svom serveru i sve super radi, jedino konekcija ostaje "ziva" dok god ne restartam PC. No to ti IMHO i nije neka sigurnosna prijetnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
znam da je ovo bezveze pitanje, ali vjeruj mi da na svašta naiđem u svom poslu kao programer, i to da se ljudi naljute na mene jer im pokušavam objasnit gdje je tipka escape, ili start u windowsima, i tako dalje, pa ovo radim iz profesionalne deformacije... Da li si podesio jednako ime mreže tj. workgroup pod properties od mycomputer na oba računala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium