|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Lan problem
Mislim da je ovo glupo pitanje, ali sad kad sam se spojio na ADSL okupirana mi je mrežna kartica i ne mogu uspostavit LAN na žalost imam još jednu(: na motherboardu ali kad stavim crossover cable unutra ništa se ne događa i ne očitava mi je u devicu.Kak da to popravim ,bilo bi mi glupo da moram stavljat lan cable umjesto adsl-ovog svaki put kad želim promjenu. Kak da to ostvarim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
OMG ![]() Spojen si na adsl modem/router jel tako? Pa u cemu je onda problem, zasto bi spajao drugi komp sa prvim crossover kabelom i drugom mreznom kad mozes oba spojiti na router? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jel imaš dva lan utora. Lan 1 i Lan 2, a pokraj njega su IPTV utori. Imaš utor za običnu tel paricu - adsl linija. Uštekaš jedan lan kabel u LAN 1 pa u jedan komp. LAN 2 pa u drugi komp.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali onda sam ispravio i ubacio patch kabel i sad svjetlo na mrežnoj na laptopu radi kao i svjetlo na kompu. Probo sam pingat komp sa laptopa ali ne radi,a laptop može pingat sam sebe Znači da nešto ne valja sa ip-om na kompu samo ja to ne znam napravit Zadnje izmijenjeno od: Phylip. 26.03.2008. u 18:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
obtain automatically. -->
Barem tak mislim jer tako funkcionira za wireless, ako nije tako nek me netko brzo ispravi! Najvažnije te nismo ni pitali. Koji router imaš?
Ako je kasda onda ju treba rekonfigurirat u router mode, da podržava net za dva kompa. Ako je npr. dlink g486, onda bi on sam trebao prepoznati računala, al s tim da na jednom kompu ostaviš pod TCP/IP postavke koje si dobio od t-coma, a drugom staviš tcp/ip i za IP i za DNS --> obtain automatically. Barem tak mislim jer tako funkcionira za wireless, ako nije tako nek me netko brzo ispravi!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
obtain automatically.
Barem tak mislim jer tako funkcionira za wireless, ako nije tako nek me netko brzo ispravi! |
Najvažnije te nismo ni pitali. Koji router imaš?
Ako je kasda onda ju treba rekonfigurirat u router mode, da podržava net za dva kompa. Ako je npr. dlink g486, onda bi on sam trebao prepoznati računala, al s tim da na jednom kompu ostaviš pod TCP/IP postavke koje si dobio od t-coma, a drugom staviš tcp/ip i za IP i za DNS --> obtain automatically. Barem tak mislim jer tako funkcionira za wireless, ako nije tako nek me netko brzo ispravi! |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moraš modem prebaciti u router, a za laptop ti treba obični (straight), a ne crossover utp kabel. Ovo je postupak za wlan model 684T, a nije velika razlika u odnosu na tvoj. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331 Umrežavanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62874
![]() |
#14 |
Premium
|
Ne kužim,strano mi je Znam umrežavat računala ali mi je sad modem uletio i okupira mrežnu karticu Ne znam koji bi sad postupak trebao ić da se to postavi Imam patch kabel,na routeru mi svijetli da je lan uključen ,na kompu su mi pod Ip adrese postavke od T-com ADSl-a a na laptopu sam stavio obtain adress automaticly pingao sam komp sa laptopa i sve je u redu ali ne znam pingat laptop je su mi pod IP adrese sve kućice prazne Zadnje izmijenjeno od: Phylip. 01.04.2008. u 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo izgleda da radi trebalo je samo na laptopu stavit obtain adress automaticly i naravno stavit kompove u isti workgroup ![]() U network places se oba kompa vide |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|