|
![]() |
#1 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
D-Link DSL-G684T T-com router?
Ola! Pred otprilike mjesec dana grom mi spalio moj vjerni SE 515 ![]() Nakon dva tjedna bez neta, dofurali mi t-comovci D-Link DSL-G684T. Što je u biti više manje lijepo od njih jer inače ne pokrivaju kvarove nastale uslijed djelovanja više sile. D-Link DSL-G684T kao router radi više manje ok, no problemi počinju kada napravim port forwarding. Tada veza puca svakih par minuta. Na netu sam naletio na podatak da port forwarding na tom routeru šljaka, ako se namjesti statička IP adresa. Recite da sam staromodan, ali ne želim statički IP... Je li netko imao sličnih doživljaja? Ima li netko kakvu ideju ili da probam naći polovnog Gigaseta 515 ili 555, a ovaj shit bacim sa dvadesetog kata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A u čem je problem postaviti statičku IP asresu na računalu tj. reci razlog zbog kojeg ne želiš statičku adresu. Druga stvar je da su ti donjeli router s podrškom za IPTV kojeg vjerojatno ne koristiš. Ako je to točno onda ubaci original D-Link firmware (imaš linkove u Sticky - ju). Obrati pažnju da izabereš ispravnu verziju obzirom na hardware revision i da je za ADSL AnnexB (izaberi Germany D-Link support). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
She`s back...
|
Citiraj:
![]() Možda se odvažim na ovo sa firmwareom. Ali ne prije nego li kupim drugi router...just in case ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne, ne. Pomiješao si. Stavi si statičku adresu u lokalnoj mreži (LAN-u, npr. 192.168.1.2). To ti je dio 'iza' routera (npr. 192.168.1.1). Adresa 'ispred' routera ti je WAN IP (npr. 78.0.116.34) koju ti dodjeljuje ISP (T-Com). Znači, u modemu namjestiš port forwarding tako da odabereš koji port i usmjeriš ga ka klijentu (kompu, laptopu, dbox...), njegov lokalni LAN IP. P.S. Za mene je statička WAN IP adresa samo prednost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
She`s back...
|
Citiraj:
Proštrumfati ću sutra malo po tome pa javim rezultate. Hvala na pomoći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
She`s back...
|
Evo, postavio sam statičke IP adrese. Konfigurirao UDP-ove i TCP-ove i za sada stvar šljaka. Mula skida bez pucanja veze, nadam se da će potrajati ![]() Propao bi sav posao da buraz nije skužio kako podesiti IP adrese, subnet mask, default gateway, prefered DNS server i alternate DNS server na svakom računalu posebno. Do sada nisam imao problema s time jer je sve bilo dinamički/automatski određivano. Ali za sada radi ko urica... Hvala wex[hr]! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Imam isti router koji radi u wireless modu ., Dva kompa se spajaju preko njega na net (lap i stolno). Htio bih si stavit te statičke adrese na oba kompa, priznajem malo me to buni ![]() U ipconfig /all -u sam vidio IP adresu,getaway,i zvao sam t-com da mi daju DNS.... Ajde pliz jedno objašnjenje kako to isfurat na jednom i drugom kompu....thnx....
![]() |
![]() |
|
|