|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Nešto sam staro složio na novu matičnu ploču
(Matična) MSI 655 MAX-FISR (Procesor) Intel Pentium 4 1.6 GHz (Memorija) NANYA 128MB DDR 333MHz PC2700U-25330 CL2.5 (Grafička) NVIDIA Creative 3D Blaster Riva TNT2 Vanta 32 MB PCI Kad ga upalim (power), CPU hladnjak krene, cdrom lampica malo žmiga, floppy lampica ništa, monitor nema slike, nečuje se uobičajni "bip" na početku, i naprijed svjetli crvena a ne zelena lampica. U čemu je problem, kad skinem CPU hladnjak Procesor se grije, predpostavljam da radi. Grafička je ok, radi na drugom računalu. Kako provjerit što radi a što ne ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
resetiraj bios. izvadi bateriju i pričekaj malo... vrati bateriju i upali komp ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ploča ili RAM... Procesor nije. Imao nedavno istu situaciju... Prvo ošla ploča, pa onda RAM... Ugl, ak možeš negdje uštekat i testirat RAM. EDIT: Vidim da si probao drugi ram... Kažem ti 98% da je ploča. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Izvadio sam ram i probao u drugom računalu i radi, nije ram. Kako testiram matičnu ploču ? Kako resetiram bios ? Ploča ima ovaki Jumper za bios Zadnje izmijenjeno od: aw.dat. 20.03.2008. u 10:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
probaj druge komponente na njoj, dakle proc, memu i grafu, ako nece znaci gotova je. Isto mozes probat te svoje komponente na drugoj ploči, ako sve radi onda je tvoja u banani edit: jesi probao drugo napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Vratiš jumper pa bateriju i ako poslje toga neće upalit ostaje ti jedino da još probaš odnjet ploču nekom tko ti može fleshat nov bios na eprom. Ak ni to ne pomogne - baci je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
u linksu je, Usluga reprogramiranje BIOS/Firmware-a 1h = 150 kn Nova matična ploča = 389 kn Kako sam riješiti BIOS ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
moja preporuka je da uzmes novu plocu, jer ovo reprogramiranje pali samo ako je bios otisao, a tko zna sta je kod tebe. Mozda nije bios. Preporuka imas na trznici za 100-njak kn socket 478 ploce pa si to uzmes |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Možda je i to naj bolje. Dali iz gore navedenog mogu biti siguran da nije procesor ? Tako da nekupim drugu ploču bez veze i opet bude isto ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ne znas sam pogledati na trznici? btw, nisam ovih dana vidjao nista takvo a recimo da pratim trznicu ![]() ako ti je hitno pogledaj, RMA su ploce ali daju garanciju pa te boli k a jeftine su iako za tu lovu ja bi si trazio neku s754 kombinaciju ploce i proca, vidim da s2500+ ide na trznici po 60kn, nekih 100kn moze kostati ploca i imas upotrebljivu kantu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|