![]() |
Nešto sam staro složio na novu matičnu ploču
(Matična) MSI 655 MAX-FISR
(Procesor) Intel Pentium 4 1.6 GHz (Memorija) NANYA 128MB DDR 333MHz PC2700U-25330 CL2.5 (Grafička) NVIDIA Creative 3D Blaster Riva TNT2 Vanta 32 MB PCI Kad ga upalim (power), CPU hladnjak krene, cdrom lampica malo žmiga, floppy lampica ništa, monitor nema slike, nečuje se uobičajni "bip" na početku, i naprijed svjetli crvena a ne zelena lampica. U čemu je problem, kad skinem CPU hladnjak Procesor se grije, predpostavljam da radi. Grafička je ok, radi na drugom računalu. Kako provjerit što radi a što ne ? |
resetiraj bios. izvadi bateriju i pričekaj malo... vrati bateriju i upali komp :)
|
Citiraj:
|
onda imas problem negdje dalje...
jesi siguran da su rami i ploča ispravni? |
|
"Smrdi" mi na RAM... Koje napajanje imaš?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako je ploca "nikad koristena" valjda nebi trebao biti problem u njoj.
Probaj drugo napajanje, ako nece, onda je proc ili ploča. |
Ploča ili RAM...
Procesor nije. Imao nedavno istu situaciju... Prvo ošla ploča, pa onda RAM... Ugl, ak možeš negdje uštekat i testirat RAM. EDIT: Vidim da si probao drugi ram... Kažem ti 98% da je ploča. |
Citiraj:
Vidi dali ploča ima Jumper za bios ili je dovoljno samo izvaditi bateriju. Možda nisi dobro bios resetirao. |
Citiraj:
Citiraj:
Izvadio sam ram i probao u drugom računalu i radi, nije ram. Kako testiram matičnu ploču ? Kako resetiram bios ? Ploča ima ovaki Jumper za bios |
probaj druge komponente na njoj, dakle proc, memu i grafu, ako nece znaci gotova je.
Isto mozes probat te svoje komponente na drugoj ploči, ako sve radi onda je tvoja u banani edit: jesi probao drugo napajanje |
Provjeri napajanje, meni se to jednom dogodilo i problem je bio u onom kabelu za dodatno napajanje ploce labav je bio i falilo je struje. Vrtio je ventove ali ne dize OS
|
Citiraj:
Vratiš jumper pa bateriju i ako poslje toga neće upalit ostaje ti jedino da još probaš odnjet ploču nekom tko ti može fleshat nov bios na eprom. Ak ni to ne pomogne - baci je. |
Citiraj:
|
u linksu
|
Citiraj:
Usluga reprogramiranje BIOS/Firmware-a 1h = 150 kn Nova matična ploča = 389 kn Kako sam riješiti BIOS ? |
moja preporuka je da uzmes novu plocu, jer ovo reprogramiranje pali samo ako je bios otisao, a tko zna sta je kod tebe. Mozda nije bios.
Preporuka imas na trznici za 100-njak kn socket 478 ploce pa si to uzmes |
Citiraj:
|
Na tvom mjestu bi svakao provjerio, bolje to nego bacit lovu u vjetar.
Takodjer nisam vidio da si napisao da si napajanje provjerio. |
Citiraj:
Dali imaš koj link za povoljnu 478 ploču ? |
a ne znas sam pogledati na trznici?
btw, nisam ovih dana vidjao nista takvo a recimo da pratim trznicu :) ako ti je hitno pogledaj, RMA su ploce ali daju garanciju pa te boli k a jeftine su iako za tu lovu ja bi si trazio neku s754 kombinaciju ploce i proca, vidim da s2500+ ide na trznici po 60kn, nekih 100kn moze kostati ploca i imas upotrebljivu kantu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:56. |