|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Periodični iritantni BSOD-ovi
Radi se o svježoj instalaciji windowsa, imam tek nekoliko programa i jednu igru. Recimo, surfam netom i paf, plavi ekran i restart. COD2 nekad ide normalno, a nekad se i on zbrejka. Event viewer pokazuje ovo: ![]() Imate kakav hint, savjet? Da nije možda neki problematičan servis u windowsima? Ako treba još kakav screen, log, samo recite. Unaprijed zahvaljujem! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jesi nešta novoga ugrađivao u komp ? To od nedavno ili već poduže vrijeme ? Ja bih krenuo redom, provjera memorije sa memtestom, provjera HDD-a sa nekim tool-om, provjera stabilnosti CPU-MBO-RAM sa Prime-om / OCCT / S&M etc. Drugo napajanje (tko će ga znat; posudim ti ja svoje ako je neko slabije od mog Fortrona 400W). Ako je hardveraj živ i zdrav, onda je do drivera od nečega - servisi od windowsa jako teško...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
|
Stvarno, memtest86 za pocetak. Sta ti tocno plavi ekran izbaci, tj. koju poruku? Koje drivere za grafu imas i opcenito drivere za plocu mozda?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zule
|
To traje već dosta dugo, par mjeseci, nekad je znao izbacit bsod jedanput u tjedan dana, a odnedavno bar jednom dnevno. Stavio sam neki dan nove windowse, ali opet me potrefi BSOD. Nedavno sam stavio Audigy 2, ali bsod-ovi su se znali i prije toga pojavljivat, takod a mislim da nema neke povezanosti. Driveri za ploču su zadnji za nForce3, 5.11, za grafu takodjer zadnji 7.2 (koristim samo display driver + ati tray tools). Sad cu malo prime izvrtit, za memtest mi treba floppy, right? On je negdje u dubini ormara, trebat ću opako dobar razlog da ga izvadim i spojim. ![]() Thx, javim kako ide |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
memtest možeš i na CD snimiti...Možeš i na USB bootabilni ga staviti.. Ja bih prvo memtest provrtio... EDIT: evo, dDario stavio link ![]() Snimiš i bootaš sa tog CD-a
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
![]() |
#7 |
Zule
|
Sad sam izvrtio prime95, torture test (blend, lots of ram testing, etc..). 2 ćuke bez greške. Stavit ću na usb jer sam baš prije par sati ispržio zadnji cd, a nemam sad di uzet prazan. Probat ću bootat sa USB-a pa javim. Danke! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
1.Imas mozda PATA HDD ? Ako imas promijeni kabel. 2.Imao sam slican problem sa TCCD memom na intelovoj ploci. Nikakve greske,sve tetsove prolazi ali izbacivalo je bar jednom dnevno bsod i restart. PA proaj neki drugi stick od 512 i radi jedan dva dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zule
|
Citiraj:
Budem onda probao memtest, kabel od harda zamijenit i malo memoriju premjestat. Zasad sve dobro, od jutra nisam imao bsod. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
***emu Zule, još nisi memtest provrtio? Pa šta radiš ceo dan !? Hijao...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Zule
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Onanišij dok se vrti memtest... ![]() Šalim se, ako ćeš trebat nešta za probu (mogu ti ponudit PSU i HDD, jer ostalo ne ide u tvoj stari komp), samo javi ![]() Ja sumnjam u drivere. Jesi ih pravilno instalirao ? Windowsi + SP2 pa onda driveri za MBO (maknut nvidijine drivere za IDE), restart, grafa, restart, zvuk, restart i onda šibaj dalje. I kada sljedeći puta rokne dole sustav (kuc,kuc,kuc) zapiši što plavo ekranče veli ![]()
![]() |
#13 |
Zule
|
Ma stavio sam ove windowse već 10ak puta, valjda sam zapamtio redoslijed drajvera ![]() Stari komp? Ouch! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|