PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Periodični iritantni BSOD-ovi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63224)

Newbie Pro 10.03.2007. 14:03

Periodični iritantni BSOD-ovi

Radi se o svježoj instalaciji windowsa, imam tek nekoliko programa i jednu igru. Recimo, surfam netom i paf, plavi ekran i restart. COD2 nekad ide normalno, a nekad se i on zbrejka.

Event viewer pokazuje ovo:

http://img237.imageshack.us/img237/3...rd01do8.th.jpg

Imate kakav hint, savjet? Da nije možda neki problematičan servis u windowsima? Ako treba još kakav screen, log, samo recite. Unaprijed zahvaljujem! :care:

Vuco 10.03.2007. 14:36

Jesi nešta novoga ugrađivao u komp ? To od nedavno ili već poduže vrijeme ?

Ja bih krenuo redom, provjera memorije sa memtestom, provjera HDD-a sa nekim tool-om, provjera stabilnosti CPU-MBO-RAM sa Prime-om / OCCT / S&M etc.

Drugo napajanje (tko će ga znat; posudim ti ja svoje ako je neko slabije od mog Fortrona 400W).

Ako je hardveraj živ i zdrav, onda je do drivera od nečega - servisi od windowsa jako teško...

^SuperUnknown^ 10.03.2007. 14:38

Stvarno, memtest86 za pocetak. Sta ti tocno plavi ekran izbaci, tj. koju poruku? Koje drivere za grafu imas i opcenito drivere za plocu mozda?

Newbie Pro 10.03.2007. 15:13

To traje već dosta dugo, par mjeseci, nekad je znao izbacit bsod jedanput u tjedan dana, a odnedavno bar jednom dnevno. Stavio sam neki dan nove windowse, ali opet me potrefi BSOD. Nedavno sam stavio Audigy 2, ali bsod-ovi su se znali i prije toga pojavljivat, takod a mislim da nema neke povezanosti. Driveri za ploču su zadnji za nForce3, 5.11, za grafu takodjer zadnji 7.2 (koristim samo display driver + ati tray tools).

Sad cu malo prime izvrtit, za memtest mi treba floppy, right? On je negdje u dubini ormara, trebat ću opako dobar razlog da ga izvadim i spojim. :)

Thx, javim kako ide

Vuco 10.03.2007. 15:16

memtest možeš i na CD snimiti...Možeš i na USB bootabilni ga staviti..

Ja bih prvo memtest provrtio...

EDIT:
evo, dDario stavio link :)
Snimiš i bootaš sa tog CD-a

dDario 10.03.2007. 15:18

memtest cd-image Link

Newbie Pro 10.03.2007. 17:02

Sad sam izvrtio prime95, torture test (blend, lots of ram testing, etc..). 2 ćuke bez greške.

Stavit ću na usb jer sam baš prije par sati ispržio zadnji cd, a nemam sad di uzet prazan. Probat ću bootat sa USB-a pa javim.

Danke!

spawn 10.03.2007. 17:43

1.Imas mozda PATA HDD ? Ako imas promijeni kabel.
2.Imao sam slican problem sa TCCD memom na intelovoj ploci. Nikakve greske,sve tetsove prolazi ali izbacivalo je bar jednom dnevno bsod i restart. PA proaj neki drugi stick od 512 i radi jedan dva dana.

Newbie Pro 10.03.2007. 18:53

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 670758)
1.Imas mozda PATA HDD ? Ako imas promijeni kabel.
2.Imao sam slican problem sa TCCD memom na intelovoj ploci. Nikakve greske,sve tetsove prolazi ali izbacivalo je bar jednom dnevno bsod i restart. PA proaj neki drugi stick od 512 i radi jedan dva dana.

Budem onda probao memtest, kabel od harda zamijenit i malo memoriju premjestat. Zasad sve dobro, od jutra nisam imao bsod.

Vuco 10.03.2007. 21:59

***emu Zule, još nisi memtest provrtio? Pa šta radiš ceo dan !?
Hijao...

Newbie Pro 10.03.2007. 22:05

Citiraj:

Autor Vuco (Post 670990)
***emu Zule, još nisi memtest provrtio? Pa šta radiš ceo dan !?
Hijao...

Onanišem :D Radim, čak i subotom. Pazi ironiju, sad sam popravljao susjedu komp :D

Fasciniran sam činjenicom da se danas nijednom nije zbrejkao. Neću zasad ništa dirat.

Vuco 10.03.2007. 22:10

Onanišij dok se vrti memtest...:D

Šalim se, ako ćeš trebat nešta za probu (mogu ti ponudit PSU i HDD, jer ostalo ne ide u tvoj stari komp), samo javi :)

Ja sumnjam u drivere. Jesi ih pravilno instalirao ? Windowsi + SP2 pa onda driveri za MBO (maknut nvidijine drivere za IDE), restart, grafa, restart, zvuk, restart i onda šibaj dalje.

I kada sljedeći puta rokne dole sustav (kuc,kuc,kuc) zapiši što plavo ekranče veli ;)

Newbie Pro 10.03.2007. 23:41

Ma stavio sam ove windowse već 10ak puta, valjda sam zapamtio redoslijed drajvera :)

Stari komp? Ouch! :D Nemoj da fps-ove krenemo usporedjivat ;p Šalim se malo. Hvala na pomoći, ali mislim da je, kuc kuc, sve riješeno spuštanjem ionako jadnog kloka na još jadniji. Ako se slučajno desi plavo ekranče, zapisat ću šta kaže.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32.