Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.05.2006., 14:45   #1
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Molim preporuku za MMORPG

Preporučite mi neki dobar/jeftin MMORPG. Nekako mi se ne igra WW3, čini mi se kao preskup sport jer bih ja to ipak igrao u manjoj mjeri. Mora ostati vremena i za ET

Razmišljao sam o Guild wars... Moram li kupovati dvije igre, ako ga želimo koristiti i brat i ja?

Hvala unaprijed
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2006., 23:17   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
nemoras kupovati dvije igre ali on nemoze igrati dok ti igras i obrnuto ...

inace gw je imho bolji od wowa.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2006., 23:37   #3
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Codiac-
nemoras kupovati dvije igre ali on nemoze igrati dok ti igras i obrnuto ...

inace gw je imho bolji od wowa.

imho nije...igro sam gw i odusto..preštura je igra...wow > sve
Staro 05.05.2006., 06:18   #4
MOrdecai83
Keeper of the Nine Keys

MOrdecai83's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako ti treba slozena igra i ako stvarno imas PUNO vremena...i zivaca...onda je WOW mozda bolji izbor...ali ako nije tako, i ako zelis samo odlican MMORPG bez da ga moras igrati svaki dan da napredujes onda je Guild Wars najbolji izbor...imam ga i jednostavan je a predobar! WOW izmedju ostalog placas 100kn na mjesec....sto kod GW-a nema, tj kupis ga i igras koliko hoces bez mjesecne pretplate...zato mi je i WOW sr***e i preskupa igra...citaj "samo za one s parama koji ne trose na druge stvari nego samo sjede doma u svojoj sobi i sline po kompjuteru". NHF! Tu imas jos i EVE Online, Lineage i jos mnoge druge...ali svaka ti je sa mjesecnom pretplatom od XY kuna...

CPU : AMD 64 X2 4600+ / 2400Mhz (Sckt AM2)
CPU COOLER : Stock
MOBO : Gigabyte GA-M59 SLI-S5 (BIOS - F8)

RAM : 2x1GB SuperTalent CL4 (4-4-3-8) PC6400 DDR2-800MHz
GPU : XFX 8800GT 512MB "Alpha Dog Edition" @ 710/1720/1030
POWER SUPPLY : Thermaltake Toughpower 600W PSU
CASE : Thermaltake Armor Jr
HDD : 2 x Seagate 320GB HDD SATA2
DVD-RW : Pioneer DVD-RW R-110
MONITOR : BenQ G2400W 24" 5ms LCD 1920x1200

MOrdecai83 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 10:57   #5
m@tthew
AKA Vitez

m@tthew's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jos jedan glas za GW. Jest da sam ga igrao samo 4 dana, a WOW nikad (pa ga zato necu ni komentirati previse), no igra mi je zakon.
Mozda je WOW i bolji, ali meni se ne dopadaju kod njega 3 stvari: 100kn mjesecno, igra postaje doktrina, a ne relaxacija (znam po frendovima koju su se zakacili na to, drustveni zivot 0) i nebalansiranost. Ne dopada mi se opcija da se na meni izivljava bilo tko dok sam nizi level. GW je savrseno izbalansiran i to mi se najvise dopalo, da trebam dobar party i ukljucit mozak da predjem nesto. Level uopce nije toliko bitan.
Najbolje ti je da probas kod frendova obje igre, pa odlucis. Nitko ti ne moze reci sto ce se tebi vise dopasti...
m@tthew je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 15:20   #6
MOrdecai83
Keeper of the Nine Keys

MOrdecai83's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor m@tthew
GW je savrseno izbalansiran i to mi se najvise dopalo, da trebam dobar party i ukljucit mozak da predjem nesto. Level uopce nije toliko bitan.
Sami su rekli "YOUR SKILL WILL BE YOUR LEGEND"...na ne kao WOW, "YOUR SOCIAL LIFE = TO ZERO + PODOCNJACI, WILL BE YOUR LEGEND"

GW ti je nekako realnije graficki izveden...a WOW ti je vise stripovskog izgleda...

CPU : AMD 64 X2 4600+ / 2400Mhz (Sckt AM2)
CPU COOLER : Stock
MOBO : Gigabyte GA-M59 SLI-S5 (BIOS - F8)

RAM : 2x1GB SuperTalent CL4 (4-4-3-8) PC6400 DDR2-800MHz
GPU : XFX 8800GT 512MB "Alpha Dog Edition" @ 710/1720/1030
POWER SUPPLY : Thermaltake Toughpower 600W PSU
CASE : Thermaltake Armor Jr
HDD : 2 x Seagate 320GB HDD SATA2
DVD-RW : Pioneer DVD-RW R-110
MONITOR : BenQ G2400W 24" 5ms LCD 1920x1200

MOrdecai83 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 16:02   #7
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Probaj SilkRoad
http://www.silkroadonline.net/
Hvale se da je igranje free pa cak i download igre(cca 550MB) sa njihovog weba a izgleda sasvim ok.
Staro 05.05.2006., 16:42   #8
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Vote for gw. Imas od lvl 1 do 20, hrpetinu terena, jos vecu hrpetinu questova i misija, a najvecu hrpetinu codovista i ultra veliku hrpetinu itemsa, updateovi su tu svaki dan, pvp, pve, buildovi, guildovi, klase,,,
igru sam započeo negdje oko 12-og mj prošle godine, ozbiljnije igrati, i tek sam je otkrio mozda 60%, mozda i manje.
Staro 05.05.2006., 21:01   #9
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
ja sam za WOW. jel Paske ziv? on je bio hard-core igrac pa nek se izjasni
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 21:08   #10
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Talking

Citiraj:
Autor Chuby
vidis zasto ne treba igrati WOW.

*/me jumps off a cliff
Oglas

Oglas
Oglas

Staro 07.05.2006., 15:08   #11
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
evo da dodam jednu alternativu GW-u i WOW-u...

igram vec par dana Legend of Ares i igra je sasvim solidna kad uzmes u obzir da je potpuno besplatna...
skines client (cca. 600MB), creatas account i igraj do mile volje besplatno...

trenutacno je u closed beti, ali za par dana ce open beta...

ukratko: dvije zaracene strane se bore za teritorij (national wars), postoje i guildovi, naravno questovi, party system, 4 klase, unique bossovi, pvp... fakat dobro za besplatnu igru...

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2006., 21:30   #12
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Ja dajem glas za wow igro 5 dana i odusto (nedami se placat pretplata) igra je super i mozda bi nekako skupio za pretplatu samo vise volim FPS nego mmorpg. WOW je zakon ali preskup
Staro 07.05.2006., 22:01   #13
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

preporučam wow...vi gore šta pričate moj jedan frend ovo moj ono..sami su si krivi za to šta nemaju RL..ja ga imam..i igram wow..+škola..tako da sve ovisi o osobi dal će wow zamijenit njezin RL

glas za wow
Staro 15.05.2006., 12:55   #14
Grivier
Registered User

Grivier's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vidim da ste u dilemi...tu ću ja uskočiti i malo smiriti situaciju...
Ja dajem glas GW-Factions ( tj. cijelom GW serijalu )
ovako ako volite igrati igre koju su besplatne probajte
Silkroad kako je rečeno prije,velika mapa, dosta likova i veliki lvl
No ako volite MMORPG, onda evo vam par linkova pa prusudite sami
koji je najbolji za vas.

Besplatne igre

Conquer online
http://www.conqueronline.com/

KalOnline
http://www.kalonline.com/

Igre koje se plačaju a vrijedne su pogleda

MU Online
http://www.globalmuonline.com/index.php

Dofus
http://www.dofus.com/

Dofus je oko 5eura mjesećno, a može se pretplatiti na 1,3,6,12 jeseci
Za Mu Online ne znam stvarno ali vjerujem da je 20eura za minimalna 3 mjeseca. Možete se pretplatiti na 3,6,12 mjeseci.

Grivier
Grivier je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2006., 09:52   #15
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Chuby
Paske je bio i ostao Hard Core : goood :

GW - cijela igra je instancirana i od novog sadržaja niti s dok ne izađe / kupiš ekspanziju : lol2 : .
Ipak ljudi je igraju - ako im paše dobro - meni svejedno

WoW - svako toliko izađe novi content patch u kojem dolaze nove instance ( dungeons ), riješava balans među klasama i sveopće se radi na igri. Uza sve to - dolazi velika ekspanzija ( ako Bog da ove godine ). Tako da za tih famoznih 100 Kn ( OMG OMG OMG - 100 KN PRETPLATA - ZOMG ) se ipak dobije i usluga na nivou.

Tehnički problemi su u pricipu riješeni ili se riješavaju. Realmovi stabilni...

Najveći nedostatak WoW-a je end game ( 40 man instance za koje se mora odvojiti dosta vremena ) i nedostatak informacija od strane Blizza kad nekaj zaseru .

Anyway - iskreno mi je svejedno kajbudeš igral. Osobno mislim da WoW ima daleko više sadržaja i mogučnosti od GW-a.

Ako je cijena jedino što ti je bitno - uzmi GW i uživaj : goood :

Ako ti je do stvarno širokog spektra mogučnosti igranja ( sve do kraja igre - za što ti treba cca 20 ODIGRANIH dana ako si njubara plus par mjeseci igranja na lvl 60 prije 40 man ) - WoW je dobra odluka.

Samo ako uzmeš WoW - raspitaj se malko koju klasu i na kojem serveru da igraš. Igra je vani preko godinu i pol, pa su neke klase zasičene ...

Kaj se tiće GW vs WoW rasprave - WoW ima preko 5,5 MILIONA aktivnih pretplatnika u svijetu - KTHXBYE
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2006., 13:38   #16
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Paske
Paske je bio i ostao Hard Core : goood : Tako da za tih famoznih 100 Kn ( OMG OMG OMG - 100 KN PRETPLATA - ZOMG ) se ipak dobije i usluga na nivou.

Kaj se tiće GW vs WoW rasprave - WoW ima preko 5,5 MILIONA aktivnih pretplatnika u svijetu - KTHXBYE
Usluga na NIVOU?! ha ha, e ne moram ni igrat igru da bi znao da si full of shit! Svaki dan gledam po njuzima ljude kak placu o problemima! Ako ces se kacit na uslugu onda pogle svog konkurenta - TO je usluga! Jer oni MORAJU imat uslugu da bi konkurirali wow-u (U godinu i pol serveri su bili down ukupno manje od 20 sati). Wow ima reputaciju i to ga prodaje.. osim toga sto se samih brojeva tice, u svijetu u kojem je wow toliko razvikan - GW je premasio 2mil accounta.. sto je za te okolnosti JAKO dobra cifra koja govori za sebe. onih tvojih 5.5 ne govori nis.. s obrzirom na okolnosti jel.

P.S. nemojmo da se ovo pretvori u raspravu wow vs. gw jer to nije.. ja samo govorim o usluzi.. koja igra je bolja stvar je individualnog ukusa i tu nema rasprave.
Staro 17.07.2006., 19:49   #17
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Aj dobro...samo si dva mjeseca zakasnio sa postom
Staro 17.07.2006., 19:51   #18
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

haha...nisam ni vidio datum.. ne znam kak sam opce doso do tog threada
kopao sam okolo i vidio zanimljiv naslov I guess...
Staro 17.07.2006., 21:17   #19
brentaal
Premium

Datum registracije: Nov 2004
Silkroad. IMO, bolji od WoWa i GWa. ( probao sam oba )
brentaal je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2006., 14:27   #20
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Autor Denzil
Usluga na NIVOU?! ha ha, e ne moram ni igrat igru da bi znao da si full of shit! Svaki dan gledam po njuzima ljude kak placu o problemima! Ako ces se kacit na uslugu onda pogle svog konkurenta - TO je usluga! Jer oni MORAJU imat uslugu da bi konkurirali wow-u (U godinu i pol serveri su bili down ukupno manje od 20 sati). Wow ima reputaciju i to ga prodaje.. osim toga sto se samih brojeva tice, u svijetu u kojem je wow toliko razvikan - GW je premasio 2mil accounta.. sto je za te okolnosti JAKO dobra cifra koja govori za sebe. onih tvojih 5.5 ne govori nis.. s obrzirom na okolnosti jel.

P.S. nemojmo da se ovo pretvori u raspravu wow vs. gw jer to nije.. ja samo govorim o usluzi.. koja igra je bolja stvar je individualnog ukusa i tu nema rasprave.
Mnda - wellcome to last year : lol2 :

Anyway - WoW je MMO u punom smislu rijeći.

GW je instanciran i u tom pogledu mu fali mnogo.

Igram WoW i igram GW ( ne aktivno ... ). Nije me se GW dopao ...

Ljudi se zale i za vrijeme felatia - tako da : lol2 : . Istini za volju - bilo je prije godinu dana problema sa serverima. Sad je mir - osim u jednom dijeli end game instance ( BWL Razorgore encounter ).

Anyway .... GW je najveća prednost što nema pretplate. Ali mi užasno fali raidanje ( 40 ljudi - PVE boss killing ) ...

Ako čemo o PRAVOM MMO naslovu:

http://www.lineage2.com/

Da - to je pravi MMO, ali sam odustal od njega i čekam:

http://www.vanguardsoh.com/

Dali bih danas nekome preporučio kupnju WOW-a ? NE! Jednostavno je igra na tržištu preko godinu i pol. Većina igrača je stigla do dijela kad se gleda skill i opremljenost. Tako da nOOb igrać ima JAKO, JAKO male šanse za upasti u neki dobar guild, osim ako igra healer klasu. Čak i tada zna biti komplicirano ...
Staro 19.07.2006., 17:27   #21
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Autor Paske
Mnda - wellcome to last year : lol2 :

Anyway - WoW je MMO u punom smislu rijeći.

GW je instanciran i u tom pogledu mu fali mnogo.

Igram WoW i igram GW ( ne aktivno ... ). Nije me se GW dopao ...

Ljudi se zale i za vrijeme felatia - tako da : lol2 : . Istini za volju - bilo je prije godinu dana problema sa serverima. Sad je mir - osim u jednom dijeli end game instance ( BWL Razorgore encounter ).

Anyway .... GW je najveća prednost što nema pretplate. Ali mi užasno fali raidanje ( 40 ljudi - PVE boss killing ) ...

Dali bih danas nekome preporučio kupnju WOW-a ? NE! Jednostavno je igra na tržištu preko godinu i pol. Većina igrača je stigla do dijela kad se gleda skill i opremljenost. Tako da nOOb igrać ima JAKO, JAKO male šanse za upasti u neki dobar guild, osim ako igra healer klasu. Čak i tada zna biti komplicirano ...
LOL.. da, ljudi se zale za sve
no samo skrenem paznju - ja nisam usporedivao igre, jer je po meni opce besmisleno.. ne znam cemu sve silne usporedbe "koja je bolja?" i slicno jer su igre totalno razlicite.. ako NISTA drugo onda pocevsi od same cinjenice da GW nije MMORPG. To sto je instanciran imas svoje prednosti iako wow-asi to gledaju ko manu.. naravno, i ja bi gledao -stvar navike. isto ko i JUMP.. pola igraca wow-a ne moze zamislit igru bez toga.. eo bas sam danas malo igro wow kod frenda i shvacam zasto volite taj jump.. mape u GWu tu totalno drukcije i tamo je jednostavno nepotreban. EOD.

no inace...nakon samo 2-3 sata igre dovoljno sam se zarazio da kupim igru no onih 100kn mjesecno je jednostavno pre veliki problem studentu poput mene.. sve u svemu, igra je odlicna..isto ko i GW..i samo po tome ih se moze usporedivat. kao dvije prokleto vrhunske igre.
Staro 20.07.2006., 11:40   #22
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Problem kod svakom MMO naslova je - ako ne počneš igrati kad igra izađe, ili barem kratko nakon - teško je naći guild ....

Danas na većini servera ako nisi opremljen ko živina ( a za to ti je neophodan guild ) moš se fućkat. Jedino ako si healer / support klasa.

Na kraju - WoW se u endgame svodi na elitističke instance koje mogu prolaziti samo najbolje guilde. Mi ostali se borimo i nažalost mićemo ekipu koja nije 1337 enough - jerbo s njima ne možemo napredovati ...

Doduše - kad stigne ekspanzija, bit će situacija donekle drugaćija, ali nakon lvl 70 ( novi cap ) sumnjam

Kaj se tiće 100Kn pretplate - vrlo, vrlo individualan problem. Neki mogu bez problema, dok se drugi muće, ali skucaju tih prokletih 100 Kn .

Kaj se tiće jumpa u GW - ne pričaj mi o tome. Trebalo mi je dobrih 5 min da se sjetim da toga jednostavno nema
Staro 20.07.2006., 17:27   #23
LARN81
ghotic warrior
Moj komp

LARN81's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Evo bas malo gledao po netu i ovo mi se cini fora...

ArchLord - http://tinyurl.com/odl83
Staro 21.07.2006., 10:33   #24
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Autor LARN81
Evo bas malo gledao po netu i ovo mi se cini fora...

ArchLord - http://tinyurl.com/odl83
Ima potencijala, ali da dosegneš Archlord moraš se boriti sa - nikada ne spavam / jedem / wc / uvijek sam online - klincima i Azijatima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno