![]() |
Molim preporuku za MMORPG
Preporučite mi neki dobar/jeftin MMORPG. Nekako mi se ne igra WW3, čini mi se kao preskup sport jer bih ja to ipak igrao u manjoj mjeri. Mora ostati vremena i za ET ;)
Razmišljao sam o Guild wars... Moram li kupovati dvije igre, ako ga želimo koristiti i brat i ja? Hvala unaprijed :beer: |
nemoras kupovati dvije igre ali on nemoze igrati dok ti igras i obrnuto ...
inace gw je imho bolji od wowa. |
Citiraj:
imho nije...igro sam gw i odusto..preštura je igra...wow > sve |
Ako ti treba slozena igra i ako stvarno imas PUNO vremena...i zivaca...onda je WOW mozda bolji izbor...ali ako nije tako, i ako zelis samo odlican MMORPG bez da ga moras igrati svaki dan da napredujes onda je Guild Wars najbolji izbor...imam ga i jednostavan je a predobar! WOW izmedju ostalog placas 100kn na mjesec....sto kod GW-a nema, tj kupis ga i igras koliko hoces bez mjesecne pretplate...zato mi je i WOW sr***e i preskupa igra...citaj "samo za one s parama koji ne trose na druge stvari nego samo sjede doma u svojoj sobi i sline po kompjuteru". ;) NHF! Tu imas jos i EVE Online, Lineage i jos mnoge druge...ali svaka ti je sa mjesecnom pretplatom od XY kuna...
|
Jos jedan glas za GW. Jest da sam ga igrao samo 4 dana, a WOW nikad (pa ga zato necu ni komentirati previse), no igra mi je zakon.
Mozda je WOW i bolji, ali meni se ne dopadaju kod njega 3 stvari: 100kn mjesecno, igra postaje doktrina, a ne relaxacija (znam po frendovima koju su se zakacili na to, drustveni zivot 0) i nebalansiranost. Ne dopada mi se opcija da se na meni izivljava bilo tko dok sam nizi level. GW je savrseno izbalansiran i to mi se najvise dopalo, da trebam dobar party i ukljucit mozak da predjem nesto. Level uopce nije toliko bitan. Najbolje ti je da probas kod frendova obje igre, pa odlucis. Nitko ti ne moze reci sto ce se tebi vise dopasti... |
Citiraj:
GW ti je nekako realnije graficki izveden...a WOW ti je vise stripovskog izgleda... |
Probaj SilkRoad
http://www.silkroadonline.net/ Hvale se da je igranje free pa cak i download igre(cca 550MB) sa njihovog weba a izgleda sasvim ok. |
Vote for gw. Imas od lvl 1 do 20, hrpetinu terena, jos vecu hrpetinu questova i misija, a najvecu hrpetinu codovista i ultra veliku hrpetinu itemsa, updateovi su tu svaki dan, pvp, pve, buildovi, guildovi, klase,,,
igru sam započeo negdje oko 12-og mj prošle godine, ozbiljnije igrati, i tek sam je otkrio mozda 60%, mozda i manje. ;) |
ja sam za WOW. jel Paske ziv? :D on je bio hard-core igrac pa nek se izjasni
|
Citiraj:
*/me jumps off a cliff |
evo da dodam jednu alternativu GW-u i WOW-u...
igram vec par dana Legend of Ares i igra je sasvim solidna kad uzmes u obzir da je potpuno besplatna... skines client (cca. 600MB), creatas account i igraj do mile volje besplatno... trenutacno je u closed beti, ali za par dana ce open beta... ukratko: dvije zaracene strane se bore za teritorij (national wars), postoje i guildovi, naravno questovi, party system, 4 klase, unique bossovi, pvp... fakat dobro za besplatnu igru... |
Ja dajem glas za wow igro 5 dana i odusto (nedami se placat pretplata) igra je super i mozda bi nekako skupio za pretplatu samo vise volim FPS nego mmorpg. WOW je zakon ali preskup
|
preporučam wow...vi gore šta pričate moj jedan frend ovo moj ono..sami su si krivi za to šta nemaju RL..ja ga imam..i igram wow..+škola..tako da sve ovisi o osobi dal će wow zamijenit njezin RL
glas za wow :D |
Vidim da ste u dilemi...tu ću ja uskočiti i malo smiriti situaciju...
Ja dajem glas GW-Factions ( tj. cijelom GW serijalu ) ovako ako volite igrati igre koju su besplatne probajte Silkroad kako je rečeno prije,velika mapa, dosta likova i veliki lvl No ako volite MMORPG, onda evo vam par linkova pa prusudite sami koji je najbolji za vas. Besplatne igre Conquer online http://www.conqueronline.com/ KalOnline http://www.kalonline.com/ Igre koje se plačaju a vrijedne su pogleda MU Online http://www.globalmuonline.com/index.php Dofus http://www.dofus.com/ Dofus je oko 5eura mjesećno, a može se pretplatiti na 1,3,6,12 jeseci Za Mu Online ne znam stvarno ali vjerujem da je 20eura za minimalna 3 mjeseca. Možete se pretplatiti na 3,6,12 mjeseci. Grivier |
Citiraj:
GW - cijela igra je instancirana i od novog sadržaja niti s dok ne izađe / kupiš ekspanziju : lol2 : . Ipak ljudi je igraju - ako im paše dobro - meni svejedno :cool: WoW - svako toliko izađe novi content patch u kojem dolaze nove instance ( dungeons ), riješava balans među klasama i sveopće se radi na igri. Uza sve to - dolazi velika ekspanzija ( ako Bog da ove godine ). Tako da za tih famoznih 100 Kn ( OMG OMG OMG - 100 KN PRETPLATA - ZOMG ) se ipak dobije i usluga na nivou. Tehnički problemi su u pricipu riješeni ili se riješavaju. Realmovi stabilni... Najveći nedostatak WoW-a je end game ( 40 man instance za koje se mora odvojiti dosta vremena ) i nedostatak informacija od strane Blizza kad nekaj zaseru :grrr: . Anyway - iskreno mi je svejedno kajbudeš igral. Osobno mislim da WoW ima daleko više sadržaja i mogučnosti od GW-a. Ako je cijena jedino što ti je bitno - uzmi GW i uživaj : goood : Ako ti je do stvarno širokog spektra mogučnosti igranja ( sve do kraja igre - za što ti treba cca 20 ODIGRANIH dana ako si njubara plus par mjeseci igranja na lvl 60 prije 40 man ) - WoW je dobra odluka. Samo ako uzmeš WoW - raspitaj se malko koju klasu i na kojem serveru da igraš. Igra je vani preko godinu i pol, pa su neke klase zasičene ... Kaj se tiće GW vs WoW rasprave - WoW ima preko 5,5 MILIONA aktivnih pretplatnika u svijetu - KTHXBYE :beer: |
Citiraj:
P.S. nemojmo da se ovo pretvori u raspravu wow vs. gw jer to nije.. ja samo govorim o usluzi.. koja igra je bolja stvar je individualnog ukusa i tu nema rasprave. |
Aj dobro...samo si dva mjeseca zakasnio sa postom :D
|
haha...nisam ni vidio datum.. ne znam kak sam opce doso do tog threada :)
kopao sam okolo i vidio zanimljiv naslov I guess... |
Silkroad. IMO, bolji od WoWa i GWa. ( probao sam oba )
|
Citiraj:
Anyway - WoW je MMO u punom smislu rijeći. GW je instanciran i u tom pogledu mu fali mnogo. Igram WoW i igram GW ( ne aktivno ... ). Nije me se GW dopao ... Ljudi se zale i za vrijeme felatia - tako da : lol2 : . Istini za volju - bilo je prije godinu dana problema sa serverima. Sad je mir - osim u jednom dijeli end game instance ( BWL Razorgore encounter ). Anyway .... GW je najveća prednost što nema pretplate. Ali mi užasno fali raidanje ( 40 ljudi - PVE boss killing ) ... Ako čemo o PRAVOM MMO naslovu: http://www.lineage2.com/ Da - to je pravi MMO, ali sam odustal od njega i čekam: http://www.vanguardsoh.com/ Dali bih danas nekome preporučio kupnju WOW-a ? NE! Jednostavno je igra na tržištu preko godinu i pol. Većina igrača je stigla do dijela kad se gleda skill i opremljenost. Tako da nOOb igrać ima JAKO, JAKO male šanse za upasti u neki dobar guild, osim ako igra healer klasu. Čak i tada zna biti komplicirano ...:cool: |
Citiraj:
no samo skrenem paznju - ja nisam usporedivao igre, jer je po meni opce besmisleno.. ne znam cemu sve silne usporedbe "koja je bolja?" i slicno jer su igre totalno razlicite.. ako NISTA drugo onda pocevsi od same cinjenice da GW nije MMORPG. To sto je instanciran imas svoje prednosti iako wow-asi to gledaju ko manu.. naravno, i ja bi gledao -stvar navike. isto ko i JUMP.. pola igraca wow-a ne moze zamislit igru bez toga.. eo bas sam danas malo igro wow kod frenda i shvacam zasto volite taj jump.. mape u GWu tu totalno drukcije i tamo je jednostavno nepotreban. EOD. no inace...nakon samo 2-3 sata igre dovoljno sam se zarazio da kupim igru no onih 100kn mjesecno je jednostavno pre veliki problem studentu poput mene.. sve u svemu, igra je odlicna..isto ko i GW..i samo po tome ih se moze usporedivat. kao dvije prokleto vrhunske igre. |
Problem kod svakom MMO naslova je - ako ne počneš igrati kad igra izađe, ili barem kratko nakon - teško je naći guild ....
Danas na većini servera ako nisi opremljen ko živina ( a za to ti je neophodan guild ) moš se fućkat. Jedino ako si healer / support klasa. Na kraju - WoW se u endgame svodi na elitističke instance koje mogu prolaziti samo najbolje guilde. Mi ostali se borimo i nažalost mićemo ekipu koja nije 1337 enough - jerbo s njima ne možemo napredovati ... Doduše - kad stigne ekspanzija, bit će situacija donekle drugaćija, ali nakon lvl 70 ( novi cap ) sumnjam :D Kaj se tiće 100Kn pretplate - vrlo, vrlo individualan problem. Neki mogu bez problema, dok se drugi muće, ali skucaju tih prokletih 100 Kn ;). Kaj se tiće jumpa u GW - ne pričaj mi o tome. Trebalo mi je dobrih 5 min da se sjetim da toga jednostavno nema :D |
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:00. |