|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Mene zanima vodeno hlađenje a o njemu znam vrlo malo. Zanima me proizvodi li buku, kolike su razlike u temperaturi procesora sa ventilatorom i sa vodenim hlađenjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
|
Općenito s vodenim se dobija bolje hlađenje uz mnogo manje buke ... pogotovo ako kao ja koristiš samo radijator bez venta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
zanimanje-pijani geolog
|
kolka ti je temp. bez venta?? vodeno hlađenje je zakon,ali ako hoćeš složit dobro treba ti dosta para...kolko para tolko muzike ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Koje vodeno hlađenje imaš, koliko si uložio u njega i jesili zadovoljan sa temp. procesora? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
zanimanje-pijani geolog
|
pa to je malo,daj reci di si sve kupio i kolko si pljunuo za svaki dio??:confused:
![]() |
#7 |
Premium
|
Dajte ljudi pomozite nama koji nemamo novca za nekakve gotove proizvode ali zato imamo volje napraviti ga sami. Opišite postupak pravljenja, cijene, mjesto nabavke pojedinih djelova, Paske ako imaš kakvu sliku svog hlađenja pošalji.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Kakvo ti vodeno hlađenje imaš u planu STRMX! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
U planu je izrada vodenog za CPU, GPU, RAM, chipset i napajanje. Ako mi se bude dalo i za drugu grafičku i hardove. Svi će imati 3 do 4 puta veću hlađenu površinu od mistifikatora i sličnih. Biti će i viškova za prodaju. U planu je i radijator za ugradnju u komp, good looking edicija blokova, elektronska zaštita i slične gluposti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Za koliko para ćete prodavati blokove i kada ćete ih uopće prodavati??:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Kada budu gotovi obavezno mi nekako javi. Zanima me samo znaš li da li je poteban ventilator na radijatoru tj. moze li funkionirati vodeno hlađenje bez njega i koliko se onda otprilike gubi na preformansama. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Feldwebel
|
Paske ga tako koristi i nije baš neophodan, ali je nešto bolje s njim. Koliko, ovisi i tome kakav je radijator i ventilator. Ako koristiš onaj od klime, taj će biti najbolji. Dobro je i bez njega, ali je još bolje da ga izbaciš van na zimu pa neka ga Bog i nebo hlade. Ovi koje ću ja raditi (valjda početkom sljedeće godine) će biti namjenjeni za rješenje u samom toweru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
ma nije potreban, ali je bolje da je tamo. stavis neki veliki (120mm) i spojis ga na 7V da se ne cuje. to je najbolje rjesenje. koliko gubis....taj podatak ja ne znam jer ga imam otkad imam vodeno, ali paske ce ti na to odgovoriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() ![]() RAK danas na pivi - želim sve detalje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Feldwebel
|
A kreatorova mala tajna? He, he, he. Moram te upozoriti da ćeš imato problema s tim. Biti će ti žao držati stvar u kutiji (čak i sa prozorom), a događati će ti se da pališ komp nekoliko puta (nečeš čuti ništa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Paske nisi nam rekao koje vodeno hlađenje imaš. Da li ti je blok home made ili... Rak bi li se ja i ti mogli dogovoriti da mi prodaš taj jedan blok kad ga napraviš. Naravno za nekakvu razumnu cjenu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
bez ventilatora jednostavno temperatura raste i raste.. voda je bila poprilicno vruca, a i radijator je bio uzasno topao. inace imam 120mm ventilator na 7v i stvar je gotovo bescujna. neznam s cim bi ga uopce usporedio, najtisi ventilator koji sam dosad cuo. imam izvucen rpm monitor na maticnu, ali ga ne prepoznaje.. vjerojatno abit ni ne registrira rpm na tom fan headeru ako mu nije ventilator spojen.. sto je prava steta, inace bi mogao slozit da mi gasi stroj ako crkne ventilator. inace procesor je uredno prezivio taj incident bez ventilatora, ali nebih ga volio takvog imat cijelo vrijeme ![]() mozda sa necim sto se manje grije, tipa pentium3, bi se dalo slozit da radi bez ventilatora. ili sa bitno vecom kolicinom tekucine, recimo neki 20 litarski kanister umjesto balancing tanka na pumpi. tu bi se temperatura puno sporije dizala.
![]() |
![]() |
#23 |
Feldwebel
|
Eto. Na kraju si sam odgovorio na pitanje. Zagrijavanje cijelog stroja dovodi do zagrijavanja radijatora i vode u posudi. Samo da to izbaciš van kučišta, stvar bi bila bitno bolja. Moj kranister ide na balkon. Neće se smrznuti voda, ali je jako hladno sada po zimi. Samo da još zapadne. Još jedan savjet. Ne stavljaj CPU i GPU na istu pumpicu. Topla voda iz procesora ode na grafičku i ohladi drek. Može ga još i zagrijati. ![]() Ploča ne registrira vrtnju na svim konektorima. Zato imaš onaj gdje se ušteka CPU cooler. Taj sigurno registrira i možeš napraviti da ti se zgasi. Od mojih 5 samo 3 to rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Nakon pivice s RAK - om i pogleda na shemu i takove sitnice eto za neko kraće vrijeme se kreće u proizvodnju blokova. Cijenjeni kolega i moja malenkost smo dogovorili suradnju na tom polju. Kad - heh pa prvo da vidimo kako stvar radi na našim mašinama, pa kada sredimo sve detalje postat ćemo slikice za slindranje i konkretne brojke. Hladit će se: CPU, North bridge, GPU, RAM na grafulji i napajanje. Heh sad kontejner za vodu i pumpu ćete si sami kupovati. Od nas dobijate same blokove i po volji ugrađivanje u mašinu da se nemorate sami zahebavati.... Cijene: još nisu formirane. Treba se vidjeti konkretan račun izdavanja i koliko vremena treba za izradu cijelog sistema. Namjera nam je biti što povoljniji, da baš ne deremo javnost. Za sve detalje za cca 7 dana kada bi trebala biti gotova beta verzija prvih blokova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
A dobro. Dotle samo treba čekati i nadati se da će od toga posla ispasti nešto. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Dali je netko probao hladiti procesor na sljedeci nacin... Neznam kako se zove taj elekrtonicki element, ali radi na sljedeci nacin. Na jednoj strani smrzava... dakle minusi... a sa druge strane grije. I onda se napravi da hladan dio priljepimo na kuler koji ide na procesor... a na drugi kraj ventilator koji tjera topli zrak van iz kucista. Temperatura procesora bi u tom slucaju bila blizu nule.:confused: ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Premium
|
To ti je pelterovo hlađeje. Imaš članak o tome na pc ekspertu. Pogledaj malo pa čes viditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Zasto vecina vas nije procitala niti 1/10 clanaka na PC Ekspertu?? Da jeste, mozda bi nes i naucili... Citiraj:
Hlađenje uz pomoć Peltiera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|