|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) BSoD kod nadogranje memorije
Pozdrav rajo, ja opet u problemima i dilemama, jbmti. Uglavnom, zamijenio sam 2x1GB Kingmax PC-6400 800Mhz rame za 2x4Gb mMushkin PC-6400 800Mhz XP Series rame i od onda problemi. Matichnu koji koristim je sljedecha: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2695 Probao sam sve i svasta i radi samo u jednoj situaciji, kada ostavim jednu plocicu Mushkina. Stvarno nemam ideju shta bi moglo biti, bios mi je update-an, gore mi je Windows 7 64bit (sad jedino mi u glavi, sha ak je stvarno budalastina da rade na XP hehe). Shta vi mislite? naravno, svi komenti dobivaju vopi ![]() LP |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Kad se pojavljuje BSOD? Kod bootanja Windowsa ili se komp ruši u Windowsima kad radiš nešto na njemu? Memtest je prva stvar koju treba izvrtiti... Jesi probao sa svim RAM slotovima na ploči? Sve postavke u biosu na defaultu?
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
|
Kao što rekoh, memtest izvrti par passova... Možeš i ubost memoriju u neku drugu ploču pa da vidiš kako se ponaša iako mi se sve čini da je to zrelo za reklamaciju... Pretpostavljam da si provjerio na Gigabyteovim stranicama da li je tvoja ploča kompatibilna s Mushkinima.
#6 |
Premium
|
Napravio sam memscan i sad ovako: Prvo sam jednu obje utaknute testirao dobio 18 errora, pa sam svaku posebno testirao i nije bilo errora, koji je to kurak pak sad. Stavio sam i bios gore i nish, opet ista spika, blue screen s obje unutra, s jednom radi kao cager. Nisam pametan dovoljno ocito hehe. |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koju verziju BIOS-a imas? Na tvom mjestu bi isto stavio zadnju verziju bez obzira i na rezultate memtesta ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Kopalo me to, sto rade RAM-i odvojeno i sto na skenu nema nish, pa sam zaljepio F9 update za plocu, i ev radi vech dobrih pola sata, pod probao i opteretit koliko sam mogao. Zasad zadovoljan izraz na mom licu. Fala drugari josj jednom, cuga za sve, ja ode u krpe dok mi oci nisu ispale. LP |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|