![]() |
(riješeno) BSoD kod nadogranje memorije
Pozdrav rajo,
ja opet u problemima i dilemama, jbmti. Uglavnom, zamijenio sam 2x1GB Kingmax PC-6400 800Mhz rame za 2x4Gb mMushkin PC-6400 800Mhz XP Series rame i od onda problemi. Matichnu koji koristim je sljedecha: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2695 Probao sam sve i svasta i radi samo u jednoj situaciji, kada ostavim jednu plocicu Mushkina. Stvarno nemam ideju shta bi moglo biti, bios mi je update-an, gore mi je Windows 7 64bit (sad jedino mi u glavi, sha ak je stvarno budalastina da rade na XP hehe). Shta vi mislite? naravno, svi komenti dobivaju vopi :). LP |
Kad se pojavljuje BSOD? Kod bootanja Windowsa ili se komp ruši u Windowsima kad radiš nešto na njemu? Memtest je prva stvar koju treba izvrtiti... Jesi probao sa svim RAM slotovima na ploči? Sve postavke u biosu na defaultu?
|
Da zaboravio sam reci, da se komp rushi u windowsima, sve na deafaultu u Biosu, probao sve slotove..
A nekad se sistem nedize iz prve. Koji kurak sad stvarno ne kuzhim, iako opet radi s jednim. |
Citiraj:
|
Najlakse je piknuti u drugi komp, pa ak tamo rade onda prvo na svom kompu apdejtaj bios....ak tamo ne radi onda reklamiraj memu....
|
Napravio sam memscan i sad ovako:
Prvo sam jednu obje utaknute testirao dobio 18 errora, pa sam svaku posebno testirao i nije bilo errora, koji je to kurak pak sad. Stavio sam i bios gore i nish, opet ista spika, blue screen s obje unutra, s jednom radi kao cager. Nisam pametan dovoljno ocito hehe. |
Citiraj:
|
Pda i ja kuzim, jedino shto mi preostaje stavit mozak na pasu i odnest rame, garancija je josh negdje 120mjeseci :)
Fala josh jednom svima. |
Koju verziju BIOS-a imas? Na tvom mjestu bi isto stavio zadnju verziju bez obzira i na rezultate memtesta :).. http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2695#anchor_os
|
Kopalo me to, sto rade RAM-i odvojeno i sto na skenu nema nish, pa sam zaljepio F9 update za plocu, i ev radi vech dobrih pola sata, pod probao i opteretit koliko sam mogao.
Zasad zadovoljan izraz na mom licu. Fala drugari josj jednom, cuga za sve, ja ode u krpe dok mi oci nisu ispale. LP |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |