Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2009., 23:21   #1
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Bežični net

Ok, ja baš nisam upućen najbolje u tajne bežičnog neta pa imam jedno malo pitanje. Kad bih htio imati bežični internet po kući, dal trebam kupiti router ili modem + router? kakva je uopće razlika? Pretostavljam da ako imam onaj žičani ADSL modem, mi treba samo router koji spojim s postojećim modemom, a koji će taj signal odašiljati da ga mogu hvatati s laptopom. A ako uzmem modem+router onda imam sve to u jednom uređaju. Jel sam upravu?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2009., 23:30   #2
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Ok, ja baš nisam upućen najbolje u tajne bežičnog neta pa imam jedno malo pitanje. Kad bih htio imati bežični internet po kući, dal trebam kupiti router ili modem + router? kakva je uopće razlika? Pretostavljam da ako imam onaj žičani ADSL modem, mi treba samo router koji spojim s postojećim modemom, a koji će taj signal odašiljati da ga mogu hvatati s laptopom. A ako uzmem modem+router onda imam sve to u jednom uređaju. Jel sam upravu?
baci oko na:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62874
nick praskaton je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2009., 23:45   #3
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Sve je to lijepo opisano, al mene zanima odgovor na moje pitanje vezano za modem i modem+router. Dakle, ako imam žičani modem za ADSL i želim bežični net po kući dal je dovoljno kupiti samo router i spojiti g na postojeći modem ili mi treba uređaj modem+router?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 11:44   #4
Brutus
Premium

Datum registracije: Sep 2008
ako imas zicani adsl modem onda mozes na njega pristekat wlan router sa wan portom ili mozes kupiti adsl wlan modem/router.
preporuka: zatrazi od svog isp-a da ti zamijeni postojeci adsl modem za wlan

Zadnje izmijenjeno od: Brutus. 17.01.2009. u 17:36.
Brutus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno