|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nepotrebni procesi - PROBLEM
Neznam, ali kad uđem u task manager imam 44 procesa i mislim da je to malo previše, koristim FIREFOX, a u task manageru mi piše da je otvoren IE i to 2X, kad ga ugasim natrag se sam upali, zna li tko kako se to riješi, i ako mi može tko reći koje sve procese od ovoga nek izbrišem (i kako ih uopće izbrišem): ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Naabci hijack this log. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Evo ga: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Radi se o tome da si instalirao, instalirao, instalirao... trpao, trpao, trpao... a bez ikakvog reda i smisla. Winamp, mesenger itd... nakrkao si tray sa Gomilom nepotrebnih programa u smislu da ti se sve živo i mrtvo diže zajedno sa windowsima a uopće nije potebno. Npr: C:\Programi\DAEMON Tools Lite\daemon.exe - zašto se to pokreće sa windozama ? C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe - jel imaš printer uopće ? C:\Programi\Winamp\winampa.exe - winamp pušta muziku i bez toga. C:\Program Files\Windows Live\Messenger\MsnMsgr.Exe - isto može ručno. C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe - šta ti je ovo ?? C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe ?? C:\Programi\BitDefender 2008\bdagent.exe - ne koristim taj antivirus ali za čega je taj agent točno ? C:\Program Files\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe - vjerujem da i ovo može ručno. C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleMobileDeviceService.exe - ako je za ipod isto može ručno ili ubacuj mjuzu preko winampa. Pomoći ti nema osim rušanja windoza jer za tjedan dana ćeš opet zaklat ( next, next ) instaliranjem. Savjet: nosi komp ili zovi nekog tko zna više od tebe, da te čovjek detaljno ispita koje su ti navike i šta sve koristiš tako da ti može posložit sve servise i da te malo uputi u instaliranje programa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
NEMOJ ME J**** jer nisi uopće u pravu, imam ok 5 programa instaliranih, nisam neki od 9 godina pa da samo NEXT, NEXT, NEXT, pazim što radim s kompom pa me zato i čude ti procesi, šta misliš zašto sam onda otvorio tu temu??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ovdje sam izdvoio samo par... Normalno je imati na xpsp2 24-25 + 5-10 nekih svojih programa a kod tebe preko 40... U tvojim servisima nije ništa čudno osim što imaš dupli explorer.exe što bi značilo da si usprkos antivirusu i 2 antispyware programa zaražen s nečim no te imaš pun qlinac kojekakvih programa što se ne trebaju dizat sa windozama. btw: šta se dereš, nisi na pijaci.. primi kritiku stoički a ako nisam u pravu ili ja griješim isto se neću DERATI IZVINI, jel... Nadalje, šta će ti pobogu Ad-Aware i SUPERAntiSpyware zajedno kad oba programa rade isto ? Isto tako pošto sam oba programa koristio, oba imaju modul koji se pokreće sa windozama i štite te. Kao da si stavio dva antivirusa, ako znaš šta radiš zašto je to tako ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Uvijek si najbolje mozes sam pomoci jer znas sto i kako koristis, jako je tesko nekome sastrane reci ugasi ovo ili ono... A ocito nemas niti puno vise od 9 godina kad se tako razgovaras. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: ono sto meni upada u oko je ovaj Explorer.exe jer je pisan velkim slovom...
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Koliko je meni potrebno, toliko znam. Na lapu ih imam 19 a na kompu 21. Ako znaš bolje pogasi mu tih 15-20 viška, neću se ja ljutit... ![]() Nije istina, windowsi će uredno javit da je problem sa spoolsv.exe i može ga ručno pokrenit na automatski. Činjenica je da winmp i messenger to gro ostalih ikona u tray-u ( procesa ) ne trebaju se pokretati sa windozama i svi ti programi rade i bez toga. btw: šta to SUPERAntiSpyware nemože a da Ad-Aware može pa da su mu oba programa potrebna ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne psuj i upristoji se. Tražiš pomoć pa se tako i ponašaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Avocado
|
Citiraj:
Nadalje, sa doslovce svime sto koristim: opera, thunderbird, msn, xfire, garena, speedfan, nod, refresh lock, object dock, ultramon, rivatuner, winamp (to sve ne moram koristiti, jel) imam 35 procesa ![]() SUPER anti mega ultra turbo prefakinkul spyware treba jednostavno izbjegavati. Dapace, mislim da ti on radi probleme. Ne da mi se googlati da vidim dal postoji takav antispyware uopce.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
tema je bila nepotrebni procesi, evo gotovo: makni - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.hr/ makni - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 makni- HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 makni - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 makni - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 makni - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = makni - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll makni - Toolbar: BitDefender Toolbar - {381FFDE8-2394-4f90-B10D-FC6124A40F8C} - C:\Programi\BitDefender 2008\IEToolbar.dll O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE makni - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Programi\Winamp\winampa.exe O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files\Windows Live\Messenger\MsnMsgr.Exe" /background O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Programi\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" O4 - HKCU\..\Run: [EPSON Stylus DX7400 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_FATICDE.EXE /FU "C:\WINDOWS\TEMP\E_S17F.tmp" /EF "HKCU" O4 - HKCU\..\Run: [Uniblue SpeedUpMyPC] C:\Program Files\Uniblue\SpeedUpMyPC 3\SpeedUpMyPC.exe -s O4 - HKCU\..\Run: [Uniblue RegistryBooster 2] C:\Programi\RegistryBooster 2\RegistryBooster.exe /S O4 - HKCU\..\Run: [Uniblue SpyEraser] "C:\Programi\SpyEraser\SpyEraser.exe" -m O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user') O4 - S-1-5-18 Startup: GT3 Calendar.lnk = C:\Programi\DesktopX\Widgets\GT3calendar.exe (User 'SYSTEM') O4 - .DEFAULT Startup: GT3 Calendar.lnk = C:\Programi\DesktopX\Widgets\GT3calendar.exe (User 'Default user') O4 - Startup: GT3 Calendar.lnk = C:\Programi\DesktopX\Widgets\GT3calendar.exe O8 - Extra context menu item: I&zvoz u Microsoft Excel - res://C:\Programi\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 makni - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204 O16 - DPF: {3EA4FA88-E0BE-419A-A732-9B79B87A6ED0} (CTVUAxCtrl Object) - http://dl.tvunetworks.com/TVUAx.cab makni - DPF: {CAFEEFAC-0016-0000-0003-ABCDEFFEDCBA} (Java Plug-in 1.6.0_03) - O16 - DPF: {D1E7CBDA-E60E-4970-A01C-37301EF7BF98} (Measurement Services Client v.3.12) - http://gameadvisor.futuremark.com/global/msc3121.cab O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D79259DF-48DA-42F7-B427-F753DF9B6A31}: NameServer = 195.29.149.197 195.29.149.196 O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dll O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Programi\Ad-Aware 2007\aawservice.exe O23 - Service: Apple Mobile Device - Apple, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleMobileDeviceService.exe 023 - Service: Bonjour Service - Apple Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe makni - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe O23 - Service: BitDefender Desktop Update Service (LIVESRV) - BitDefender SRL - C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Update Service\livesrv.exe O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe O23 - Service: SF FrontLine Drivers Auto Removal (v1) (sfrem01) - Protection Technology (StarForce) - C:\WINDOWS\system32\sfrem01.exe O23 - Service: TuneUp Drive Defrag Service (TuneUp.Defrag) - TuneUp Software GmbH - C:\WINDOWS\System32\TuneUpDefragService.exe O23 - Service: BitDefender Virus Shield (VSSERV) - BitDefender S.R.L. - C:\Programi\BitDefender 2008\vsserv.exe O23 - Service: BitDefender Communicator (XCOMM) - BitDefender - C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Communicator\xcommsvr.exe |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
- 2 night .. ovo što pišete makni .. to da makne u registry-u ili di ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
da to me i buni .. jer msconfig izbaci nešto tipa kvadratic ime programa user lokacija a tvoj zapis ide malo drugacije .. ali ok .. mislim da sam skužio .. ovo je zapis iz h.t pa izgleda malo drugacije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
isti problem sa nepotrebnim procesima smao veći
evo hijackthis Citiraj:
![]() |
|