|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Koji annex koristi amis?
Bok, evo buraz je kupio laptop i sad bi uzeli bežični modem/ ruter. Imamo amis i dobili smo onaj žični (nije nam ni trebao bežićni). I zvao sam szk i kažu da mogu dobiti bežični besplatno uz produženje ugovora na 24 mjeseca (a sad sam već na 24 mjeseca), ili mogu kupiti za 200 kuna. Ne mislim produljivati ugovor. A zanima me da li mogu koristiti neki drugi modem/ ruter. Npr. frend mi ima speedtouch 706WL (ja imam speedtouch 706), samo što je njegov od t-coma (i bežičan, naravno). Jel bi to radilo meni na amisu (znam da ima ono nešto annex a i b), na kutiji piše: Citiraj:
I jel onda treba nešto namještati taj annex ili samo uštekam modem i mogu na net? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi u web konfigu sadašnjeg uređaja (status, info). Nemam provjeren info ali pretpostavljam da se radi o Annex A. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ježuš marija, tko još koristi bmp format, drugi put koristi jpg (kvalitetnije a 10 puta manji file). Tu nije info koji ti treba, otvori Broadband Connection > DSL Connection i tu bi trebalo pisat nešto kao: Modulation:G.992.3 Annex A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma, taj mi je bio prvi pri ruci (mišu) ![]() Evo, tamo piše: G.992.1 Annex B Znači, annex b. Sad me još samo zanima da li i t- com koristi annex b? Ako da, to znači da mogu koristiti t- com modem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
You got it dude. Da, T-Koma koristi Annex B. " Npr. frend mi ima speedtouch 706WL", misliš 780WL, moraš biti precizan. Ako je taj uređaj u pitanju, pogledaj thread o njemu i preporućam da makneš onaj remote user account. Let's rock & roll. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Puno hvala na odgovorima. ![]() A, da taj ima. Ma, isti je ko moj- samo ima antene, pa sam mislio da se i isto zove + WL. Jel trebam onda kad stavim taj njegov modem nešto posebno namještat- ili samo uštekam i radi? Malo off topica: Koji remote user account? Nisam ni baš ziher šta je to. ![]() Zadnje izmijenjeno od: georgy. 29.10.2008. u 12:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
On bi da se to samo podesi, e nemo' to tako. Treba otvorit: Broadband Connection > Internet Services > Internet i provjerit / promjenit postavke. Vidi tj. prepiši iz dosadašnjeg uređaja. U najmanju ruku trebaš postavit user / pass. "Malo off topica: Koji remote user account? Nisam ni baš ziher šta je to." Nije nikakav off, rekoh pogledaj topic o 780WL. Radi se o tome da neki uređaji (u ovom slučaju router) ima više usera (čitaj kao korisničko ime i prateći password) a o tome ovisi šta tko smije / može napraviti tj. mjenjati (kao na računalu). Pa tako na toj seriji postoji user preko kojeg se može "ući" u postavke uređaja sa interneta a inicijalno je namjenjen tehničkoj podršci od strane ISP - a. Čitaj i ući dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
A sad dolazimo do pitanja je li to uopće moguće? Citiraj:
Citiraj:
Kako je u dotičnih riješena telefonska usluga? Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 29.10.2008. u 17:28. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Djelomićno si u pravu ali ja ne pristajem na takve ucjene i zbog takvih detalja plaćam skuplji T-Com a i nisu mi nešto dostupni ovi alternativci. Ova baza, da se tako izrazim, sa remote luzerom da mi može prčkat po uređaju kad se njima svidi (ma bio on i 500% njihov) jednostavno ne dozvoljavam. Na netu ima dovoljno informacija o prepotentnosti Amis - a na hrvatskom tržištu. Samo jedan detalj, u konfiguraciji piše Slovenija, eto ništa bitno ali indikativno. U ovom slučaju je "zgodan" detalj da su oba uređaja (postojeći i onaj s kojim će se zamjenit) iz SpedTouch serije i oba koristi Amis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo, hvala vam puno na odgovorima (razjasnili ste mi neke stvari). Buraz je ipak odlučio kupiti modem od amisa (za 200 kuna). Može lock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
I dalje uređaj nije kupljen, samo je uređaj dobiven na korištenje na neodređeno vrijeme. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|