PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Koji annex koristi amis? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124689)

georgy 29.10.2008. 08:35

Koji annex koristi amis?

Bok, evo buraz je kupio laptop i sad bi uzeli bežični modem/ ruter.
Imamo amis i dobili smo onaj žični (nije nam ni trebao bežićni).

I zvao sam szk i kažu da mogu dobiti bežični besplatno uz produženje ugovora na 24 mjeseca (a sad sam već na 24 mjeseca), ili mogu kupiti za 200 kuna.
Ne mislim produljivati ugovor.

A zanima me da li mogu koristiti neki drugi modem/ ruter.
Npr. frend mi ima speedtouch 706WL (ja imam speedtouch 706), samo što je njegov od t-coma (i bežičan, naravno).
Jel bi to radilo meni na amisu (znam da ima ono nešto annex a i b), na kutiji piše:
Citiraj:

Interfaces:
Wlan
-ADSL: ANSI, ETSI, Annex A, B
-ADSL2: Annex A, B
-ADSL2+: Annex A, B

Pretpostavljam da onda mogu?
I jel onda treba nešto namještati taj annex ili samo uštekam modem i mogu na net?

:respekt:

Nikky 29.10.2008. 10:09

Vidi u web konfigu sadašnjeg uređaja (status, info). Nemam provjeren info ali pretpostavljam da se radi o Annex A.

georgy 29.10.2008. 10:46

Tamo imam ovo:

http://www.salji.com/out.php/t2732_untitled.bmp

Jel to onda ovo pod Software Variant?
AL?

Nikky 29.10.2008. 11:00

Ježuš marija, tko još koristi bmp format, drugi put koristi jpg (kvalitetnije a 10 puta manji file).
Tu nije info koji ti treba, otvori Broadband Connection > DSL Connection i tu bi trebalo pisat nešto kao: Modulation:G.992.3 Annex A.

georgy 29.10.2008. 11:06

Ma, taj mi je bio prvi pri ruci (mišu) :D
Evo, tamo piše: G.992.1 Annex B

Znači, annex b.
Sad me još samo zanima da li i t- com koristi annex b?
Ako da, to znači da mogu koristiti t- com modem?

Nikky 29.10.2008. 11:20

You got it dude. Da, T-Koma koristi Annex B. " Npr. frend mi ima speedtouch 706WL", misliš 780WL, moraš biti precizan. Ako je taj uređaj u pitanju, pogledaj thread o njemu i preporućam da makneš onaj remote user account.
Let's rock & roll.

georgy 29.10.2008. 11:25

Puno hvala na odgovorima.:chears:
A, da taj ima.
Ma, isti je ko moj- samo ima antene, pa sam mislio da se i isto zove + WL.
Jel trebam onda kad stavim taj njegov modem nešto posebno namještat- ili samo uštekam i radi?

Malo off topica:
Koji remote user account? Nisam ni baš ziher šta je to. :D

Nikky 29.10.2008. 15:21

On bi da se to samo podesi, e nemo' to tako. Treba otvorit:
Broadband Connection > Internet Services > Internet
i provjerit / promjenit postavke. Vidi tj. prepiši iz dosadašnjeg uređaja. U najmanju ruku trebaš postavit user / pass.
"Malo off topica: Koji remote user account? Nisam ni baš ziher šta je to." Nije nikakav off, rekoh pogledaj topic o 780WL. Radi se o tome da neki uređaji (u ovom slučaju router) ima više usera (čitaj kao korisničko ime i prateći password) a o tome ovisi šta tko smije / može napraviti tj. mjenjati (kao na računalu). Pa tako na toj seriji postoji user preko kojeg se može "ući" u postavke uređaja sa interneta a inicijalno je namjenjen tehničkoj podršci od strane ISP - a.
Čitaj i ući dalje.

thopok 29.10.2008. 17:14

A sad dolazimo do pitanja je li to uopće moguće?
Citiraj:

A zanima me da li mogu koristiti neki drugi modem/ ruter.
Citiraj:

Pretplatnik se obvezuje koristiti usluge iz članka 1. ovih Općih uvjeta isključivo putem terminalne opreme u vlasništvu Operatora.
Pitanje je kako će dotični ISP reagirat kada otkrije da se ne koristi isporučeni uređaj(i da mu ne može pristupit)?
Kako je u dotičnih riješena telefonska usluga?
Citiraj:

Modem automatski počinje downloadati konfiguraciju.
U tom i jest nekima problem što može to tako…

Nikky 29.10.2008. 22:45

Djelomićno si u pravu ali ja ne pristajem na takve ucjene i zbog takvih detalja plaćam skuplji T-Com a i nisu mi nešto dostupni ovi alternativci.
Ova baza, da se tako izrazim, sa remote luzerom da mi može prčkat po uređaju kad se njima svidi (ma bio on i 500% njihov) jednostavno ne dozvoljavam.
Na netu ima dovoljno informacija o prepotentnosti Amis - a na hrvatskom tržištu. Samo jedan detalj, u konfiguraciji piše Slovenija, eto ništa bitno ali indikativno.

U ovom slučaju je "zgodan" detalj da su oba uređaja (postojeći i onaj s kojim će se zamjenit) iz SpedTouch serije i oba koristi Amis.

georgy 31.10.2008. 22:13

Evo, hvala vam puno na odgovorima (razjasnili ste mi neke stvari).
Buraz je ipak odlučio kupiti modem od amisa (za 200 kuna).

Može lock.

thopok 01.11.2008. 13:13

I dalje uređaj nije kupljen, samo je uređaj dobiven na korištenje na neodređeno vrijeme.
Citiraj:

Budući da modem ne dobivate u vlasništvo, nego na korištenje, Amis je postavio određena ograničenja kod njegovog korištenja - korisnici usluge amis 2u1 nemaju administratorska prava, a njihova korisnička prava obuhvaćaju sljedeće:
- uvid u informacije o modemu
- pregled dijagnostike
- informacije o telefoniji i DSL statusu
- podešavanje dinamičke DNS usluge
- uključivanje/isključivanje vatrozida
- konfiguracija modema (DNS, bežični pristup, detekcija uljeza)
- promjena lozinke
- roditeljska zaštita
- prosljeđivanje portova

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:16.