|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
jako spor adsl
Da li netko može ovo objasniti. Nikako kod frenda srediti optidsl. Uzeo 3 Mbita a radi na 1. Dođe serviser i spoji svoj laptom na modem i kod njega radi na 3. Mislili smo da je mrežna ili windowsi. Snimljeno sve ponovno, stavljena nova mrežna, ali i dalje sve po starom. Postavljen router način rada prema postavkama na njihovoj stranici. Ako netko zna kaj bi na računalu moglo kočiti neka napiše. Bilo kakva ideja dolazi u obzir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A kako ste ti i frend utvrdili 1mbit brzine? Morat ces nam dati koji sshot sa speedtesta i malo opisati problem detaljnije. Ovako je premalo podataka.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
radili smo test na optimi i na carnetu. zanimljivo je da je upload čak i dobar, tj kako bi trebao biti. ali download ne prelazi nekih 130 kb na direktnom skidanju, a torrenti ne prelaze 50 kb. windowsi sp2, firewall isključen i instaliran zonealarm. isprobavane sve kombinacije i nikako neće. i bez firewalla, i samo sa windows firewallom. Stavljena nova realtekova mrežna. računalo staro 6 mjeseci. nije mi jasno kako je kod optiminog djelatnika sve radilo kako treba kada je došao do frenda i spojio svoj laptom na njegov modem. a čim se vrati na komp od frenda sve po starom. kao da nešto na kompu koči. recite koje informacije su još potrebne da ih napišem. dal ima neka kvaka u konfiguriranju mrežne kartice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
http://www.speedtest.net/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
danas sam čak odnio svij računalo do njega pa smo spojili kod mene i sve isto. podaci na speedtest-u su download 1409, i upload 84. sutra mu opet dolazi dečko iz optime i nosi nekoliko modema. još jedna stvar. serviser je ostavio spliter od t-com. stavim ja spliter od optime i telefon radi, ali internet nikako. uopće nema adsl veze. sve ide nasuprot logike. javit ću sutra dok saznam dal su kaj riješili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
E pa da si procitao thread o Optimi, vidio bi da sam identican problem imao. Stavio splitter od Optime i sve shljaka bez problema. Dok je bio t-comov upload je bio ok ali down je bio kao za 1mbit liniju. I daj se cesce javi kad postavis pitanje ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
da imam ja taj problem onda bi češće bio ovdje ;-) nažalost, ja još nemam ni adsl :-(( sigurno je sve dobro spojeno. očito je spliter od optime neispravan kada ne radi a od t coma radi. uglavnom reći ću vam sutra dal je frend riješio kaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pozdrav. Dugo me nije bilo, ali dugo nije ni bilo ekipe iz optime da poprave problem ;-) Došao serviser, ponio nekoliko rutera, 4 splittera i krenuo na posao. Dsl nije radio niti s jednim od donesenih splittera, jedino s postojećim od t-coma,i to na 1 Mbit. Serviser odustao, rekao da će poslati izvješće u optimu jer on više nema ideja. Sinoć sam se zapitao ćemu uopće splitter. Javio sam frendu da telefonski kabel uključi direktno u zid i da vidi kak će mu radit. I da ne povjerujete, mjerenje pokazalo 3.30 Mbit, i ono malo kaj je probao torrente u tom trenutku, oni na oko 250 kb ;-) Budući da ima 2 utora u zidu, dsl je u jednom a telefon je ipak ostavio preko splittera. Zvao je servisera i ovaj mu rekao da to tako ne bi smjelo raditi i da to mora doći vidjeti. E sada, mogu samo reći da to baš i nema neke logike. Nakon mjesec dana natezanja, ja mu riješim problem. Ako netko ima takav problem, neka provjeri dal će mu tako raditi. Toliko od mene. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako nebude iznenadnih prekidanja konekcije prilikom upotrebe telefona onda može ostati i tako. Inaće neki ISP - ovi po svjetu koriste obrnutu logiku za spajanje adsl i tel opreme. Ta logika se zasniva na tome da se dolazna linija u parareli dovodi na sve priključke (u stanu / kući) a svaki telefon se na takav priključak spaja preko filtera. Da bi razjasnili i shvatili ovu famu sa splitter - om, prvo treba utvrditi tko zapravo daje adsl liniju. Namjerno sam napisao liniju, a ne uslugu. Moguće kombinacije i važni sitni detalji: 1. Sve od T-Come - splitter i modem / router mora biti za Adsl Annex B 2. Linija od T-Come, Optima preprodaje uslugu - splitter i modem / router mora biti za Adsl Annex B 3. Sve od Optime - splitter i modem / router mora biti za Adsl Annex A |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|