PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   jako spor adsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87848)

Danijel24 18.11.2007. 13:11

jako spor adsl

Da li netko može ovo objasniti.

Nikako kod frenda srediti optidsl. Uzeo 3 Mbita a radi na 1. Dođe serviser i spoji svoj laptom na modem i kod njega radi na 3.

Mislili smo da je mrežna ili windowsi. Snimljeno sve ponovno, stavljena nova mrežna, ali i dalje sve po starom.

Postavljen router način rada prema postavkama na njihovoj stranici.

Ako netko zna kaj bi na računalu moglo kočiti neka napiše. Bilo kakva ideja dolazi u obzir.

nino 18.11.2007. 13:22

A kako ste ti i frend utvrdili 1mbit brzine? Morat ces nam dati koji sshot sa speedtesta i malo opisati problem detaljnije. Ovako je premalo podataka.

Danijel24 18.11.2007. 13:47

radili smo test na optimi i na carnetu.

zanimljivo je da je upload čak i dobar, tj kako bi trebao biti. ali download ne prelazi nekih 130 kb na direktnom skidanju, a torrenti ne prelaze 50 kb.

windowsi sp2, firewall isključen i instaliran zonealarm. isprobavane sve kombinacije i nikako neće. i bez firewalla, i samo sa windows firewallom.

Stavljena nova realtekova mrežna. računalo staro 6 mjeseci.

nije mi jasno kako je kod optiminog djelatnika sve radilo kako treba kada je došao do frenda i spojio svoj laptom na njegov modem.
a čim se vrati na komp od frenda sve po starom.

kao da nešto na kompu koči.

recite koje informacije su još potrebne da ih napišem.

dal ima neka kvaka u konfiguriranju mrežne kartice?

Uber Gosu 18.11.2007. 23:47

http://www.speedtest.net/

Probaj pa javi

MeT 19.11.2007. 15:14

i osim na zg probaj recimo i na bec, obicno je pouzdanije mjerenje

Danijel24 20.11.2007. 18:52

danas sam čak odnio svij računalo do njega pa smo spojili kod mene i sve isto.

podaci na speedtest-u su download 1409, i upload 84.

sutra mu opet dolazi dečko iz optime i nosi nekoliko modema.

još jedna stvar. serviser je ostavio spliter od t-com. stavim ja spliter od optime i telefon radi, ali internet nikako. uopće nema adsl veze.

sve ide nasuprot logike.

javit ću sutra dok saznam dal su kaj riješili.

nino 20.11.2007. 18:59

E pa da si procitao thread o Optimi, vidio bi da sam identican problem imao. Stavio splitter od Optime i sve shljaka bez problema. Dok je bio t-comov upload je bio ok ali down je bio kao za 1mbit liniju. I daj se cesce javi kad postavis pitanje :D i provjeri dvaput dali si dobro spojio splitter.

Danijel24 20.11.2007. 19:40

da imam ja taj problem onda bi češće bio ovdje ;-)

nažalost, ja još nemam ni adsl :-((

sigurno je sve dobro spojeno. očito je spliter od optime neispravan kada ne radi a od t coma radi.
uglavnom reći ću vam sutra dal je frend riješio kaj.

Danijel24 06.12.2007. 12:04

Pozdrav. Dugo me nije bilo, ali dugo nije ni bilo ekipe iz optime da poprave problem ;-)

Došao serviser, ponio nekoliko rutera, 4 splittera i krenuo na posao.
Dsl nije radio niti s jednim od donesenih splittera, jedino s postojećim od t-coma,i to na 1 Mbit.

Serviser odustao, rekao da će poslati izvješće u optimu jer on više nema ideja.

Sinoć sam se zapitao ćemu uopće splitter. Javio sam frendu da telefonski kabel uključi direktno u zid i da vidi kak će mu radit. I da ne povjerujete, mjerenje pokazalo 3.30 Mbit, i ono malo kaj je probao torrente u tom trenutku, oni na oko 250 kb ;-)

Budući da ima 2 utora u zidu, dsl je u jednom a telefon je ipak ostavio preko splittera.

Zvao je servisera i ovaj mu rekao da to tako ne bi smjelo raditi i da to mora doći vidjeti.

E sada, mogu samo reći da to baš i nema neke logike. Nakon mjesec dana natezanja, ja mu riješim problem.

Ako netko ima takav problem, neka provjeri dal će mu tako raditi.

Toliko od mene. Pozdrav

Nikky 06.12.2007. 14:18

Ako nebude iznenadnih prekidanja konekcije prilikom upotrebe telefona onda može ostati i tako.
Inaće neki ISP - ovi po svjetu koriste obrnutu logiku za spajanje adsl i tel opreme. Ta logika se zasniva na tome da se dolazna linija u parareli dovodi na sve priključke (u stanu / kući) a svaki telefon se na takav priključak spaja preko filtera.
Da bi razjasnili i shvatili ovu famu sa splitter - om, prvo treba utvrditi tko zapravo daje adsl liniju. Namjerno sam napisao liniju, a ne uslugu.
Moguće kombinacije i važni sitni detalji:
1. Sve od T-Come - splitter i modem / router mora biti za Adsl Annex B
2. Linija od T-Come, Optima preprodaje uslugu - splitter i modem / router mora biti za Adsl Annex B
3. Sve od Optime - splitter i modem / router mora biti za Adsl Annex A

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:11.