|
![]() |
#1 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
High AGP frekva
Daklem, došao sam do jednog recimo maleckog problema. Pošto sam stavio sabirnicu sa 100 na 146, AGP frekva je narasla sa 66 na 84 ![]() Ima neko neki savjet kako da idem dalje sa fsb-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
What's inside???
|
promjeni maticnu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Kaj nemreš u BIOS-u zaključati frekvu AGP-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Nikako, @VGA killer pa to je Soltek a na njima se većinom ne da zaključavat. Renesis prodaj Solteka i kupi nekaj pošteno
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ak hoces da ti agp ide dalje moras povisiti voltazu AGP-a ali to stvarno nije preporucljivo pa mozda nije najbolje rijesenje.
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Onda mijenjaj matičnu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
What's inside???
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ne ovisi samo o grafičkoj, jer se proporcionalno sa AGPom diže i PCI freqva. Ali freqva AGP/PCI se ne diže cijelo vrijeme. Ona se diže do određene granice (9x MHz) i onda krene ispočetka (5x MHz). Probaj povečat FSB 15MHz više, pa da preskočiš te kritične MHz i kreneš opet od 60 i nekog. Tako je barem bilo na starim pločama. Najvjerojatnije je tako i na novim jer se divider automatski mijenja
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
|
ma kad clockam iz windoza pomoću cpufsb, dižem agp/pci ratio koji se onda množi sa 3.580 i onda dobiješ fsb, nekad (vjerovatno bug) je taj množitelj 7.nešto. Al budem probao ovo za +10 fsb možda nešto bude. Šta se tiče pci frekve, bacio sam van sve što nije nužno potrebno za rad i dobio 4mhz, ali skroz nestabilnih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
evo uspio sam na matičnoj namijestiti jumpere ( treba držati cmos jumper u clear poziciji, namjestiti prvo 4-dip prekidač na fsb 133, a onda i posebni jumper isto na frekvu 133 i onda vratiti clear cmos jumper nazad u normalu ![]() ![]() Hvala svima koji su se javili.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|