|
![]() |
#1 |
Gens Una Sumus
Datum registracije: Jun 2007
|
Još malo o dizanju voltaže
Bok, Zanima me dali se dizanjem voltaze povećava potrošnja snage iz napajanja... Nešto sam se zahebavo s voltima pa mi ošlo napajanje ...pa pitam
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, povećava se potrošnja energije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
tesko da je zbog toga Hiper krepao, sta se snage tice moze on izdrzat puno vise, al ocito je neka vele greska kad je prdnio samo tako, i znam da to nije prvi takav slucaj sa typeR, obicno novi krepaju tako nakon par dana, zato i svoga iako je sve samo ne nov, mijenjam skoro, a i poceo mi se nesto prehebeno grijat bez opterecenja... ![]()
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Potrošnja se povećala za cca. 10W, a ako je neko noname napajanje, tih 10W je moglo lako prekoračiti limit već preopterečenog napajanja. EDIT: vidim da imaš Hipera, a Hiper nije noname. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gens Una Sumus
|
ISPRAVAK:imao sam hiper-a ![]() hm pa gle napajanje je 530 w u trenutku "eksplozije" bila su ukljucena 2 ventilatora i ostale standardne komponente...možda ipak greška u hiper-u a bobe biće mu "udrila donja u gornju" ![]()
![]() |
#7 |
Silent member
|
OC
Imam pentium D 2,8 presler i maticnu gigabyte GA 945PL-S3, no name napajanje 400 w koju visinu voltaze preporucujetre za ovo ??? Kupujem i novi coler za proc mislim da cu stavit freezera 7 a za sada imam box colera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
brand 350-400w , fortron , chieftec , coolermaster , ili skuplje tipa seasonic , corasir ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
sa noname napajanjem se nemoj bas upustat u OC da nebi imao problema... ja sam bio na staroj socket A konfi digao napon bartona na 1.8V i napon meme na 2.9V na abitici NF7-S i riknuo mi smartbox 400W, samo se skadilo iz njega nakon 20min 3Dmarka 2003 ![]() ![]() kupi fortrona/seasonica/chiefteca i uzivaj ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|